Reklama

Reklama

DobroDRUH

(pořad)

Obsahy(1)

Setkání s lidojedy, chytání krokodýlů holýma rukama, ochutnávka škorpionů i situace hraničící se smrtí. Nejen na to se mohou diváci těšit v nové dvanáctidílné docureality České televize Dobrodruh. Fotograf a cestovatel Adam Lelek v ní na vlastní kůži prožívá vzrušující, nepředstíraně silné příběhy, které mají jedno společné – velké dobrodružství.
Pořad je natáčen jako reality show, kdy Dobrodruh při cestách po exotických zemích řeší každodenní problémy spojené s cestováním, jako např. místní dopravu, jídlo, ubytování, setkání s domorodci a jejich kulturou, setkání s často nebezpečnými zvířaty a návštěvou exotických míst, kde Dobrodruh zažívá nepředstíraně silná dobrodružství. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Freza77 

všechny recenze uživatele

Dokomunt který odhaluje pravdu a skutečnosti mnohých lidí různě po světě. Bez cenzury vše v pravých barvách. Krásná příroda, cestování, kultura a vzápětí skutečný život lidí. Například na Madagaskaru, který Adam projížděl bylo vidět neskutečné chudoby a tváří v tvář viděl lidí, kteří se živí čímkoliv co najdou a jsou šťastni že jim něco dáte ikdyž je to třeba pro nás blbá prázdná petlahev. Dokument je velmi kvalitní a nezbývá mi dát nic jiného než 5.hvězdiček :) ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Není to až tak tragické, jak tady většina píše, ale má to velké trhliny...už ten název je zavádějící, Adam rozhodně není dobrodruh, je to dost strojené a sympatický moc není, ale dá se na to dívat, komentář Báry mně nevadí a většina navštívených míst je zajímavých, je to mezi 2 a 3 hvězdičkama, jak který díl...Chápu, že se to ale někomu nemusí líbit, jsou rozhodně lepší pořady o cestování :-) ()

Reklama

Viper 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnoceni je trochu prehnane, neni to zas takova hruza. Je jasny, ze Lelek s dobrodruhem nema nic spolecnyho. Je to proste obycejnej chlapik, ktery jen jede o kus dal nez do Chorvatska jako vetsina Cechu. Prave jeho osoba je asi nejvetsi slabinou cele docureality. Momenty jako vyhozeni kukurice, protoze by mohla byt nakaazena ebolou, plivani cinskych pochoutek primo pred trhovci i jeho putovani po dzungli v keckach mu proste sympatie nepridava. Na druhou stranu nam dokument ukaze i bezne soucasti cestovani dobrodruznejsim zpusobem nez s cestovkou, tedy zalezitosti jako smlouvani a hledani noclehu v neznamem meste, coz kdyz clovek nekdy zaziil na vlastni kuzi vidi hned veci jinou perspektivou. Snad druha serie bude bez Lelka... ()

zsn 

všechny recenze uživatele

To jako proč, vy kreténi tak nízká hodnocení? Konečně přišel taky český dokument o cestování s užitečnými radami s ohledem na naši měnu a běžnou mzdu místních (čímž se při vlastních cestách uchráníme od snahy o zlodějnu na naši adresu) nebo na zvyklosti či na bojovou prevenci před smrtelnou nákazou. Za cestovatelovo samostatnost v působení v barbarských zemích, tento pořad řadím de facto k pořadu "S kuchařem kolem světa". Konečně ale v dokumentu vidím Čecha a nejde jen o Bárou Štěpánovou barbarsky sehraný dabing produkce na půli cesty. Jenže závist je u Čechů mocná vlastnost, je tak nutné ty, co nám dobrodružné cesty alespoň takhle zprostředkují, pošpinit. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Humor a nadsázka v dokumentu, proč ne? Jen mě asi více těší prostřednictvím kamery poznávat jiné světy než poslouchat českého ufňukánka, který si určitě (!) zlomil žebro. A taky nemám ráda zavádějící informace - větší obnos peněz si nebudu měnit ani na české ulici, nemusím proto opakovat stereotypy o africké chudobě a kriminalitě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Agentura, zastupující cestovatele Adama Lelka, vytvořila z jeho natočených materiálů program upravený pro základní školy s názvem Planeta Země 3000. S programem objíždí od roku 2004 sály po celé republice a představuje jej dětem. Tyto natočené materiály daly základ seriálu v ČT. (rakovnik)

Reklama

Reklama