Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

HAL 

všechny recenze uživatele

Komediální drama, dramatické komedie.... proč se mám smát u něčeho co má docela vážný děj a nejsou v tom vtipy.... a proč mám cítit napětí a strach když se to vážně vlastně moc nebere a občas se to pokouší tvářit docela vtipně...? Opravdu docela schizofrenní film se zajímavou, byť ne zrovna zázračně zpracovanou zápletkou a několika herci kteří se sice strašně snaží hrát, ale moc jsem jim to nežral. 5/10 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ridley byl zárukou něčeho neobvyklého, ale bohužel nehledě na zdejší hodnocení, tomu opravdu tak nebylo. Je to dobrý film s hezkým dějem, ale pořád mi tam něco chybělo a i když tomu konečný zvrat a vůbec poslední minuty dost přidávaly, tak jsem skončil na 4 hvězdách. Souhlasím s Enšpíglem, že to hodně táhl Cage, ale podle mě i Alison. Uf, ted jsem si všiml, že jí v době natáčení bylo 23 a to hrála 14ti letou? Jsem se lekl, že jem pedofil :D ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Hans Zimmer: 1. Good Life ,2. Flim Flam ,3. Ichi-Ni-San ,4. Matchstick Men ,5. Weird Is Good ,6. Lonely Bull ,7. Ticks & Twitches ,8. I Have a Daughter? ,9. Swedish Rhapsody ,10. Keep the Change ,11. Nosy Parker ,12. Leaning on a Lamp Post ,13. Pool Lights ,14. Pygmies! ,15. Charmaine ,16. Roy's Rules ,17. Carpeteria ,18. Shame on You ,19. Tuna Fish and Cigarettes ,20. No More Pills ,21. Tijuana Taxi ,22. The Banker's Waltz , ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet a scenár tohto filmu je tak priemerný, že by z neho nadpriemerný film nedokázal urobiť ani Christopher Nolan a v minulosti ani Hitchcock. Vlastne je dobre, že ho natočil Scott, pretože scenáru kvality filmu aj zodpovedajú. Mohlo to dopadnúť omnoho horšie, predstavte si, že by si sa takejto tuctovej látky ujal Brett Ratner. Scott síce netočí žiaden autorský film, cítiť, že tu iba hovorí kameramanovi, aby išiel tu ďalej, tu bližšie a nech je už konečne pauza na obed. Cage je tu ešte vo forme, v dobe vzniku filmu jeho výkony ale neboli ešte predmetom vtipných diskusií. Tak som si odškrtol ďalšiu chýbajúcu kolonku v Scottovej filmografii a to je pre mňa asi tá najväčšia hodnota tohto filmu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicola Cage mi tu přišel naprosto úchvatný, což v mém případě platí velmi často. Zvládnul táhnout celý film až do konce, a to v podstatě ve všech momentech. Já si nemůžu pomoct, ale mě jeho herectví baví. Co už mě tolik nebavilo, to je scénář filmu, který by zajímavý hlavně díky v závěru, kde se celkem očekávaně odkryly karty. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama