Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Recenze (262)

golfista 

všechny recenze uživatele

Špatný scénář ani výborná režie nezachrání (točit tyhle konce by měli v Hollywoodu zakázat :) ... Mně osobně se Cage líbil a Alison Lohman po Oleandru dokazuje, že z ní opravdu něco bude. Film se sice dá vidět bez újmy na zdraví, ale od Scotta jsem čekal mnohem víc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nevtipná komédia, diváka neangažujúca psychlogická i rodinná dráma, a malý náznak thrilleru. Nudný žánrový hybrid s výborným Nicolasom Cageom. Vyústenie mi neprišlo ani tak prekombinované a zložité, ako nedôveryhodné. Síce dáva predošlému dianiu nejaký zmysel, ale nadšenie nevzbudí. Jedna zo slabších scottoviek. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který kazí jeho závěr. Překombinované konce (a s ním spojené matení diváka) jsou teď v Hollywoodu v módě a Ridley Scott si to ve svém malém (takřka komorním) filmu také neodpustil. Naštěstí i když je celkový dojem z filmu poněkud rozpačitý, zachraňuje ho vynikající Nicolas Cage v hlavní roli. Po Adaptaci další pro něj nepříliš typická role, ve které exceluje a je zkrátka neodolatelný. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scott neScott, komedie nekomedie, thriller nethriller – schizofrenní je ve Švindlířích na první pohled prakticky vše kromě precizních herců a vytříbených vizuálních nápadů (jichž je pro komedii – byla to komedie? - zatracená škoda). Snad je to režisérova nezkušenost v žánru či nestabilní námět, na kterém se nedají řádně vybudovat sympatie k představitelům (do konce jsem nevěděl, zda Cageovi fandit či ne), možná přešachovaný závěr, který mě plně neuspokojil (souvisí s předchozí výtkou) a vinu nese zčásti i vratký (proč to neříct) scénář, vytahující vyšumělé kontexty podle potřeby momentálního efektu. Scott točil pouze a jenom pro pobavení a ikdyž se často není čemu smát, vlastně to velice pěkně uteče. A to chce přece jen pěknou dávku umu. Ale raději zpět k dalšímu Blade Runnerovi, co ty na to, Ridley? You’re hell of a director, then show it again! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Švindlíři těží z několika originálních nápadů, Nicolase Cagea a především ze skvěle uvolněné atmosféry. Ta bohužel padne "překvapivou" pointou, která je sice nečekaná, ale rozhodně není toužená divákem. Naopak se jedná o jeden z těch případů, kdy by divák film nejraději vrátil a doufá, že by to pak celé skončilo jinak. Je to škoda, protože nebýt toho hloupého konce, bylo by mé hodnocení bezesporu o hvězdičku vyšší... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, vizuálně nikterak oslnivý film, jehož režii Scott přijal v podstatě jen proto, aby měl čím vyplnit čas před natáčením dalšího svého velkorozpočtového eposu (odložené Království nebeské). Nenáročná, trochu atypickým způsobem rodinná komedie, která vynakládá většinu svých sil, aby vás přesvědčila, že není jenom nenáročnou rodinnou komedií. Nejvíce je to patrné ze závěrečného, za vlasy poněkud příliš přitaženého, dějového zvratu. 70% Zajímavé komentáře: Visáč, Callas, Frankie ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scotta z jménem Ridley mám rád a uznávám tak toto dělám velmi nerad,ale byl to zcela zřejmě nejslabší jeho kousek, vtipy jsem nějak moc nevypozoroval a další žánry taky ne, byl to pěknej švindl.Cage snímek vytáhl opravdu hodně , hodně vysoko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $36,906,460Tržby Celosvetovo $65,565,672║ psycho depka s tikom ušitá Nicolasovi Cage na mieru, príbeh šikovne zostavený zamotaný, vizuál opäť strhujúci /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott vstoupil do neprobádaných končin a vytvořil průměrný filmový zážitek s dvojicí dobrých herců a jednou rozkoušnou holčičkou, která rozhodně nevypadá na svůj věk :). Jestli jde o komedii opravdu jsem se nesmál až na ten konec, který je jak ze špatného snu jednoho velkého podvodníka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jakože coenovka podle Scotta. Velmi průměrný, ničím nepřekvapující a již několikrát omletý scénář, který na dvě hodiny zápletky prostě s dechem nevystačí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice docela zábavné ale zdálo se mi že Nicolas Cage to trochu nezvládal. Připadalo mi že ten jeho roztěkanej chlápek je furt tak Cageovski drsnej. Prostě si myslim že kdyby si to s Rockwellem prohodili mohlo to bejt lepší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Hans Zimmer: 1. Good Life ,2. Flim Flam ,3. Ichi-Ni-San ,4. Matchstick Men ,5. Weird Is Good ,6. Lonely Bull ,7. Ticks & Twitches ,8. I Have a Daughter? ,9. Swedish Rhapsody ,10. Keep the Change ,11. Nosy Parker ,12. Leaning on a Lamp Post ,13. Pool Lights ,14. Pygmies! ,15. Charmaine ,16. Roy's Rules ,17. Carpeteria ,18. Shame on You ,19. Tuna Fish and Cigarettes ,20. No More Pills ,21. Tijuana Taxi ,22. The Banker's Waltz , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Scott mě čím dál víc překvapuje. Zatímco jeho ceněné legendy mi nějak nemohou pořádně přirůst k srdci, odbočky do zdánlivě cizích žánrů mi sedí parádně. O Švindlířích to platí o to víc, o co nemám rád žánr podvodných komedií. Scott totiž mnohá klišé o posledních akcích a nenadálých rodinných vazbách převrátil naruby a navíc překvapivě funkčně posadil do role totálního neurotika Nicolase Cage, který překvapuje snad už všechny své odpůrce. Byl jsem napjatý při scéně letištní akce, hlavním postavám jsem bezmezně fandil. Líbilo se mi takřka všechno - až na finální zvrat, který by mohl hodně škodit při dalším zhlédnutí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš si byť istý tým, že ten, koho podvádzaš, v skutočnosti nepodvádza teba.“ PODVODNÍKOV nakrútil Ridley Scott (VOTRELEC, 1492: DOBYTIE RAJA) len preto, aby si oddýchol počas prestávky medzi vysokorozpočtovými historickými veľkofilmami GLADIÁTOR (2000) a KRÁĽOVSTVO NEBESKÉ (2005). A podľa toho aj vyzerajú. Odľahčená atmosféra verzus podpriemerný kriminálny dej, nakrútený „len tak“... akoby mimochodom a medzi rečou. Zopár solídnych hercov (McGill, Rockwell), jedno pekné dievča (24-ročná Alison Lohmanová ako štrnásťročná zlodejka) a jeden otravný Nicolas Cage v príbehu plnom viac či menej (väčšinou menej) pravdepodobných zvratov. P.S. Neskorší DOBRÝ ROČNÍK (2006) na mňa fungoval ako „oddych majstra“ neporovnateľne lepšie, ako toto čudo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile potesilo, Ridley Scott pro neho netypickej film zvladl perfektne. Scenar je docela promakanej a ani od chvile, kdy se Cage potka s dcerou, tempo nevazne a nestava se z toho nejaky drama o usmirovani rodiny, jako tu uz hodnekrat bylo. A zaver, pro nekoho mozna prekombinovanej, mi prisel naopak velmi dobrej a necekanej. Co se tyce hercu, jasne jim kraluje Nicolas Cage, opravdu bych mu veril, ze je takovej magor. Do nekterejch scen vnasi osvezeni Sam Rockwell, jen skoda, ze ho reziser tak malo vyuziva. A pak tu je Alison Lohman, nevim jak to ta holka dela, ale nejdriv fakt vypadala na 13 a pak na 20 a krom toho hrala celkem slusne. I kdyz je film misty krapet dramatickej a misty to prejde do thrilleru, je to predevsim komedie, se spoustou skvelejch forku, ale vetsina z nich stoji na Cageovi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trošku předvidatelné, ale co už. Na Ridleyho Scotta velmi netradiční a Nicolas Cage a Sam Rockwell hrají výborně (Alison Lohman je na zabití!!!). 70% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přestože Scottovu filmu dominuje Nicolas Cage, který v posledních letech dobrými filmy zrovna neoplývá, tady mi seděl. Jeho na prášcích závislý a bez prášků mnohem zábavnější Roy, který najednou objeví dceru a ta mu změní život, mě opravdu bavil. Je to takový lehce nadprůměrný zábavný film, chvíli vážný, pak zase bláznivý, lehce romantický a je tam dokonce i dost dramatická scéna. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak jdeme někoho obrat." V opravdovém životě mi poněkud vadí týpci, kteří mne chtějí připravit o ušetřený peníz na zářivou budoucnost - tedy zubní protézu, umělou kyčel a naslouchátko. Ve filmovém světě na ně mám mnohem lepší názor, ale musí to být rafinovaní pohodáři obklopení nějakou tou polonahou slečnou. A tyto podmínky samotářský Roy nesplňuje ani se svým luxusním nervovým tikem. Navíc onen velký švindl, bez kterého se snímky tohoto typu neobejdou, každý podezřívavější divák odhalí do dvaceti minut. Přes tyto výtky si dovolím dát slušné tři hvězdy, protože poněkud upozadněný Frankie docela naplňuje mé představy o filmovém podvodníkovi a snímek jako takový se ani chvíli nesnaží být nudný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opět dokladem toho, že rutinér formátu R.S. může natočit cokoli a natočí to dobře, ba víc než dobře... A jasně, že tahle taškařice nepatří mezi vrcholy páně režisérovy tvorby. Ale proč taky? Je to jen taková lehce ujetá hořká komedie o tom, že i velký švindlíř je bezbranný vůči velkému švindlu, navíc, když sám si naběhne na ty věci >citové< ... :-) Cage je (zvláště v úvodu filmu) prostě skvělý, v roli >neurotického multifobika< Roye působí, jako by se pro tuhle postavu snad přímo narodil. Filmu po řemeslné stránce lze těžko něco vytknout, scénář je výborný a děj má spád, při němž se opravdu nenudíte. Navíc ten absurdní konec mi připadl velmi vydařený, protože i přes celý předchozí děj má svou logiku a navíc je opravdu naprosto nečekaný... Zábavné, napínavé a s originální pointou... Tři a půl hvězdičky za film, za nerváka Cage pak bez debat zaokrouhleno nahoru... Raz dva tři... :-))) - - - P.S. A buďme prosím všichni rádi, že tuhle ptákovinu natočil právě >nekomediální< Scott! Právě proto je tenhle film tak bizarní, až je vlastně skvělý... - - - P.S. (17.3.2012) Když tady tak s odstupem čtu některé ty bláboly v komentářích, žasnu. To tu někteří mudrlanti opravdu nepochopili pointu? Nebo holt musí mít všechno polopatičce? ()

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama