Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opět dokladem toho, že rutinér formátu R.S. může natočit cokoli a natočí to dobře, ba víc než dobře... A jasně, že tahle taškařice nepatří mezi vrcholy páně režisérovy tvorby. Ale proč taky? Je to jen taková lehce ujetá hořká komedie o tom, že i velký švindlíř je bezbranný vůči velkému švindlu, navíc, když sám si naběhne na ty věci >citové< ... :-) Cage je (zvláště v úvodu filmu) prostě skvělý, v roli >neurotického multifobika< Roye působí, jako by se pro tuhle postavu snad přímo narodil. Filmu po řemeslné stránce lze těžko něco vytknout, scénář je výborný a děj má spád, při němž se opravdu nenudíte. Navíc ten absurdní konec mi připadl velmi vydařený, protože i přes celý předchozí děj má svou logiku a navíc je opravdu naprosto nečekaný... Zábavné, napínavé a s originální pointou... Tři a půl hvězdičky za film, za nerváka Cage pak bez debat zaokrouhleno nahoru... Raz dva tři... :-))) - - - P.S. A buďme prosím všichni rádi, že tuhle ptákovinu natočil právě >nekomediální< Scott! Právě proto je tenhle film tak bizarní, až je vlastně skvělý... - - - P.S. (17.3.2012) Když tady tak s odstupem čtu některé ty bláboly v komentářích, žasnu. To tu někteří mudrlanti opravdu nepochopili pointu? Nebo holt musí mít všechno polopatičce? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce podanie z Cageovho hľadiska, ale naozaj vtipne vyznie len s originálnym znením. Veľmi dobrá krimi-komédia, ktorá využíva dobrý scenár a psychologickú rovinu postavy Roya, chlapíka s prehnaným zmyslom pre poriadok a usporiadanosti života podľa presných pravidiel. keď do jeho života vstúpi však dospievajúca dcéra, jeho život sa obráti naruby a haluzné okamihy stoja za zhliadnutie ako celé dielko. Veľmi je aj záver, ktorý síce je happy-end, ale taký, ako by ste ho očakávali. Scott u mňa opäť uspel. 80%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Hans Zimmer: 1. Good Life ,2. Flim Flam ,3. Ichi-Ni-San ,4. Matchstick Men ,5. Weird Is Good ,6. Lonely Bull ,7. Ticks & Twitches ,8. I Have a Daughter? ,9. Swedish Rhapsody ,10. Keep the Change ,11. Nosy Parker ,12. Leaning on a Lamp Post ,13. Pool Lights ,14. Pygmies! ,15. Charmaine ,16. Roy's Rules ,17. Carpeteria ,18. Shame on You ,19. Tuna Fish and Cigarettes ,20. No More Pills ,21. Tijuana Taxi ,22. The Banker's Waltz , ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, vizuálně nikterak oslnivý film, jehož režii Scott přijal v podstatě jen proto, aby měl čím vyplnit čas před natáčením dalšího svého velkorozpočtového eposu (odložené Království nebeské). Nenáročná, trochu atypickým způsobem rodinná komedie, která vynakládá většinu svých sil, aby vás přesvědčila, že není jenom nenáročnou rodinnou komedií. Nejvíce je to patrné ze závěrečného, za vlasy poněkud příliš přitaženého, dějového zvratu. 70% Zajímavé komentáře: Visáč, Callas, Frankie ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ridleyho je na tieto nezavazne filmy ktore si vacsinou da medzi mega projektamy dost skoda. vyzera to krasne, ma to dobru atmosferu a profesionalita je vidiet z kazdej sekundy filmu, ale je to len taka obycajna bachorka a nic viac. ako vravim ridley potrebuje epicku skalu a nadzivotne postavy vo svojich pribehoch, vtedy je najlepsi a nik nanho nema... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pro režiséra Ridleyho Scotta byl film výletem prvním výletem na komediální pole. V době jeho vzniku komentoval, jak se k němu vlastně dostal: "Člověk by přece měl zkoušet nové věci... ale nehledal jsem si látku tohohle typu nijak usilovně. Prostě to vyplynulo z toho, že se moje přítelkyně zná s autorem knižní předlohy Tedem Griffinem. Hrozně jeho práci obdivuje a jednoduše mě donutila, abych si to přečetl. Když narazím na spisovatele, se kterým si budu rozumět, poznám to hned podle prvního odstavce. A tady se mi už po prvním odstavci začala v hlavě přehrávat filmová verze. Tak můj mozek funguje. Řekl jsem si i: 'Vidím Nicolase Cage.' Z nějakého bizarního důvodu mě napadl právě on, protože ho považuju za jednoho z největších hereckých chameleonů." (NIRO)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama