Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Byť dobrý advokát nie je len tak, o to viac sa tí najlepší cenia. Veľmi príjemne plynúci film bez okázalých efektov, za to so zaujímavým dejom a hereckými výkonmi. Ten diabol bol jednoducho skvelý. Al Pacino ako satan - to je skvelá voľba. A ešte jedna vec ma dostala. Jeho dialóg so synom v závere filmu nemal chybu. Skrátka film nielen pre pobavenie, ale aj k zamysleniu. Veľmi kvalitný film plný satanizmu so skvelým koncom. Headshot bol nečakaný a ja len tlieskam. Ako réžií, scenáru tak aj Reevesovi a Pacinovi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďáblova ctnost je v jeho slabinách a Hackfordův film jich má pramálo. Těžko říct, jakým způsobem uplatnil Pacino Stanislavského metodu, ale jeho „Louis Cyphre“ je nedostižný. Ironický, popichující, všemocný - přesně podle mých představ. No řekněte mi, není svůdnější stát na jeho straně..? Pekelný happy end vás polechtá na citlivých místech rozžhaveným rudým trojzubcem. „Vanity.. Definitely my favorite sin.“ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že Ďáblův advokát dokáže být takové napínadlo, protože prvních půlhodiny rozhodně jde odničeho nikam a teprv když se začnou dít divné věci, dává to všecko dohromady nevídaný smysl, jenže si to pohorší závěrem. Závěrem tak dlouhým a napínavým, že mi příjdě, jak je neskutečně přitažený až ke dnu. 144 minut filmu dávají docela zabrat. Nebránil bych se tomu, kdyby film mohl být o něco kratší, protože ten konec tomu dává rozhodně velký záhul. Poslední soud totiž nadejde a Keenu Reeves pozná v čem je jádro pudla. I já poznám v čem to všecko tkví, ale koncem to bohužel nezachrání. Rozhodně to není špatný film, ale nedokážu souhlasit se zdejším hodnocením. S Keenu Reevesem jsem se nedokázal spřátelit, délka mi přišla přehnaně dlouhá a natahování děje zbytečné. Každopádně to účel splnilo a já zůstal napjatý až do konce. Tímto tři hvězdičky dávám ze zklamání, které ke mě přispěchalo a nijak nepotěšilo. Ďáblův advokát je dobrý film, má v sobě démonického Al Pacina. Ten tomu určitě dává co proto, takže s tím si film rozhodně může podat ruce, ale jinak je to všecko podle mě takové šedě průměrné a ani Keenu si s tím neporadí. Al Pacino prostě zvítězí na plné čáře, ať si kdo řiká co chce. --- Kdo jsi? - Mám spoustu jmen... - Satan. - Říkej mi "tati"... ()

chezush 

všechny recenze uživatele

''Vanity... definitely my favorite sin.'' Jestli opravdu existuje ďábel, tak je to Al Pacino. Ten jeho ďábelský smích se mi okamžitě vybaví v hlavě vždy, když si na tento film vzpomenu. Jeho výraz v obličeji, hlas, monology, .. opravdu ďábel v lidské podobě. Jen se nenechte zmást pomalu rozbíhajícím se začátkem, je to vynikající mysteriózní thriller a to největší peklo na Vás teprve čeká.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmová ukázka životopisu Tomáše Sokola s vynikajícím hudebním doprovodem Jamese Newtona Howarda .Vážně, ale musím říci , že tento film je hodně démonický díky Al Pacinovi.Charlize Theron nám opět dokazuje že .není jen krásná žena ,ale i velmi dobrá herečka.No ambice vedou někdy do pekla hold.Tenhle film však do nebe,ale filmového. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Když Kevin Lomax (Keanu Reeves) opustí po smrti své ženy Mary Ann (Charlize Theron) nemocnici, aby od Miltona (Al Pacino) zjistil pravdu, ulice je prázdná. Jde o 57. ulici, která je normálně plná chodců a aut. Záběr natáčeli tvůrci v neděli v půl osmé ráno. (casyy)
  • Když si Mary Ann (Charlize Theron) v nemocnici podřízne krk, ve chvíli, kdy ji Kevin (Keanu Reeves) drží za hlavu, mu zpoza levé ruky čouhá žlutý sáček, který obsahuje falešnou krev. (PSJR)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama