Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající mysteriózní thriller, v němž Al Pacino odvádí úžasný démonický výkon. Příběh se rozjíždí pozvolna, dokonce jsem zapochyboval, že se avizované nadpřirozeno vůbec projeví. Od poloviny to naštěstí chytne ten správný směr, Satan perlí, Charlize Theron působivě blázní a Keanu Reeves se v tom pěkně veze. Dokázal bych si představit o asi třicet minut kratší stopáž, ale nevadí, nenudí to ani takto. 9/10 Horror movie of the year ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmová ukázka životopisu Tomáše Sokola s vynikajícím hudebním doprovodem Jamese Newtona Howarda .Vážně, ale musím říci , že tento film je hodně démonický díky Al Pacinovi.Charlize Theron nám opět dokazuje že .není jen krásná žena ,ale i velmi dobrá herečka.No ambice vedou někdy do pekla hold.Tenhle film však do nebe,ale filmového. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som akosi nevedel oceniť herecký talent Keanu Reevesa. Často krát o ňom tvrdím, že je to preceňovaný a hlavne preplatený herec. Avšak v tomto filme bol perfektný. Úlohu mladého, ambiciózneho právnika Kevina Lomaxa, ktorý sa zapletie so samotným Diablom, stvárnil neskutočne presvedčivo. Odviedol brilantný výkon. To isté do bodky môžem povedať aj o Al Pacinovi. Z toho miestami šiel až démonický strach. Ich herecký koncert je znásobený precíznym, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Snímok "Diablov advokát", ktorý v roku 1997 natočil režisér Taylor Hackford, považujem za vynikajúci okultný horror. ***** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Novodobý Faust. Nejlepší příspěvek satanistické filmové vlny konce milénia (KONEC SVĚTA, DEVÁTÁ BRÁNA, STIGMATA), spolu s PŘICHÁZÍ SATAN a VYMÍTAČ ĎÁBLA nejlepší satanistický film vůbec a ultimátní právnické drama. Jen ty okatě digitální efekty si mohli odpustit. Al Pacino je ďábel (tentokrát doslova). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Byť dobrý advokát nie je len tak, o to viac sa tí najlepší cenia. Veľmi príjemne plynúci film bez okázalých efektov, za to so zaujímavým dejom a hereckými výkonmi. Ten diabol bol jednoducho skvelý. Al Pacino ako satan - to je skvelá voľba. A ešte jedna vec ma dostala. Jeho dialóg so synom v závere filmu nemal chybu. Skrátka film nielen pre pobavenie, ale aj k zamysleniu. Veľmi kvalitný film plný satanizmu so skvelým koncom. Headshot bol nečakaný a ja len tlieskam. Ako réžií, scenáru tak aj Reevesovi a Pacinovi. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Obleky, které na sebe Kevin Lomax (Keanu Reeves) v průběhu filmu oblékne, mají pokaždé o něco tmavší odstín. Ke konci už nosí pouze černý oblek. Podle některých fanouškovských teorií to odpovídá tomu, jak jeho osobnosti postupně propadá zlu. (casyy)
  • Do finálního sestřihu filmu se nevešla pikantní scéna z večírku výkonného ředitele Miltonovy (Al Pacino) firmy Eddieho Barzoona (Jeffrey Jones). Mary Ann (Charlize Theron) hledá svého muže Kevina (Keanu Reeves), když ji kdosi pošle do knihovny. Mary Ann tam narazí na tři lidi, kteří mají sex. Marry Ann z místa odejde poté, co ji jeden ze souložících vyzve, aby se k nim přidala. Přestože v konečné podobě snímku natočená scéna není, ještě více osvětluje pozdější podezíravost Mary Ann – vzhledem k tomu, co viděla na firemní party – vůči Kevinovi a jeho možné nevěře. (casyy)
  • S nápadem tančit a zpívat píseň „It Happened in Monterey“ od Franka Sinatry při finální konfrontaci Miltona (Al Pacino) a Lomaxe (Keanu Reeves) přišel sám Pacino. Režisér Taylor Hackford na to obratem kývnul. Hlas při zpěvu pochopitelně patří Sinatrovi. (casyy)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama