Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

nunka 

všechny recenze uživatele

Diabolsky presvedčivý miestami skutočne kultový film z justičného prostredia a je čudné po ňom moralizovať....zvlášť keď vo viacerých profesiách (nielen v advokátskych, aj keď v nich je to asi najokázalejšie- sorry Wormboy, respekt!) je štipka zvrátenosti, nespravodlivosti, anticharakteru...kto chce bojovať (lobovať) za vrahov, psychopatov a high society mandatov, nech tak robí, snáď je to adrenalín (finančný?). Proste film bol ako celok skvelý, po výkone Al Pacina obohacujem svoju hereckú špičku. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že tenhle film asi nebude zrovna můj šálek čaje, takže jsem ho 26 let přehlížel. Nakonec jsem na to natrefil v televizi a potvrdilo se mi to. Když vynechám úvodní scénu u soudu, kde Keanu Reeves griluje Heather Matarazzo jako svědkyni, tak mě tam vlastně vůbec nic nebavilo. Pacinův výkon je teda bez debat skvělej, ale on sám těch 144 minut prostě neutáhne. Oceňuju, že závěr přišel s celkem skousnutelnou pointou. Už jsem čekal, že z toho vyleze daleko větší blbost. 40% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích...tak tahle věta mi zní v uších už hezky dlouho, spolu s pěknou řádkou dalších skvělých dialogů. Devil's Advocate je rozhodně můj nejmilejší film. Keanu Reeves je skvěle bezskrupulózní, Al Pacino je nepřekonatelný, Charlize a Connie štědře dodávají nezbytný sex-appeal, hudba Jamese Newtona Howarda probouzí ty správné pocity v tu správnou chvíli, scénář nemá chybu, kamera a trikaři předvedli kouzla jen aby nám připravili tuhle podívanou. Za to si zaslouží minimálně šest hvězd. Příběh má skvělou gradaci, závěrečnou půlhodinu bych popsal asi takhle - po nejpříšernějších pěti minutách následuje 25 minut nejgeniálnějších. Pokud máte možnost, sežeňte si anglický originál, přece jen i přes kvality českého dabingu něco nevyzní tak jako in English. Vanity is definitely my most favourite sin... Po víc jak deseti letech a bezpočtu repríz stále neochvějně za 100%. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Mohl si Taylor Hackford vybrat pro roli ďábelského Johna Miltona líp?? Al Pacino je naprosto dokonalý a o třídu převyšuje i snažícího se Keenu Reevse. Scénář je velmi dobrý, film vzdáleně připomíná Polanského Rosmary má děťátko, ale jinak se ubírá vlastní cestou a celé se to točí kolem té nejkrásnější repliky: "Ješitnost je můj nejoblíbenější hřích..." Kromě ješitnosti se dotýká i dalšího zajímavého tématu - bezohlednost. Kevin Lomax (Keenu Reeves) dělá všecko pro to, aby své procesy vyhrával, pravdu přechází s vidinou vítězství a dalšího zářezu na své právnické pažbě, dokonce nepřímo obětuje svou manželku, jen aby neprohrál proces. Snímek má dobrou atmosféru, která je dokreslena výbornou hudbou. Skvěle jsou skloubeny nadpřirozené prvky s realistickými a díky výkonu Al Pacina zřejmě začnu věřit na čerty..:-)) Závěr filmu je vynikající, skvělá pointa! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaný a ještě lépe zahraný thriller. Al Pacino zahrál další ze svých úžasných kreací a roli ďábla si vysloveně užívá. Keanu Reeves hraje jako o život a Charlize Theron jako psychicky rozpadající přítelkyně nemá chybu. Nejlépe jde film charakterizovat větou, kterou pronese Al Pacina "Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích"....... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Venkovní nádvoří vedoucí z kanceláře Johna Miltona (Al Pacino) se ve skutečnosti nachází v 50. patře jedné newyorské budovy. (Kulmon)
  • Aby se Charlize Theron dobře připravila na roli Mary Ann Lomax, trávila po dobu trvání natáčení hodinu denně v ordinaci psychoterapeuta, aby se naučila "vypadat jako schizofrenik". (Alfréda)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama