Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přeci jen Ďáblův advokát malinko zestárnul a navíc co si budeme povídat, nejlepší byl poprvé. Přesto ve své době znamenal minimálně dvě věci: minimálně dvacátou parádní postavu, kterou skvěle zahrál Al Pacino. A Keanu Reeves není tak špatný herec, jak si občas lidé myslí. Pokud si dobře vzpomínám tak Pacina daboval Heřmánek a bylo to možná ještě větší jízda než v originálním znění. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kevin Lomax: Kdo jsi? John Milton: Mám spoustu jmen... Kevin Lomax: Satan ?! John Milton: Říkej mi "tati"... ///////// Ultimátní záležitost. Al Pacino byl neskutečný. K tomu mu zdatně sekundoval Keanu Reeves a opět nádherná (šílená) Charlize.Nelze opomenout Howardův soudtrack. Poslední půlhodinku budete sledovat s otevřenou pusou. Kladně hodnotím i český dabing.... Už víte který hřích je ďáblův nejoblíbenější? Nemohu jinak než dát plnou palbu 6* 6* 6* 6* 6*. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má čtyři veliké klady. Al Pacina, jehož kreace ďábla je jedinečná. Charlize Theron, která jako žena propadající se do šílenství je ještě lepší. Dále skvělou hudbu Jamese Newtona Howarda a nakonec zajímavý neotřelý děj. Keanu Reeves se snaží, ale na první dva jmenované nemá. Výborný thriller. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ješitnost je rozhodně můj nejmilejší hřích...tak tahle věta mi zní v uších už hezky dlouho, spolu s pěknou řádkou dalších skvělých dialogů. Devil's Advocate je rozhodně můj nejmilejší film. Keanu Reeves je skvěle bezskrupulózní, Al Pacino je nepřekonatelný, Charlize a Connie štědře dodávají nezbytný sex-appeal, hudba Jamese Newtona Howarda probouzí ty správné pocity v tu správnou chvíli, scénář nemá chybu, kamera a trikaři předvedli kouzla jen aby nám připravili tuhle podívanou. Za to si zaslouží minimálně šest hvězd. Příběh má skvělou gradaci, závěrečnou půlhodinu bych popsal asi takhle - po nejpříšernějších pěti minutách následuje 25 minut nejgeniálnějších. Pokud máte možnost, sežeňte si anglický originál, přece jen i přes kvality českého dabingu něco nevyzní tak jako in English. Vanity is definitely my most favourite sin... Po víc jak deseti letech a bezpočtu repríz stále neochvějně za 100%. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Zvláštní variace na film s odměnou na konci, což je můj nejoblíbenější žánr, ale bohužel čím delší dobu film znám, tím víc mi přijde jako obyčejné béčko, kterému dochází dech. Možná filmu nerozumím proto, že hrubě diskvalifikuje jakýkoliv pokus o ženský prvek a hraje si jenom s plochými machistickými motivy. Al Pacino je regulérní ďábel, ale ne v této roli. A co se týče filmu o daemonu v nitra člověka, který končí písní Rolling Stones a je téměř v každém smyslu dokonalý, doporučuji Anděla smrti s Denzelem Washingtonem. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Sochař Frederick Hart a episkopální Washingtonská národní katedrála žalovali Warner Bros. kvůli soše, která se ve filmu objeví a velice připomíná Hartovu sochu "Ex Nihilo", která se nachází nad vchodem do katedrály. Nakonec byla vyjednána dohoda, že se socha ve filmu objeví na jednu minutu. (liquido26)
  • S nápadem tančit a zpívat píseň „It Happened in Monterey“ od Franka Sinatry při finální konfrontaci Miltona (Al Pacino) a Lomaxe (Keanu Reeves) přišel sám Pacino. Režisér Taylor Hackford na to obratem kývnul. Hlas při zpěvu pochopitelně patří Sinatrovi. (casyy)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama