Reklama

Reklama

Ďáblův advokát

  • USA Devil's Advocate (více)
Trailer

Mladý úspěšný právník Kevin Lomax obhajuje učitele Gettyse obviněného ze sexuálního obtěžování své žačky Barbary. Přestože během přelíčení zjistí, že učitel je opravdu vinen, podaří se mu dosáhnout osvobozujícího rozsudku. Když pak Kevin se svou manželkou Mary Ann oslavuje v baru, neznámý muž mu nabídne práci za skvělých podmínek u prestižní právní firmy, kterou z New Yorku řídí John Milton. Manželé se přestěhují do Miltonova rodinného mrakodrapu. Kevin je fascinován bohatstvím svého nového prostředí a plnou silou se pustí do práce. Cosi se však změnilo. Vítězství není jenom cílem, stává se posedlostí. John Milton navíc, jak se zdá, nalezl v mladém právníkovi zvláštní zalíbení. Kevin se tak ocitá v osidlech samotného ďábla a čeká ho pekelně nebezpečná životní cesta. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (991)

Matty 

všechny recenze uživatele

John Milton je takový žoviální postarší pán. Ďábelsky přesvědčivý a rád se oddávající satanskému tangu. Jeho šarmu je těžké odolat. Ve skutečnosti je jenom málo lidí, kteří mu odolávají dodnes. Odměna za jeho náklonnost totiž málokoho nechává chladným… Kde se vzal, tu se vzal jakýsi Taylor Hackford a natočil dvouapůlhodinové metaforické (či metafyzické?) soudní drama s Alem Pacinem, Keanu Reevesem a Charlize Theron. Film je to skutečně „velký“, téma, které rozebírá ostatně také. Ale ne díky režii, která by občas potřebovala popohnat, nýbrž díky hereckým výkonům tato studie zkaženého měšťáka funguje. Na nich stojí (všechny scény s Pacinem) a s nimi padá (většina společných scén Reevese a Theronové). Film velice neotřelým způsobem nahlíží na zlem nasáklou lidskou společnost, nebojí se ironie a ke konci se mění až v ukrutně černou komedii. Je zde poměrně hodně – na první pohled nepodstatných – motivů, které potěší diváky opakovaně se vracející k jednomu filmu a hledající v něm skryté symboly. Znalost „explicitnějších“ satanských hororů jako Rosemary má děťátko, Vymítač ďábla, či upírské Interwiev s upírem se počítá za výhodu, nikoliv za nutnost. Ďáblův advokát je zábavným a chytrým snímkem, jenž potěší téměř každého. Jenom dle osobního zájmu a znalostí někoho více a někoho méně. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, Melies, Kaka, Eddard, Jordan, Fr, Callas ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim skouknuti jsem dal 4*, ale ted kdyz jsem to videl podruhy musim dat 5*. Nejspis je to tim, ze jsem film videl konecne v originalnim zneni. Rozhodne bych film neoznacil jako horor, ma hororovy prvky, to jo a v posledni pulhodine to vypada spis jak horor, ale presto to je porad hodne drsnej thriller. Navic se atmosfera porad stupnuje az se dostaneme do hodne hustyho finale. I kdyz ma film hodne promakanej scenar a peknou hudbu, porad by si nezaslouzil tak vysoke hodnoceni nebejt hereckejch vykonu. Keanu Reeves predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu, ale presto nema na Charlize Theron a Al Pacina. Charlize hraje fakt skvele a vyborne se meni od normalni manzelky po "blazna" a navic se ukaze naha. A Al Pacino predvadi neco neskutecnyho, role dabla mu skvele sedla a je fakt hodne brutalni. Ani mi nevadila delka filmu, protoze i kdyz jsem ho uz znal, tak jsem byl stejne napnutej. Po druhem skouknuti uz k tomuhle filmu proste nemam zadne namitky. ()

Reklama

chezush 

všechny recenze uživatele

''Vanity... definitely my favorite sin.'' Jestli opravdu existuje ďábel, tak je to Al Pacino. Ten jeho ďábelský smích se mi okamžitě vybaví v hlavě vždy, když si na tento film vzpomenu. Jeho výraz v obličeji, hlas, monology, .. opravdu ďábel v lidské podobě. Jen se nenechte zmást pomalu rozbíhajícím se začátkem, je to vynikající mysteriózní thriller a to největší peklo na Vás teprve čeká.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

vybornej film, ale jako horor mi to moc nepřipadá, rozhodně nečekejte že se budete nějak moc bát, má to spíš dobrou atmosféru a výborný herecký výkony Keanu Reevese a Al Pacina, hlavně se mi hodně líbil Al Pacino jako ďábel, na kterého se perfektně hodí. mínus tohohle filmu je jeho délka, která je docela hodně přetáhnutá a taky konec se moc nepovedl, ale jako celek to dá výbornej film ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Když právník, tak ďábel. Když ďábel, tak Al Pacino. Nedovedu si představit přesvědčivější ztvárnění, než jaké tu vykouzlil božsky-ďábelský Al. Výborně stupňované napětí vyúsťuje v geniální Al Pacinovou hereckou etudu. Avšak kdekoli a kdykoli se objeví máme možnost sledovat nebývalý herecký koncert. Dokonce i Reeves zvládá svoji roli spíše nerozhodného a lidsky slabého právníka překvapivě dobře. Závěrečné rozřešení je podle mně už zbytečné a ubírá filmu na síle. Poslední ďáblův úsměv je už moc krátký na to, aby nás opět vpravil do mistrovsky budované atmosféry celého filmu. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (47)

  • Do finálního sestřihu filmu se nevešla pikantní scéna z večírku výkonného ředitele Miltonovy (Al Pacino) firmy Eddieho Barzoona (Jeffrey Jones). Mary Ann (Charlize Theron) hledá svého muže Kevina (Keanu Reeves), když ji kdosi pošle do knihovny. Mary Ann tam narazí na tři lidi, kteří mají sex. Marry Ann z místa odejde poté, co ji jeden ze souložících vyzve, aby se k nim přidala. Přestože v konečné podobě snímku natočená scéna není, ještě více osvětluje pozdější podezíravost Mary Ann – vzhledem k tomu, co viděla na firemní party – vůči Kevinovi a jeho možné nevěře. (casyy)
  • Aby se Charlize Theron dobře připravila na roli Mary Ann Lomax, trávila po dobu trvání natáčení hodinu denně v ordinaci psychoterapeuta, aby se naučila "vypadat jako schizofrenik". (Alfréda)
  • Poté, co Kevin (Keanu Reeves) vyhraje další případ v obhajobě Alexe Cullena (Craig T. Nelson), je možné zahlédnout muže, který ve chvíli, kdy všichni opouští soudní síň, běží k telefonní budce jako většina novinářů. Na rozdíl od nich ale netelefonuje, prostě se otočí a sleduje natáčení filmu. Stojí ve druhé budce od kamery. (PSJR)

Související novinky

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

Statham nahradí Gibsona v další Odplatě

26.04.2011

Slavný autor noirových kriminálek Donald Westlake napsal celkem 24 románů, v nichž vystupuje profesionální zločinec Parker (žádné křestní jméno). Je to jakýsi novodobý Robin Hood, který zásadně bere… (více)

Pokrok za prachy z prodeje drog

Pokrok za prachy z prodeje drog

22.10.2008

Po Weirovi a Annaudovi, jejichž nové projekty jsme probírali v uplynulých dnech, je tady další tvůrce, jehož jméno nevidíme na plátnech kin až tak často, ale když už, tak to obvykle stojí zato.… (více)

Reklama

Reklama