Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítáme vás u dnešní Pohádky pro pamětníky. Bude trošku netradiční, železničářská a plná pěkných písniček! Potkáme se tu ale i s posledními obry na světě či neohroženou Andulkou... Poslední tři obři na světě – Jeremiáš, Oskar a Čeněk, se vydají hledat svůj pravý domov, pradědečkovu obří sluj. Ta leží kdesi mezi dvěma železničními stanicemi a není tedy divu, že při svém pátrání potkají i nákladní vlak, který právě převáží zvěřinec cirkusu Lombardini… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nádherná blbina. Italský „šiditel“ to tedy opravdu vedl na celé čáře. Neskutečně pobavilo, ale podruhé opravdu ne. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je tupý název, je tupá i pohádka. Tři obři hledají svou sluj a do toho kolem nich jede vlak. A to je VEŠKERÝ děj této pohádky. Pohádka je na svou kratší délku neskutečně natahovaná mraky písniček a trapného křepčení. Dialogy jsou hloupé až běda a postava majitele cirkusu je jednou z nejtupějších postav českých pohádek. Tato totální studiovka se skutečně nepovedla. Hudba: Ferdinand Havlík ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úvodní text má pravdu. Pohádka opravdu obsahuje hezké písničky a barevné kulisy. Je samozřejmě určená pro nejmenší děti, které mají hudbu u pohádek moc rádi. Navíc tu zpěvnou, rytmickou. Pohádka sice má takový hloupoučký děj, ale zase to dohání vtipným Kepkou jako ředitelem cirkusu. Ovšem leckterého dospěláka asi napadne, po čem ten vlak vlastně jel, když obři vyhloubili tunel? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jméno ředitele cirkusu Lombardini odkazuje na skutečnou oblast Lombardie v severní Itálii a jeho postava je parodií na mafii, mafiány a jejich praktiky, ať už je to řvaní, obviňování z krádeže, mučení k získání informací (v tomto případě mačkání prstů), vymáhání peněz atd. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama