Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Kallenová nebojuje pro slávu. Bojuje za respekt. Film "Ring volný", natočený podle skutečné události, představuje Meg Ryan jako odvážnou a skoro drzou manažerku boxu, která se snaží z obyčejného chlapíka Luthera Shawa udělat světového profesionálního boxera se "smrtícím" úderem. Jackie chce pomoci Shawovi dostat se do soutěže číslo jedna, a tak přemluví zkušeného trenéra Felixe Reynoldse, aby zanechal odpočinku a začal znovu pracovat. Než však trojice uskuteční svůj velký sen o účasti na šampionátu, nejdříve musí zjistit, jak se v ringu i mimo něj pohybovat. Nejde o to, jak hluboko padneš. Důležitější je vstát a tvrdě bojovat dál. RING JE VOLNÝ! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Hlavní dojem z filmu: Točit se dá dokolečka pořád jedna a tatáž zhovadilost o velkém vítězství a přirozeném talentu. Hlavní poznatek z filmu: Meg Ryan zestárla, zošklivěla, zhrbatěla, fasádičku má zdecimovanou plastikama, nechala si přifouknout ponoukadla, neustále jí padají vlasy do očí, takže vypadá jako anorektickej bobtail a její hereckej výkon spočívá v tom, že zbytky všech sil vraští svý botulotoxový obočí a pouští "mračáky" na všechny strany. Skutečnost, že se její postava chová jak nevycválaná, arogantní káča, je pak doprovázena komentáři: „Páni, ta je drsná!“ případně „Téda, ta mu to nandala…“ A nakonec hlavní poučení z filmu: Že žena dokáže být tvrdší manažerka než muž? To je mi úplně ukradený! Pokud v její postavě nejsem schopen rozpoznat mirkoskopickej „lidskej rozměr“, bude to vždycky jen uřvaná namachrovaná bréca, která by potřebovala namočit do kádě s kyselinou a rozjezdit parním válcem do Manhattanu. A nechte si ty slinty jak "Meg zvedá kvalitu filmu“, protože její roli by zahrála líp i cvičená gorila. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +pořádné finále, Tony Shalhoub, Meg Ryan, atmosféra -trochu trvá než proniknete do příběhu/// Boxerské filmy jsou svérázná kategorie, kdy to buď vyjde nebo ne. Většinou ano, ale záleží na tom, jaký je příběh, jestli v tom filmu jsou emoce a především pak jestli tomu nechybí velké boxerské finále. Tohle všechno tenhle film má. Chvilku si sice zvykáte, že neboxuje Meg Ryan ale její objev Omar Epps. Když si však zvyknete, tak už se vezete, protože Meg Ryan má charisma a český dabing jí v tom neubližuje. Finále jsem si pustil 2x :-)/// Celkem 70%/// ()

Reklama

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Mě to zase nepřišlo jako taková tragédie, jen jako nenáročná podívaná, na kterou člověk rychle a bezbolestně zapomene. Jen pravda, že ničím extra nevyčnívá, ale aspoň průměrné kvality má. Moc se mi líbila Meg Ryan a hlavně Tony "Monk" Shalhoub, kterému podle mě tahle slizká role překvapivě sedla a rozhodně měl dostat víc prostoru. Nějaké napětí, emoce nebo postupné oddalování se manažerky od boxera chybí úplně a asi nejhorší je hudební doprovod, jak z nějakého romantického béčka. Celkem to je tak na 5/10. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že tento "malý" film s Meg Ryan, která už opravdu není hvězdou, dokáže překvapit. Nejde zde o překvapení oscarové nebo nějak extra kvalitní, ale o fakt, že film o ženě trénujícím boxera dokázal být cca polovinu doby opravdu zajímavý. Kdyby Charles S. Dutton udržel kvalitu po celou dobu možná by došlo i na 4*. Meg Ryan po dlouhé době předvádí výkon, na který se stojí za to podívat a Omar Epps není také vůbec špatný. Mohlo to být o hodně horší, takže jsem rád, že mých 106 minut nebylo věnováno do naprosté kraviny. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skutečná Jackie Kallen to opravdu neměla lehké. Tím pádem tuhle naivní a zoufale neoriginální limonádu sestavenou z kousků všemožných sportovních filmů mohla přežít se zdravým rozumem snad jen díky extrémně pozitivnímu naladění - které se teoreticky dá pochopit po té její koketerii s paní Zubatou. To ale nic nemění na tom, že Ring Volný je neškodná tuctovka na jedno podívání. Sice neurazí, ale ani nenadchne, nicméně Charles S. Dutton ví, co dělá, jak za tak před kamerou, Omar Epps v předHouseovské éře taky není špatný, a Meg Ryan tu lehce po čtyřicítce vypadá velmi dobře. Takže 60% může být, ne že ne. Ale těsně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Aby lepšie pochopila šport, brala Meg Ryan kvôli úlohe Jackie Kallen tri týždne lekcie boxu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama