Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (87)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby Celosvetovo $832,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $294,910Tržby za predaj DVD v USA $1,003,427║ Neviem kde ten slušný rozpočet minuli, jedine že by sa na imdb.com mýlili. Je to taká proste béčková produkcia, kde triková stránka je doslova mizerná a biedna. Rovnako tak dopadá aj všetko naokolo lepené proste z toho čo je k dispozícii, je tam cítiť lacné prevedenie, slabá výpravnosť. Príbeh rovnako až tak nemá čím dostať do kolien a to má v rukách dosť silnú tému. Herci nehrajú najhoršie, lenže ani nemajú moc čo predviesť. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Niekedy je lepšie vzbudzovať úctu, než strach." Doteraz najväčšiu filmovú úctu zložil tragédii lode Indianapolis živočíšny Robert Shaw vo svojom hrozivom, nezabudnuteľnom, dnes už legendárnom monológu v kultových Čeľustiach. V roku 2016 vznikla celovečerná verzia tejto strašnej, šialenej a jedným slovom neuveriteľnej udalosti. Americká vojnová loď bola potopená a stovky preživších námorníkov sa následne v mori stali obeťami žraločích hodov. Keby to napísal scenárista, nikto by tomu neveril. Lenže to napísal sám život. Bohužiaľ, tým asi všetky plusy tejto snímky končia. Nie je to vyložene katastrofa, či prúser a zrejme nemôže byť reč ani o vyložene nevydarenom projekte. Ale okrem Nicolasa Cagea (v úlohe kapitána alias obetného baránka) nemá nikto šancu zaujať. Mladí sú absolútne nezaujímaví a natoľko bez charizmy, až sú neviditeľní. A starí? Thomas Jane? Tom Sizemore? Nenechajte sa oklamať, majú v podstate len cameo (nebyť záverečných titulkov, nevedel by som, že tu vôbec Jane hral!). Film neuspokojí fanúšikov vojnovej histórie, ani žraločích krvákov. Má dve hodiny, ale veľmi dlho trvá, kým sa loď potopí a ešte dlhšie, kým sa na hladine objaví prvá plutva. A po pár vcelku šťavnatých a desivých minútach je to ustrihnuté a pokračuje sa bez žralokov. Wtf? Mariovi Van Peeblesovi bolo smutno za Čeľusťami 4 a tak spáchal toto. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim napsat, že po hodně dlouhý době mě Nicolas Cage herecky docela přesvědčil. Možná to bylo i tim, že naopak všichni ostatní herci jsou totálně nevýrazný a většina z nich se mi i pletla mezi sebou. Často jsem si myslel, že nějaká postava už je dávno mrtvá, ale najednou se tam zase objevila. Nakonec mě tahle podivná kombinace Čelistí a Titanicu docela bavila a bez problémů jsem to dokoukal. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poslední mise USS Indianapolis. Nejdřív převezla tajný náklad, co ukončil válku a pak ji dvě japonská torpéda poslala ke dnu, aby se přeživší setkali s bezprecedentní alimentární frenezií (pro neznalé cizích termitů: žraločí bufet, co ještě nikdo nikdy nezažil). Záchranným kruhem mohou být kamera Gaunera Sekuly, kopie Toma Sizemorea z Bayova Pearl Harboru, krasavice Catalina či snaha o historickou věrnost (u některých detailů jako třeba pomíjení segregace černých námořníku nás však lakujou přesně ve stylu nyní tak populárního a přitom kontraproduktivního překrucování). Od pocty padlým námořníkům se však musí oddělit režisérský um béčkaře Van Peeblese, jenž přináší speciální efekty na úrovni televizního dokumentu, lhostejnost k postavám, únavnou délku a Cage z formy. Jeho kapitán McVay sere mramor takovým způsobem, že v reálu by ten kámen propadl toaletou v kajutě a potopil křižník mnohem dřív než ponorka I-58 kapitána Hašimota. Při scéně, která měla předpoklad stát se tou nejemotivnější (setkání po soudu s japonským protějškem), mě jeho herecký projev kuchaře krájejícího cibuli už jen dorazil.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nedopadlo tak špatně. Původní film Operace žralok jsem neviděl, ano čtete správně neviděl já takovej expert přes béčkový filmy, takže nevím jak je to možný, ale prostě neviděl, takže nemám šajnu o čem mluvil Shaw v Čelistech, ale aspoň jsem k tomu mohl přistoupit z čistou hlavou a špatný film to není. Kdyby byl vyšší budget k dispozici mohla z toho být kino pecka, takhle je třeba přežít slabý efekty, tím myslím opravdu slabý, pokud to stálo avizovaných 40 mega, tak se divím kam se ty prachy poděli, protože některý ty efekty vypadají jak od Asylum, aspoň efekty žraloků byli docela dobrý. No a taky je tu problém ve stopáži, protože téměř dvě hodiny je dost a ten konec už mi přišel uměle natahovaný, ale jinak je to poctivé béčko z oldschol zpracováním slušným střihem a parádní kamerou (holt oba veteráni Ferretti a Sekula se nezapřou) a z hodně blbou situací ve které se ti námořníci ocitli. Jenom si to představte : nervy z přepravou atomovky, když ji máte z krku, tak vaší loď torpédují no dobrá před torpédy utečete do člunů a tam vás dorazí žraloci před kterými už není uniknout kam a záchrana v nedohlednu. Takže fakt blbá situace a solidní béčko. Víc jsem ani nečekal.55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď filmy s Cageom leteli a dával jeden hit za druhým? Posledné roky je to katastrofa, točí ešte viac než predtým, ale nemý šťastie na kvalitné projekty. Na film o tak slávnej a známej udalosti som sa fakt tešil. Ešte v časoch tv filmu Operácia žralok som strašne chcel, aby sa toho chytil nejaký šikovný režisér. Meno M.Van Peebles dávalo tušiť, že to nebude viac ako priemer a tak to aj dopadlo. Niektoré digitálne zábery sú dosť mizerné, ale to by sa dalo odpustiť. Samotný príbeh nedokáže strhnúť, réžia je totálne mdlá a nevýrazná. Odsledujete to s chladnou hlavou a žiadna scéna či rozhovor nedokáže silnejšie upútať. Cageov ksicht mi v niektorých momentoch pripadal trochu neprirodzený (ústa, brada). Nebol náhodou na plastike? Scény so žralokmi mali dvíhať zo sedačky, ale nič extra neprišlo. Spielberg v Čeľustiach dokázal iba obyčajným monológom upútať tak, že som nedýchal. Jednoducho M. Van Peebles ani zďaleka nevyužil svoju šancu a ostalo pri slabom priemere. Neostáva než znova čakať na režiséra, ktorý to zvládne. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné boje o přežití mám rád, škoda že jsem zpočátku měl v postavách hrozný zmanek a jen horko těžko jsem si hledal k neznámým hercům nějaký vztah. Cageovi se povedlo trošku se odlišit od svých v posledních letech obvyklých postav a přestože byl film, na zvyklosti válečných filmů, natočen s menším rozpočtem, výsledek není zase tak hrozivý jak jsem se dopředu obával. 45% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s komentářem T2. Všechny scény jsou takové divné, laciné a nevýpravné. Nějak absolutně nechápu postprodukci, jestli teda vůbec nějaká byla. Prostě další bída s Cagem, achjo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mňa to prekvapivo bavilo. Snímka, ktorá odsýpa, má rýchle tempo a nenudí. Herecké obsadenie je ale ako z treťotriedneho filmu a teda to isté platí aj o samotných hereckých výkonoch. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak scény so žralokmi. Hudba nehrá druhé husle a síce nezaznejú veľmi známe songy, ale to nikomu nevadí. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal, hlavne za to, že tam hrá Niki Kejdž. Ale zase už by som nechcel až tak preháňať a chváliť. Samozrejme, že to bolo neskutočné Bčko, ale myslím že ho ocení každý fanúšik napínavého filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné a úžasné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád vojnové filmy, mám rád filmy o žralokoch, mám rád aj vyhasnutého Nica Cagea a aj keď príbeh (ktorý sa mimochodom spomína aj v čeľuste) nie je zlý, zrežírované je to horšie. Prišlo mi to dosť dlhé a nezáživne, chcelo by to šikovnejšie režiséra, ktorý by vedel s akcii, či emócii vymačknuť viac. 55% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tenhle film i přes nadupanější rozpočet a hvězdnější herecké obsazení tak tak stačil na původní Tv film Operace Žralok což byl první film věnující se potopení Indianapolisu. Záběry na loď byly fajn, hlavně když plula dále ,,od kamery''. Při přiblížení nebo některých efektech z obrazu na diváka dýchla ne zrovna podařená animace. Některé byly vyloženě otřesné! A leckeré béčko typu žralok versus megachobotnice by se možná mohlo chlubit lepší grafikou... Boj a potopení naštěstí celkem dobře vyvažovaly scény se žraloky. Ta červeně zabarvená voda mně nebavila, ale ta ladná těla žraloků proplouvající kolem těl a prámů ve vodě, to bylo opravdu dechberoucí. Jsem rád, že zde si tvůrci dali práci a použili dobové letouny správných typů, tak jak skutečně tehdy trosečníky našly. U Cageho jsem zjistil, že jej poslední dobou už zkrátka nemusím. Nejen tedy, že nemá kliku na koukatelné filmy, ale už mně začal nudit. Co celkem chválím byla hudba, která by se dobře hodila i k filmu o level lepšímu. Je dobře, že se vzpomíná na ty, kteří splnili tajnou misi (ač většina posádky ani nevěděla, že nějakou při plavbě na Tinian plní). Bohužel ale po dlouhém čekání nám tvůrci naservírovali cosi, co nebylo úplně dobře uklohněno a podle toho to také to tak vypadá. Nebylo to ani dojemné, ani napínavé. Je to spíše věc pro fajnšmekry toho období, kteří ale po prvním vidění už nebudou mít potřebu film vidět znovu. Pokud oželíte tu Venturu a Catalinu, pak bych možná doporučil spíše ten TV film... Tři slabá torpéda z I -58. * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|25%| Mě to prostě jako celek prakticky vůbec nebavilo. Těšil jsem se na nový film s Nicolasem Cagem a ono to nevyšlo. I novější filmy od Nicolase mě berou. Zklamáním akorát tak je Pay the Ghost a úplným dnem Nickovi kariéry je The Trust. Jinač, nemám problém. Tohle dílko je prý remake. Originál jsem neviděl a ani se po něm pídit nehodlám. Co se týče tohoto, tak film má 3 problémy. Prvním důležitým bodem je skutečnost, že je film tak nějak divně uspořádán. Úvod to sice má, ale pak to začne nudit, poté nějaká ta akce, pak to opět upadne do stereotypu, následně se ta loď zřítí, pak tu sledujeme nějakou dobu přeživší, co bojují o svůj holý život. To byla docela dobrá sekvence, ale také mě až tak moc nezaujala. Něco takového jsme přece viděli už v jiných filmech. No a poté bude následovat konec, který trvá snad 20 – 25 minut. Je to možné? Obvykle konce u takových filmů trvají tak 3-5 minut. Druhým problémem byla dějová nezáživnost, že člověk sotva vnímal co se děje. A ta třetí: Herci – nikdo mě nezaujal, ti mladí se chvílemi chovali trapně. Nicolas Cage tu byl jediný rozumný, ale také to bohužel moc nevytrhl. Rozpočet tu byl slušný, ale ani ty akční scény mě moc nebavili. Hodnocení je kruté, ale tu druhou hvězdu dát prostě nemůžu. Snad nám do budoucna Nicolas naservíruje lepší filmy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přítomnost Nica Cagea, výrazně menší peklo než by se dalo čekat. Zpočátku kombinace Pearl Harboru, Bitevní Lodi a Titanicu se slabým CGI, které se později změní v survival, který odkazuje na Quinovo legendární vyprávění z Čelistí. Herecky i trikově silně televizní, ale snesitelné a neurážející. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je to dobrý příběh, dobrý námět na zfilmování a připomenutí si tak této tragédie. Co se týče kvality filmu, tak základ je dobrý, má to dobré momenty a v určitých chvílích je to napínavé. Ale kdyby se toho chopil šikovnější režisér, tak to mohlo být i v červené barvě (zde na čsfd). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Snaha na moři byla velka protože se dalo aspoň dívat, ale nedostal jsem pořadné vlny a skvělé napětí taky chybělo. Nicolas se moc nevyznamenal. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch lepších filmů, ve kterém se objevil Nicolas Cage. Film mapuje událost, kolem tajné mise lodě Indianapolis, kde hrstka posádky přežije na širém oceánu několik dní. Hlavních hrdinů je ve filmu mnoho, až příliš mnoho. Veškeré postavy jsou na papíře dosti nezajímavé a žádná z nich nedostane dostatečný prostor, aby dokázala táhnout zápletku. Na lodi se toho prakticky udá minimum a většinu času se děj odehrává na širém moři, kde postupně žraloci masakrují přeživší potopené lodi. Tato pasáž se povedla, ale problém je, že trvá soustavně příliš dlouho a bez jakýchkoli zásadních zvratů, zajímavých momentů. Celkově je délka filmu přetažená, včetně nevyvážených pasáží, kdy závěr plný křivd a vzdání hold této události vyznívá dosti na prázdno, bez emocí.......5/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Normalne by som asi dal velmi velmi velmi slabe 2 hviezdicky, ale to by nemohol existovat o triedu lepsi film Operácia Žralok, ktory pojednava o uplne tom istom. Operácia Žralok je iba nudny, zatialco tento film vôbec nefunguje. Na zaciatku sa viac venuje postavam a napriek tomu, ked zacali chcipat, tak mi boli ukradnuti a celkom sa mi plietli. Tym padom cela ta prostredna pasaz postrada napätie. Par slov skutocnych ucastnikov tychto udalosti na konci filmu je asi tak stokrat napinavejsich a desivejsich ako cely film. Prekvapivo nevyrazny je aj Cage a na charizmatickeho Stacy Keacha sa absolutne nechyta. Trochu zaujme snad len Sizemore. Utok na Indianapolis pôsobi strasne fadne, bez nejakej taktiky a gradacie. V Operácii Žralok to bolo podane ovela zaujimavejsie a logickejsie vdaka comu aj nasledny sud daval väcsi zmysel. Zaujme len samotne potopenie Indianapolis, ktore je celkom efektne a to napriek tomu, ze triky su miestami dost tragicke. Na to o ake epicke sceny sa reziser snazi, tak by potreboval aspon dvakrat väcsi rozpocet. Takze vysledok je este horsi ako som cakal a ked uz chcete vidiet film o tychto udalostiach, tak odporucam priemernu Operáciu Žralok. Ale uplne najlepsie urobite, ked si pustite trailer na tento film, ktory vsetky udalosti tak pekne zhrnul do par minut. 3/10. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Vo vojnovom filmovom priemysle budú pretrvávať snahy nachádzať príbehy o hrdinstve. Aj o nepredstaviteľnom utrpení námorníkov v pasci žralokov boli natočené dva vynikajúce filmy, takmer rovnaké , Operácia Žralok (1991) a Krížnik (2016). Obidva nás zaviedli do obdobia 2. svetovej vojny, keď v Európe vládla víťazná eufória a v Pacifiku ešte stále zomierali nevinní ľudia. Film, ktorý je skutočnou udalosťou, sa týka ťažkého krížnika USS Indianopolis (vojenské označenie CA-35), ktorý sa počas vojny nezúčastnil žiadnej dôležitej bitky, nezaznamenal žiadne prenikavé bojové úspechy aj tak sa vryl do histórie úplne iným spôsobom. Išlo o poslednú väčšiu loď, ktorá bola potopená v 2. svetovej vojne. Loď plnila super tajnú misiu a bez akéhokoľvek bojového zabezpečenia prevážala na ostrov Tinian veľké množstvo uránu 235, ktoré bolo umiestnené do bomby Little Boy, ktorá bola zhodená 6. augusta 1945 nad Hirošimou. Na spiatočnej ceste bol krížnik torpédovaný z japonskej ponorky I-58 a dvoma torpédami poslaný ku dnu Pacifiku. 1196 dôstojníkov a námorníkov sa ocitlo v ohrození. Okolo 300 z nich zahynulo hneď po výbuchu, 900 sa ocitlo v mori. Z vody vytiahli 321 ľudí, z toho prežilo 317 vrátane kapitána McVaya, zostatok padlo za obeť žralokom pokiaľ boli stroskotanci objavení prieskumným lietadlom. Námornícka admiralita našla obetného baránka kapitána lode a tento proces zničil jeho sľubnú vojenskú kariéru. Indianopolis doplatil na nedostatky v námorných predpisoch. Ktorý z týchto dvoch filmov je lepší, nie som schopný posúdiť. Obidva sú úžasné a až veľmi realistické, a tak nebudem vyzdvihovať rôzne detaily, keď obidva majú obrovskú výpovednú hodnotu. Chcel som sa viac venovať historickej hodnote, ale zase by som sa vyčerpal na neschopnosti a arogantnosti moci neberúc do úvahy tých chudákov vo vode. Veď ešte aj tomu prieskumnému lietadlu zakázali pristať a pomôcť stroskotancom. Čo k tomu je potrebné ešte dodať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný a trochu levný válečný film, kde se objevují herci, kteří v posledních letech nemají problém vzít roli i v béčkovém filmu. Jsou jimi jak Tom Sizemore nebo James Remar, tak i Nicolas Cage. A právě díky nim mě tenhle snímek bavil a užil jsem si ho. Scény na vodě se žraloky byly nejlepší. ()

Reklama

Reklama