Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci a válečná loď USS Indianapolis zatím tajně přepravuje jednu ze dvou atomových bomb, které by mohly ukončit válečné běsnění. Japonci však těžký křižník napadli a potopili. Mise USS Indianapolis byla utajovaná tak přísně, že loď nikdo nepohřešoval a informace o jejím napadení byla zveřejněna až o čtyři dny později. Téměř 300 členů posádky z celkového počtu 1197 ihned utonulo. Zbývající přeživší z USS Indianapolis uvízli ve vodách Filipínského moře, kde trpěli hladem, žízní, teplem a halucinacemi, zatímco se bránili neúprosným útokům žraloků. Strádání, které trvalo pět dní, přežilo jen 317 mužů. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Natáčet se začalo 19. června 2015 v Mobile a Orange Beach v Alabamě. Dále se natáčelo v San Franciscu a v japonském Kjótu. (bejkovec)
  • Japonskou ponorku I-58 si zahrála americká druhoválečná ponorka USS Drum ( SS-228 ) třídy Gato. (bejkovec)
  • Při natáčení filmový štáb zničil jednu z posledních dvaceti letuschopných PBY Catalina. Někdo zapomněl zavřít poklop, čímž se do kabiny dostala voda a písek a letoun se z poloviny potopil. I když se vodu snažili odčerpat, nepodařilo se jim to. Nakonec se rozhodli letoun vyzvednout nešetrně jeřábem a při tomto pokusu ho rozlomili. (p3tris)
  • Jednoho z přeživších útoku na Indianapolis, Granville "GS" Crane, ve filmu zobrazil jeho vnuk, Johnny Crane. Poté, co byla loď potopena, GS Crane přišel o ruku při útoku žraloka. V současnosti je stále naživu (2016). (PanZahadnyCZ)
  • Quint ve filmu Čelisti (1975) vypráví o tom, jak se potopila loď Indianapolis. Quint byl jedním z námořníků, kteří přežili ztroskotání lodi a zůstali uprostřed moře pronásledováni žraloky několik dní až do doby, než se dočkali záchrany. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama