Reklama

Reklama

Zlatá Sindibádova cesta

  • Velká Británie The Golden Voyage of Sinbad (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ďaľšie zo Sindibádových dobrodružstiev ho zavedie do kráľovstva Marabia, kde sa stretáva s tamojším vezírom (Douglas Wilmer). Tu spoločne odhalia záhadu troch zlatých tabuliek, pričom jednu vlastní vezír, ďaľšiu sa podarilo náhodne získať Sindibádovi a tretia sa ukrýva kdesi na tajomnom ostrove Lemuria. Vydávajú sa preto na nebezpečnú plavbu aby našli chýbajúcu tabuľku a ten, kto ich všetky tri spoločne hodí do Studne osudu, tomu sa dostane mladosti a Koruny neslýchaného bohatstva. Po tomto všetkom však baží aj čarodejník Koura (Tom Baker), ktorý je Sindibádovi stále v pätach... (curunir)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jediný z Harryhausenových Sindibádů, kterého jsem neznal z TV a tudíž mě k němu nepojila nostalgická vzpomínka. Nicméně pěkný to bylo i tak. Je sice fakt, že se trikama trochu šetřilo (ale ty co byly jako dřevěná socha, šestiruká Kálí nebo jednooký kentaur, tak se moc povedly) a příběh mohl mít tak o 10 - 20 minut míň, ale jinak dobrý. Co se opravdu moc nepovedlo tak je český dabing. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Než přišel boom fantasy v 80. let, byla trojice Sindibádovek spolu s "Jáson a Argonauti" snad jediným pořádným zástupcem. Ten první díl z padesátek jsem asi v dětství neviděl a o to víc si ho před pár lety užil. Trojku si pamatuju dobře a druhý díl? Popravdě nebyl jsem si jistý. Ono to totiž první hodinu za moc nestojí - nezajímavý Sindibád závodí o tři části nějakého amuletu se zlým čarodějem Kourou, který akorát koulí očima a stárne, dál je tu pár zbytečných vedlejších postav a sexy holka. Pluje se na moři a nic moc se neděje. Jenže až se začne něco dít, tak to stojí za to a dětské vzpomínky se vrací. Kylop-kentaur, griffin či úžasná šestiruká Kálí, do toho zelení pralidi a parádní finální souboj se záporákem. Zkrátka finální půlhodina na 5*, děj předtím max na 3*, výsledek 4*. PS: K nepoznání změnění "Dr. Who" Baker (Koura) a "Doyle" M. Shaw (námořník Rašíd). Fantasy roku 1973. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zlatá Sindibádova cesta je kvalitativně na dosti podobné úrovni jako o čtyři roky mladší Sindibád a Tygří oči. Co se triků od Harryhausena týká, opět jde o řemeslně odvedenou a na svou dobu dechberoucí práci - zejména musím ocenit sekvenci s oživlou šestirukou bohyní. Herecké výkony jsou na dnešní dobu už spíše úsměvné a příběh je poněkud šablonovitý, ale za technické zpracování a vesměs slušnou akci si tento film zaslouží diváckou pozornost. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Já jsem se tedy rozhodně nenudil. Děj je sice k jisté škodě filmu ve stylu „chceme získat poklad a zlý černokněžník ho chce získat taky“, ale tohle není politický thriller a kvůli zápletce a pointě ho asi sleduje málokdo. Epická orientální fantasy, ve které padají libozvučná slova jako Marábie a Lemurie, nechávající na jazyku exotickou chuť dobrodružství, v němž existují tvorové uctívaní jako božstva a ožívají neživé věci. Když se poprvé pohne lodní socha, tají se z toho dech, stejně jako když se roztančí bohyně Kálí. Film vypráví o soupeření s magií a sám je jí utvořen – ve filmu bytosti oživuje princ Koura, ale je to vlastně Ray Harryhausen... Jediné, co jeho výtvorům konkuruje, je krásná Caroline Munro. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Malej okřídlenej ďáblík, šestiruká bohyně Kálí nebo bitka mezi jednookým Kentaurem a okřídleným zvířetem s orlí hlavou. Opět překrásná trikařská práce Raye Harryhausena. K tomu okouzlující Caroline Munro s nádherným poprsím a pompézní hudba Miklóse Rozsa, která jede skoro nepřetržitě po celou stopáž snímku. Ze známých tváří se objeví i Doyle z Profesionálů. Dobrodružství se meze nekladou a fantastická cesta do bájné země Lemurie může začít..... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Griffin, ktorý vo filme bojuje s jednookým kentaurom mal byť pôvodne neandertálcom. Táto myšlienka bola nakoniec použitá o tri roky neskôr vo filme Sinbad and the Eye of the Tiger (1977). (beso74)
  • Keď Sinbad a jeho družina pristane v Lemurii, je možné si všimnúť na ľavej strane útes. Ray Harryhausen sa v jednom z interview vyjadril, že útes v skutočnosti neexistoval, ale keďže sa natáčalo na jednej z navštevovaných španielskych pláží, útes bol domaľovaný, aby zakryl davy zvedavých divákov. (beso74)
  • Tento film pomohol hercovi Tomovi Bakerovi získať hlavnú úlohu v kultovom seriáli Doctor Who (od r. 1963), pretože producent Barry Letts si pozrel práve tento film hneď potom, ako mu bol Baker do roly odporúčaný. (beso74)

Související novinky

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama