Reklama

Reklama

Praha vs. prachy

(pořad)
Publicistický
Česko, 2015, 10 min

Režie:

Janek Rubeš

Kamera:

Markus Krug

Účinkují:

Janek Rubeš
(další profese)

Obsahy(1)

Tak dlouho Janka Rubeše štvalo, co se v Praze děje, až vzal do ruky kameru a šel natočit ty největší nekalosti, které se v ní odehrávají. (StreamCZ)

Recenze (59)

ludva10 

všechny recenze uživatele

To že v Praze taxikáři okrádají turisty snad ví všichni. To že v Praze kvete korupce snad ví všichni taky ( osobní zkušenost, kdy si státní úředník řekl při kontrole o úplatek ). To že Janek nemá strach do toho takto jít - obrovský obdiv. Jen tak dál ( ale přes tu korupci to stejně nakonec podle mne nemá smysl ). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že spousta pražskejch taxikářů je banda zmrdů a parazitů, je jasná a obecně známá věc. Ale Rubeš, coby postrach žlutejch upírů, ukazuje jejich svět pěkně zpříma, bez okolků a téměř z první ruky. Držim palce do dalších dílů, a aby kluci nedostali moc přes držku. Tohle je totiž pořad, kterýmu (zatim) nechybí koule. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pokud se v tomto roce objevil jeden český dokument, který stojí za vidění, je to série Praha vs. prachy na Streamu. Janek Rubeš možná není stoprocentně pohotovej a výřečnej moderátor, ale dohání to minimálně osobní statečností a chutí věnovat se palčivýmu tématu. O tom, jak hrozně zlý to je, svědčí nejenom množství důkazního materiálu, který se dokumentaristům podařilo do dvanácti kratičkých epizod nasbírat, ale hlavně ochota podvodníků mluvit na kameru, otevřeně vyhrožovat a zastrašovat, protože ví, že se jich stejně nikdo nedotkne. Takovej pocit těžkomyslnosti jsem už dlouho nezažil. Jednání taxikářské sítě je tak organizované a zároveň otevřeně zločinné, že se pro ně hodí jen jedno označení - mafie. Policie je zjevně zčásti uplacená, zčásti lakonická a ta hrstka povolaných, kteří aspoň něco dělají, nemá vlastně stejně žádné pravomoci (udílení dvoustovkových pokut je očividnej nonsens ve chvíli, kdy taxikář vydělá na podvodným ritu kolem pěti stovek). Vrcholem je pak Krnáčová, který kluci z týmu neudělali dost přesný notičky na to, aby mohla aspoň předstírat, že "nekecá a maká", takže se tváří zmateně a neurčitě blekotá, že "něco vymyslí" a její mluvčí mezitím ztrapňuje dokumentaristy, aby jí kryl záda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad je super, odhalování nezměrné odpornosti některých taxikářů je téma vděčné a Janek Rubeš, který pořadem provází do toho jde po hlavě a podařilo se mu pár majstrštyků (rozhovor s vrchním pražským taxi odborářem, který otevřeně přiznává, jak vy****** s turistama). Ovšem moc dobrou práci neodvedla dramaturgie, neboť pár minutové díly jsou jednoduše málo a nevměstná se do nich dost informací. ()

Jsem_Uprimny 

všechny recenze uživatele

První český seriál, který má smysl, koule, správnou délku, děj, je napínavý, skutečný, a naprosto dokonalý. No a jako správný český seriál všechny občany české republiky pěkně nasere ale v jakém si dobrém slova smyslu, všichni jsme teď totiž strašně nasraní na taxikáře a doufáme, že se mladému nadšenci podaří zvládnout jeho vůbec nejtěžší možný cíl. Dostat všechny taxi zloděje pryč z pražských ulic. Jako zastánce dobra říkám: Běž, máš na to, dokážeš to! Ale jako zastánce peněz říkám: Jsi v prdeli, nemáš sebemenší šanci, protože kdo má peníze, má i moc. Ať tohleto dopadne jakkoliv určitě si to nenechám ujít, hrubost největší!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo od března 2014 a stále se točí. Někdy v centru točí i víc štábů najednou. (StreamCZ)
  • Natáčení probíhalo v centru Prahy od března 2014. (janekrubes)
  • Po odvysílání epizody "Karlovka" se taxikáři již v této ulici nezdržují, údajně to sami oznámili městské policii, že si tam daj na chvíli "pokoj". (janekrubes)

Reklama

Reklama