Reklama

Reklama

Poldark

(seriál)
  • Velká Británie Poldark
Trailer
Velká Británie, (2015–2019), 41 h 43 min (Minutáž: 55–60 min)

Tvůrci:

Debbie Horsfield

Předloha:

Winston Graham (kniha)

Scénář:

Debbie Horsfield

Hudba:

Anne Dudley

Hrají:

Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Ruby Bentall, Jack Farthing, Phil Davis, Crystal Leaity, Tristan Sturrock, Sabrina Bartlett, Beatie Edney, Alexander Arnold (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(43)

Otec mu zemřel, majetek má v troskách a jeho milá Elizabeth je zasnoubená s jeho bratrancem Francisem. Roku 1783 se Ross Poldark vrátí do svých dolů na cín z americké války za nezávislost a zjistí, že se doma hodně změnilo. Je odhodlán vrátit dobré jméno odkazu svého otce a pomoct lidem v místní vesnici. Brzy však narazí na problémy, když z rvačky zachrání mladého uličníka Demelzu a pokusí se získat kontrolu nad doly, na které má zálusk jeho rival, chamtivý a arogantní George Warleggan. (Viasat)

(více)

Recenze uživatele erased k tomuto seriálu (1)

Poldark (2015) odpad!

Dlouhé odkládání v tomto případě nebylo kvůli nezájmu nebo skepsi, nýbrž jen o tom dostat se do spravné nálady na dobové drama, která mi obvykle sednou dokonale. Poldark jim ovšem nemůže být vzdálenější. Kde se (britská) literární klasika, ať už romantická nebo realističtější, drží relativně při zemi, alespoň z pohledu dnešního diváka, příběh z osmnáctého století napsaný ve dvacátém století a adaptovaný ve století jednadvacátém šustí papírem pomalu v každém zvratu. Za celou první sérii jsem se proto nedokázal zbavit dojmu, že sleduju romantickou pohádku o sociálně angažovaném krasoňovi. Když to celé doplňuje !neskutečně! otravná hudba, úporné křeči z překonávání těch úvodních osmi dílů se rovnala jen ta, se kterou se autoři snažili zpracovat jedno z mých nejoblíbenějších historických období. EDIT: Třetí sérií se Poldark zařadil na první příčku seznamu the guiltiest of guilty pleasures, kdy KAŽDOU scénu balancuju někde na pomezí fyzické bolesti, hysterického smíchu a napříčetného vzteku vůči tvůrcům. Pravděpodobně se z něj taky vymýšlí ty vůbec nejzvrácenější a nejzvrhlejší drinking games. Tento seriál ze mě udělal regulérního alkoholika, takže čekání na další sérii nikdy nebylo tak dlouhé. ()

Reklama

Reklama