Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým zachvacuje ponorková nemoc. Dominika se rozchází s Danem a vyráží dál na vlastní pěst. Další nocování absolvuje expedice u místní mešity. Z posledních sil se jim následně daří dojet do Medanu, ale poslední překážka na cestě dál se již zdá být nepřekonatelná. Požadovaná cena za transport aut z ostrovů na asijský kontinent je daleko nad rámec možností výpravy. Všichni se pomalu smiřují s tím, že plánovaný cíl, tedy dojet až do Bangkoku, zůstane nenaplněn. Ke smiřování se s neúspěchem jim vydatně pomáhá únava a fantazírování o návratu domů. Ještě ale není všem dnům konec, přichází totiž šílený nápad... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrodružná cesta skončila, sice s lehkou improvizací, ale zdárně až do cíle. Ještě jeden díl u Bangkoku bych uvítal a mohlo tam být dost zajímavého, ale zřejmě se tvůrcům zdálo, že to už nejde více vyždímat. A teď jsem zvědav na filmový sestřih... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se Žlutému cirkusu povedlo něco opravdu dokonale, tak přiblížit zážitek z jízdy v trabantu, protože tak jako se oni protrápili Austrálií a Asií, tak jsem se já protrápil seriálem. Nebylo říct co a postupem času už ani jak, konec bez konce jenom potvrdil hořký fakt, že ne vždy se daří těm, kterým fandíte. Pár epizod, ze kterých dýchal stejný život jako z čundru Latinskou Amerikou se sice našlo, ale to byly spíš výjimky potvrzující pravidlo, že dobrodružství a snaha udělat dvanáct dílů za každou cenu pro mě není ta pravá symbióza. Ve finále tak u mě určitě vyhrává na koleni uplácaný sestřih z jízdy Hedvábnou stezkou, kde jsem cítil ryzí cestovatelskou radost, a ne touhu svézt se na zavedené značce a nepřidat nic svého, jako v případě tohoto technicky vymazleného seriálu. Ale mluvím za sebe, jak to vnímám já. Pořád je to o lidech, kteří se nebojí zvednout prdel a dělat co je baví a kterým nakonec může být nějaký Pepincův komentář volný jako kolo u Malucha. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Obstojné zakončení. Buď byly poslední díly vytvořeny za zatraceně krátkou dobu, nebo už došel všechen zajímavý materiál. Samozřejmě, pořád se jedná o výborný seriál, který u nás nemá moc obdoby. Jen už jaksi nejsem schopen jásat nadšením. Konec přišel opravdu v pravý čas. V průběhu tohoto dílu jsem si uvědomil, že bych zřejmě nebyl podobné výpravy schopen. Všichni členové by mě časem začali srát. A kdybych nebyl tak úžasný, sympatický, inteligentní a krásný mladý muž, tak by existovalo riziko, že bych jim mohl malinko vadit i já. Ve vzduchu bylo cítit, že už mají po půl roce výpravy všichni více než dost a chtěli by se ukázat také doma. Celkem mě překvapila velká rybička. Indonésané jsou zřejmě posedlí stavbou svatyní ve tvaru zvířátek. Na stavbu takového zvířátka, by se daly nastřádat penízky třeba při provozování lodní dopravy. Celkem mě částka překvapila. Velmi mě potěšilo dnešní zjištění, že kolem roku 2018 by nás mohlo čekat další trabantí dobrodružství, pokud tomu tedy budou všichni bohové nakloněni. A já věřím, že budou a budu se těšit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Farář sehnal svářeče a Radek to s pomocí Boží, a hlavně tedy toho svářeče, opravil." Jenže málo bylo ve finále trabantů a tak jsem si to vítězství Pyrrhy zase až tak moc neužil. Nicméně se mi líbilo to dovádění v lázních v dešti a souboj Marka s opicí o filtr, ale finále by mě mělo namlsat a navnadit na další cestu, což se nestalo. Ale až únava zmizí, tak se určitě budu těšit. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dobro došli... Teda my vlastně nevíme, jak došli (budeme-li to brát ve smyslu domů), to nám tvůrci neukázali, a myslím, že je to trochu škoda. Poté, co naložili do kontejneru k převozu do Evropy pouze auta, bych se rád dozvěděl třeba to, jak se dostala zpátky domů Markova Jawa a Dominičina ČeZeta. O zbytku osazenstva nemluvě:). Jelikož mi přijde trochu nelogické posílat dalším kontejnerem pouze dvě motorky, myslím, že tohle tam mohlo být, přinejmenším aspoň to, jak dostali domů ty motorky. Připadá mi to bez toho takové trochu neúplné, asi podobně, jako začínal film...simsalabim...a jsme v Austrálii, a jedem...:). Za to je u tohoto dílu jedna hvězdička dolů, jinak jsem byl maximálně spokojený, seriál ukázal mnohem víc než film. Možná (určitě) tam mnohé z natočeného materiálu nebylo, ale ono je asi docela těžké sestříhat to tak, aby to bylo zajímavé, bylo tam vše podstatné, ale aby to zároveň diváka nenudilo. Takže to, co jsme viděli, považujme za ideální kompromis. Zjistili jsme, že v takovém množství lidí je to náročné po všech stránkách, zcela určitě to byla nejnáročnější výprava co se týká oprav, Trabanty a Maluch se opravovaly prakticky neustále. Technická kvalita záznamů je výpravu od výpravy lepší, po Jižní Americe už jsem nepochyboval, že dostaneme úžasné krajinné záběry. No, a teď už jen zbývá doufat, že se to objeví i na DVD, rád bych si doplnil videotéku o originální kousek:). A kam to bude příště, Dane? Už toho moc nezbývá...:) Sibiř, Kanada, Aljaška, Čína, Indie nebo snad Antarktida?!?:)) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama