Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo na lince Londýn - Tokio nouzově přistává na sibiřské vojenské základně. Mezi cestujícími je i Kolja, kterého KGB identifikuje jako známého tanečníka, který uprchl před osmi lety na Západ. Kolja je zatčen a uzavře nezvyklé přátelství s černým americkým stepařem, který pro změnu emigroval na Východ a má se o Kolju starat. Pokud chce Kolja ještě někdy opustit zemi, která udělala vše pro to, aby byl navždy zapomenut, musí najít se svým kolegou, ideovým protikladem a strážcem společnou řeč. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

bubun 

všechny recenze uživatele

Tak na ten muzikál nebo co to je, kde ten černoch stepuje, na to bych teda nešla, protože bych se musela potrhat smíchy... A když mluví rusky, tak je to taky sranda. Nojo, ti podlí, zlí Rusové! Ale nejsou blbí, co? (Aspoň pár z nich.) Baryšnikova lehce odhalili. Helen Mirren člověk vidí vždycky rád. Ale co měla být ta scéna předtím, než se tam Helen objeví, ta "taneční scéna"? Asi bylo těžký přizpůsobit příběh přání tvůrců a herců, a to sice: ať se tam hodně tančí, proboha, ať se tam hlavně hodně tančí a stepuje!! A taky ať se u toho všichni tvářej co nejvíc vážně! Na můj vkus se tam stepuje pravdu hodně. Dívat se, jak dvacet minut černoch stepuje do rytmu diska 80.tých let s občasnými prostřihy na Baryšnikova, jak leze z okna - nic moc. Součástí je bohužel i pětiminutový, velmi dramatický! strečink. A je to taky trochu víc patetický, než by bylo potřeba (a to i Helen Mirren a černoch, kteří nejsou rusáci, a člověk má pocit, že tam neustále bulej...). Ach bože, a nemůže chybět Phil Collins. Trochu zamrzí, že z plánovaných dvou hvězd to vytáhl až úplný konec (resp.posledních asi dvacet pět minut). Ten je poměrně napínavý. U tohoto filmu se vyplatí počkat do konce. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Dávám slabší čtyři. Tenhle film jsem viděla 2x a přiznávám, že byl na mě napoprvé trochu složitý svou politickou tématikou. Dodneška ho mám ale v podvědomí a moc fajn se mi na něj koukalo. Hlavně díky skvělým tanečním číslům a Michailovi. Bílé noci pro mě mají zláštní atmosféru a toho si u filmů cením. Nad Míšovými kreacemi se až tají dech. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Balet vlastně k smrti nesnáším... ale Baryšnikov je doslova geniální, vzduchem lítá a tančí a dokonce bych řekl, že i tím tancem dokáže vyjádřit nějaké emoce. Příběh samotný mě ani moc nebral, ale ono to zvláštní přátelství mezi ruským emigrantem a černošským imigrantem je docela zajímavé, vyvíjí se a táhne příběh dopředu. A když se mi nelíbila politická rovina, zase to spravilo naprosto skvělé a napínavé finále. Nakonec v titulkách zazněla krásná Say You Say Me od Richieho a já byl spokojen. Takže nakonec 4 hvězdy i když jsem původně chtěl dát míň. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem film shlédl v době, kdy se chodilo k někomu (kdo ho měl) na video. Bylo to ještě v osmdesátých letech a tedy téma filmu znělo velmi aktuálně. Navíc tehdejší kopie měla pouze původní zvuk a k tomu švédské titulky (které nám moc nepomáhaly) Nicméně jsem si tento zvuk oblíbil natolik, že si dnes film pouštím výhradně bez dabingu, neboť směs angličtiny a ruštiny filmu dodává patřičnou dávku autenticity. Vynikajícím způsobem ztvárněný záporák Jerzyho Skolimowskiho. Výborný, byť trošku patetický příběh Galiny a Nikolaje, který dal kdysi svobodě přednost před láskou a hlavně skvělé taneční vložky hlavního protagonisty, ale i jeho sekundanta Gregory Hinese, světového stepařského esa. Skvělá hudba: Lionel Richie, Phill Collins, ale taky David Pack a Prove Me Wrong z alba Anywhere You Go, jako doprovod k hlavnímu tanečnímu číslu. Určitě stojí za shlédnutí. Jediná chyba je, že jsem ho nikdy neviděl na plátně. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Namet je pro me vice nez zajimavy, bohuzel se scenar nevyhnul spouste nesmyslu a nepravdepodobnosti. Coz se ale dalo ocekavat, v dobe studene valky jela propaganda na obe strany. Atmosfera ve filmu je promenliva jako dubnove pocasi. Z hercu se mi nejvice libil Jerzy Skolimowski jako uhlazeny a vzdelany dustojnik KGB. Proc ale stoji film videt? To jsou jednoznacne tanecni kreace vytecneho Barysnikova, kterym dal Hackford ve filmu dostatek prostoru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Taylor Hackford se při natáčení snímku seznámil s herečkou Helen Mirren, která ztvárnila Galinu Ivanovovou. Zamilovali se do sebe a ještě téhož roku se stali manželi. (Lynette)

Reklama

Reklama