Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Sucharda (M. Etzler) vraždou otce Karla Kříže (A. Švehlík) zkomplikoval už tak nepříjemnou situaci jeho syna – stíhaného lobbisty (J. Dvořák). Ten se tak stává pro policii podezřelým nejen z rozsáhlého podvodu, ale i vraždy. Týmu majora Michala Remeše (J. Langmajer) se podařilo nalézt Evu Osvaldovou (R. Rázlová) – matku nezvěstného Pavla Osvalda, hlavního podezřelého z vraždy promiskuitní kadeřnice Moniky Válkové (A. Vrzalová). Kriminalisté u Osvaldové ke svému údivu objevují fotografie zmizelých prominentních podnikatelů – Vratislava Beka a Karla Vitolda. Zanechal je u ní její únosce. Dědic ohromného jmění Emil Zachariáš (M. Donutil) daroval Nadaci na pomoc obětem domácího násilí nebývale velkorysou sumu – 5 miliónů korun. Upoutá tím na sebe nechtěnou pozornost novinářky Hanky Grygarové (I. Jiříčková), která bude hrát v jeho životě výraznou roli. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo se rozvolnilo, policisté nemají nic moc co dělat, zato dědkové v lese díky nezbedům pohnuli s kamenem. Tvůrci skládají střípky dohromady velice pomalu a ještě do nich klepou, takže je jich více, takže doufám, že se jim v rukách nerozsypou úplně. Oldřich Vlach je velice příjemným zpestřením jinak ne příliš sympatického obsazení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chci mít něco. Cokoliv, ale fakta. Něco, o co se můžeme opřít. Aspoň jednou nohou." Tak opírat se stále není o co a už by to něco chtělo. Možná to rozjede kopáčský výkon důchodců na konci epizody, ale zatím se to nějak nehýbe. Proto jsem se tentokrát zaměřil na policejní práci a musím ocenit spor o kompetence s ÚOOZ, protože to, jak si každý volal svému šéfovi, byl naprosto přesný obraz dnešní reality. Jinak mě pobavil způsob, kterým lobbista vyfotil vraha a ač si nechci hrát na nějakého moralistu, tak tvrďák Ríša u mě svým románkem dost klesnul. ()

Reklama

PSyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za lobistu Kříže, jeho story a Jiřího Dvořáka *****, za to ostatní ***; nicméně mám v tvůrce důvěru, že to zvládnou "odprezentovat"... Nicméně vsadím botky, že jsme už hlavního padoucha viděli (Saša Rašilov? Regina Rázlová? Viktor Preiss?) Ledaže by byl podobně utajen (i v titulkách!) jako v L1 Jan Vondráček. ()

fugyx 

všechny recenze uživatele

Možno sa to zdá rozťahané, ale ja nepochybujem, že to je všetko veľmi dobre premyslené a nakoniec to pekne do seba zapadne, na to sa teším. Na jednej strane nové malé postavičky dvoch chlapcov, no ich význam divák pochopí na konci, keď objav v lese bude dôležitý pre vyšetrovanie. Detektívi postupne nedôverčivo prepájajú obete, podozrivých, svedkov z troch prípadov. To napätie, kedy na to všetko prídu, keď my diváci to už vieme, bude ešte asi chvíľu trvať, a to je dobre! A to sa do toho ešte zamotá linka s archeologičkou. A musím to spomenúť - hudobným motívom prvej série bola pieseň Take Me to Church od Hoziera a interpret má zrejme vplyv na autorov, pretože tu použilli Arsonist's Lullabye, snáď nie naposledy :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dobrý s velkým očekáváním, ale v třetím dílu první řady - nahatá holka ve sklepení, nervydrásající útěk pomocí dvou zlodějů, honička s tajemným mužem v kapuci, mince v poště, ... to už jsem věděl, že to bude seriálová extrabomba - to tady v druhé řadě se jedou trochu nižší obrátky ( ikdyž slušný ), ale vypadá to zatím, že druhá řada bude slabší ... doufám, že se pletu a ten drajf ta druhá řada dožene o něco později. PS: Oldřich Vlach forever !!! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Brně, Vranově, Říčanech u Brna, klášteru Hradisko v Olomouci, zřícenině hradu Templštejn, Ivančicích, na mostě přes řeku Jihlava v Dukovanech, vojenské nemocnici v Olomouci. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Opata klášterní knihovny hraje Jaroslav Kuneš, který je však v závěrečných titulcích chybně uveden jako Jaroslav Kunš. (pávek)

Reklama

Reklama