Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Zajímavosti (34)

  • Hotel Cortez je inspirovaný skutečným hotelem v Los Angeles – Hotelem Cecil, který je i vzhledově podobný jako Cortez. Také se nachází spousta podobností mezi Cortezem a Cecile, např. když je zmíněno, že se v jistém patře nemá pít voda z kohoutku, tak se jedná o narážku na Elisu Lam, která se do Cecilu ubytovala v roce 2013 a její tělo se našlo v nádrži s vodou, kdy si zákaznící stěžovali na podivnou vodu. Také byl v době svého řádění americký sériový vrah Richard Ramirez ubytovaný v Hotelu Cecil, stejně jako v seriálu. (Knowho)
  • Rukavice Hraběnky (Lady Gaga) sloužící k vraždění jsou vyrobeny z 10 000 krystalů Swarovski. (Quentin10)
  • Díky množství krvavých scén Lady Gagy (Hraběnky) si při natáčení jedné scény kompletně zašpinila šaty umělou krví. Díky tomu se muselo s Lady Gagou na celý den přerušit natáční a mohlo se pokračovat až druhý den, kdy byly šaty vyčištěny. (Quentin10)
  • Série se začala natáčet 14. července 2015 v Kalifornii (Los Angeles). (Varan)
  • Finn Wittrock si v této sérii zahrál rovnou dvě postavy. Tristana Duffyho - mladého divokého modela, který Hraběnce (Lady Gaga) padne do oka na módní přehlídce a Rudolpha Valentina - italského herce a Hraběnčinu velkou a jedinou lásku. (KatyBitch)
  • Devátá epizoda "She wants revenge" má stejný název jako kapela She want revenge, kterou v seriálu několikrát uslyšíme. (LilyDeLarge)
  • Seriálový hotel byl inspirován dvěma skutečnými hotely: hotelem H. H. Holmese - prvního zdokumentovaného amerického sériového vraha, jež postavil v Chicagu hotel, který byl plný smrtících pastí na zákazníky. Druhým je hotel Cecil v Los Angeles, kde se odehrálo několik sebevražd i vražd. (ČSFD)
  • Tvůrce Ryan Murphy o sérii Hotel řekl, že chtěl vytvořit něco skutečně temného a krvavého. (LilyDeLarge)

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) (S08)

  • Tato série doposud propojuje nejvíce sérií návratem mnoha postav. Z Murder House (2011) se vracejí Billie Dean Howard, Tate Langdon, starší Michael Langdon, Moira O'Hara, Violet Harmon, Vivien Harmon, Ben Harmon, Rubber Man, Elizabeth Short, Beauregard Langdon, Constance Langdon a zdravotní sestra Gladys. Z třetí série Coven (2013) Cordelia Goode, Madison Montgomery, Myrtle Snow, Misty Day, Queenie, Nan, Stevie Nicks, Papa Legba, Nan a Zoe Benson. Z páté série Hotel (2015) se pak vrátila postava Jamese Marche. (hansel97)
  • Herečka Sarah Paulson si v piatej sérii strihla dvojrolu – médium Billie Dean Howard a narkomanku Sally. Ako Billie Dean sa dokonca objavila už v troch epizódach prvej série. (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama