Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli ukázky, viděli jste to nejvtipnější z celého filmu, což je na takovou stopáž zatraceně málo. A to přesto, že jsou obě scény s lenochody opravdu zábavné. Zbytek je detektivka přizpůsobená pro děti, takže moc zábavy si dospělák neužije. Dětičkám bude nejspíš ke štěstí stačit ten pestrý viziuál, kde je spousta postav a atraktivních objektů, které jsou zpracované opravdu pěkně. No a to je vlastně všechno. Je to na míle vzdálené vtipnosti animáku, jako byli Croodsovi a podle mého názoru, je Zootropolis o level nudnější a prázdnější, než Velká šestka. Pokud bych měl jít cestou srovnání, tak je Zootropolis na úrovni Ria...jen s lepší animací. Přesto to ve výsledku na lehký nadprůměr vydá. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ohromující zážitek! Město tak živé a do posledního detailu propracované, že chvílemi věříte, že by mohlo i fakt něco takového existovat. Sympatická ústřední dvojice, která řeší jednu z největších záhad a přitom potkají tolik dalších obyvatel Zootropolis, kteří vás prostě pokaždé očarují. 109 minut jsem byl v podstatě uchvácen tím, co se opět u Disneyho povedlo vytvořit. Za mě rozhodně jeden z top animáků, který si mě naprosto získal a věřím, že se dočkáme i pokračování. Jak se říká tříhrbému velbloudovi? ()

campix 

všechny recenze uživatele

Disney jede. Další kasovní trhák, který útočí na malé ratolesti a zároveň má co nabídnout i dospělému diváctvu. Čert vem klišé, která jsou již téměř očekávána u podobných filmů a nemůžou nijak více pobouřit. Svět zvířátek funguje perfektně se všemi svými zákonitostmi a lidskými vynálezy převedenými do zvířecího světa. Zootopia se může pochlubit několika opravdu skvělými vtipy, a celkově rychlým a nenudícím spádem. Scénáristicky nejde o žádnou velkou bombu a konec je slabší, ale v tomhle případě je to úplně jedno. Hype kolem filmu byl opravdu veliký, bohužel daných výšin film nedosahuje, ale i tak se jedná o jeden z nejlepších animáků za poslední řekněme 2-3 roky. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, je to celé takové obyčejnější, než jsem čekala... ovšem některé scény jsou parádní, hlavně rejsčí mafián vs. jeho dceruška :)) a lenochodí úřad (díky bohu za naše nabručený, ovšem lidský úředníky :)) ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka, u které se jistě pobaví celá rodina. Já na to hleděl sám a co mi nejvíc chybělo, byl vtip. Lenochoda známe z traileru a nic moc dalšího tam nebylo. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Farebné, roztomilé a uchopiteľné aj pre deti. Ale aj plné maličkostí, ktoré idú viac do hĺbky. Vtiahlo ma to takmer okamžite, bola to celkom slušná detektívka a fakt dobre som sa bavila. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prijemny animak, s vybornym zaporakom a genialnou scenou totalne vystihujucou drvivu vacsinu navstev akychkolvek uradov :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zootropolis byla povedená zábava a krimi příběh z tohohle městečka mě bavil. Roztomilá animace, fajnové postavy a super narážky na skutečný svět či jiné filmy - to všechno bylo podařené a i díky tomu stojí za podívání. Já se bavil a to nejen v okamžicích, kdy byly na scéně lenochodi. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na filmu nejvice ocenuji ztvarneni mesta a zvireci postavy, kdy jejich chovani velmi dobre odpovida jejich podobe. Pribeh me ale moc nezaujal, pohadka, ktera v dnesni konkurenci animaku nevychazi z prumeru. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Svet Zootropolis je inteligentný a fascinujúco detailný. Prináša požadovanú záplavu rýchlych slovných hračiek a popkultúrnych odkazov. 7,5/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží animák pro malé i velké detektivy s nadmíru sympatickými hrdiny, nečekaně lstivými padouchy a napínavou kriminální zápletkou. Převelice zaujatě vypráví O ZVÍŘÁTKÁCH, ale zrcadlo nastavuje NÁM - jak jinak, když si o to koledujeme. Přitom s pokorou a empatií respektuje dětské vnímání světa - a jeho hravost, důvtip a šibalství jdou ruku v ruce s moudrostí. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Animáky můžu a tenhle se hodně povedl. Nic extra náročného, ale to od tohoto typu filmů člověk nečeká. Krásné, detailní zpracování zvířat, dobrý dabing, příběh vskutku neotřelý, hlášky, prostě pecka . :) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Od vzniku civilizace lidstvo provází několik univerzálních eschatologických snů, z nichž nejvznešenější je ten o konečné jednotě, která spojuje mnohost světa v jedno, aniž by tuto mnohost popřela. Tento sen prochází západní filosofií po celou dobu jejího trvání, je mnohoslovně a složitě zaznamenán v mnoha tlustých knihách, a přesto je ve své podstatě tak jednoduchý, že ho Disney použil jako základ své bajky. A nejen to - ještě ho okořenil klasickým lethal-weapon schématem. Na animák je to teda výkon, vše je profesionálně dotaženo do nejmenších podrobností, ale pět hvězd dát nemohu. Ta alegorie je v mnoha momentech tak explicitní a prvoplánová, až mi to bylo nepříjemné. Proč například i po stu letech čteme a díváme se na Tarzana? Protože on spojuje dravce a člověka v jednotu. Zootropolis chce stejně jako současná západní civilizace toho dravce v nitru člověka potlačit a nakonec zničit, což se nemůže podařit. Sociální inženýři v EU tlačí co nejvíce na pilu, a tak mění sen v noční můru, která nakonec zničí vše dosažené. Mám rád sen tuláka v Chaplinově Kidu - i v ráji nakonec tulák musí utíkat. Jak budou evropští sociální inženýři v budoucnu řešit nešťastnou lásku? Ta přece narušuje kýženou jednotu. No, počkám si na Zootropolis 2, tam mi to jistě řeknou. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více, ale dostal jsem něco jiného než jsem čekal, ale neříkám že je to špatně. Dostal jsem krásný příběh o jednom zaječím snu. Bylo to spíše dospělácké téma než dětské. Našel jsem v tom sebe a plno dalších lidí se v tom určitě najde. Uchvátil mě spíše příběh než provedení ikdyž to provedení stálo za to a po dlouhé době jsem byl na 3D a byl bych možná radši kdyby to ve 3D nebylo, protože plno scén se odehrávalo ve tmě a já jsem viděl hovno. ( 28.2.16/Cinema City/Sčítání lidu:36 ) ( 1.3.18/TV ) ()

Vitow 

všechny recenze uživatele

Jako fakt slušný ... čekal jsem takovou nějakou pohádku, kde mě to po polovině přestane bavit, ale dostal jsem celkem kvalitní sic jednoduchou kriminálku. Tohle je přesně to co jsi představuji pod pojmem rodinný film. Oceňuji i vtipné slovní hříčky, kterými je film protkán. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Normálně regulérní detektivka bez dětských vtípečků, za což jsem neskonale vděčný. Super fóry, příjemná stylizace, výborná zápletka. Jediné, co by se tomu dalo vytknout je zmiňovaná "rasová" tematika, ale čert to vem. ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama