Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Recenze (990)

Wawer 

všechny recenze uživatele

Čert vem, že se v této multi-kulti slaďárně vůbec nebere ohledy na potravní řetězec a podobné nuance, zootropolis je inteligentní a sofistikovaný film, ve kterém toho lze nalézt víc než by se dalo čekat, kde je spousta povedených gegů, narážek a odkazů a celkově velmi dobře odcejpá. ()

killpunker 

všechny recenze uživatele

Sice je to klasický animák se vším dobrým i špatným co k tomu patří, ale silně si to hraje s tématem předsudků a za to mu patří velká chvála. Takže super... ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Parádní animák! Bylo to zábavné, napínavé, akční, romantické no prostě mělo to přesně to, co má pořádný film mít. Bavil jsem se od začátku až do samotného konce. Lámal jsem si hlavu nad detektivním případem spolu s hlavními hrdiny. A u některých scén jsem pomalu prskal smíchy. Na tohle bych se podíval klidně znovu. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Super podívaná - pastva pro oči a blaho pro uši. Tedy hezky zpracované a občas vás to i obšťastní nějakým tím fórkem (a o Shakirině zpěvu ani nemluvě!). Jen škoda, že nám už asi tak v půlce filmu došlo, kdože je hlavní padouch.. Ale celkově rozhodně spokojenost. 75% ()

aliaska 

všechny recenze uživatele

Som prekvapená...milá,vtipná a zaujímavá...rozprávka...či film😀...určite na svoje si prídu dospeláci...deti od škôlkarov po tinedzerov....a možno😁 aj domáci miláčikovia☺😁😉 ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedná se o celkem banální zápletku, zato v překrásném kabátku. Překrásné město, kde žijí zvířata a které je nadisagnováno pro všechny. Najdete tam ledovou tundtu obývanou ledními medvědy, o něž se v tom našem tajícím světě začínám bát, najdete tam tropický prales, kde neustále prší, ale také nudisty a prťavý svět pro křečky... Vždy jsem milovala utopii, tu vizi jednotného a lepšího světa, to je však jen prostor, prostor pro humor a přátelství ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Co všechno lidi nenapadne.. zde se námět vydařil a spousta vtipných a originálních scén udělala z tohoto snímku moc pěknou podívanou. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Roztomilé. Vtipné. Napínavé. Chytré. Aktuální. S dobrým poselstvím. Mínusy: Přesto chybělo něco ohromujícího. Hodnocení: 85%. ()

petokucho 

všechny recenze uživatele

Vtipna zvieracia krimi, ktora u mna sliape na päty tym najlepsim animakom. Vyborny pribeh, postavy, prostredie a mily humor. Boli chvile ked som sa zasmial nahlas s celym kinom - scena na evidencii vozidiel s lenochodmi TOP :) ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný animák, který bezkompromisně táhnou dvě vskutku sympatické ústřední postavy. Animace parádní, soundtrack mě neoslnil, gagy povedený, ale stejně se z toho dalo vyždímat mnohem víc zábavných scének. Monolog ohledně paralely k multikulturním společnostem mi přišel dost vlezlý, ale zase si z toho snad něco děti odnesou. Celkově dobře odvedená práce, ale jak říkám, dalo se z toho vytěžit víc. ()

Poupe 

všechny recenze uživatele

Krásný animák, který ukazuje, že když se chce, jde dosáhnout svých cílů. Trochu mi to připomínalo Hunger games (to rozdělení města), ale celkově jsem si film naprosto užila. Kino plné dětí, ale takové ticho, že je jasné, že tento film je jeden z hodně povedených kreslených filmů pro děti za poslední dobu. Nevím jaký je dabing, neviděla jsem to v ČR, ale v angličtině jsou hlasy skvělý a slovník hodně vtipný. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Málo vtipu na úkor příběhu, který je propracovaný snad až moc - pochopí to děti - dyť je to skoro jako detektivka Hercule Poirot ?! Jedna * navíc za animaci. Mám pocit, že to zase posunuli o píď dál. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Tahle chlupatá komedie od tvůrců Frozen mě nejdřív moc nelákala, ale nakonec rozhodně předčila moje očekávání. Fajn animák s několika slušnými gegy. Navíc scéna s lenochody mě dost rozsekala. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Kromě děje, vtipu, super postav, film útočí hodně na něco jiného. Předurčení osudu dle místa narození a sociálního zázemí. Rasová diskriminace a další sociální otázky. Zajímavé, trochu mi to ze začátku vadilo, ale vzhledem k cílové skupině je to vlastně asi správně. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Zatímco se PIXAR plácá ve vodách průměrnosti, Disney svoji dceřinnou firmu co do kvality počítačově animovaných filmů v lecčems začíná překonávat. Zootopia staví na jednoduché myšlence, která i dnes může některým z nás připadat postavená na hlavu: že genetické predispozice neovlivňují cestu, jakou si jedinec zvolí. Tuto myšlenku předkládá s citem, aby to pochopila i mladší část publika, ale zároveň dostatečně zajímavě, aby to neodradilo ty dospělejší. To ale není vše, čím tato bláznivá karikatura moderní společnosti je. Máme tu spoustu narážek na známé filmy, neotřelý humor (scéna s lenochody), výbornou dynamiku mezi hlavní dvojicí a několik překvapivých zvratů. Komentář tedy zakončuji otázkou s následnou odpovědí, abych vypadal chytře (jak mne to film naučil) "Je Zootopia výborný film? Je. Opravdu je." ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Prehodnocujem a zvyšujem hodnotenie ... na druhý pokus to bolo ešte lepšie - a navyše... mám jednoducho slabosť na detektívky.. ;)) ()

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama