Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (988)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice příjemné překvápko a rozhodně jeden z těch vydařenějších animáků posledních let. Skoro bych se nebál napsat, že se jednalo o jeden z nejlepších. Animace byla vskutku oku lahodící. Animátoři si se snímečkem opravdu vydatně vyhráli. Každičký detail byl absolutně vymazlený. Příběh nebyl kdovíjak úžasný (takové klasické "no one to trust"), ale byl nesmírně svižný a nenudil. Navíc každého diváka jistě potěšilo několik odkazů na filmové skvosty. Co se legrace týče, tak si na své přijdou malí i velcí. Nejvtipnější byla rozhodně návštěva doporavního inspektoriátu a zpomalení lenochodi. Hlavní duo bylo nesmírně sympatické a ostatní postavičky bavily taktéž. Dobrých animáků je v mých očích jako šafránu, takže je třeba občasný světlý záblesk patřičně ocenit. 4 hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je rozhodně zajímavé, jak se ten film vypořádává s tím, že na jednu stranu brojí proti stereotypům, ale na druhou je všechny potvrzuje tím, že skládá společnost ze zvířat, která mají v genech určité chování a vlastnosti, které musí aktivně přemáhat. Překvapivě komplikovaný pohled postavený před děti... Pointa bylo možná maličko okatá a pravý záporák jasný asi od první vteřiny, co se objevil, ale ok... nemůžu chtít všechno. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

U Disney se blýská na lepší časy! Konečně tu máme originální celovečerní animovaný film ryze dysneyovské produkce, který staví na myšlence vlastního světa s vlastními pravidly, který (v tomto případě) paroduje svět lidí s notnou dávkou satiry. Pro děcka je to příjemná a osvěžující podívaná a dospělí si zde taky přijdou na své, hlavně díky občasným hláškám a odkazováním na kultovní filmy. PS: Ani bych se nedivil, kdyby do budoucna vznikl samostatný biják o lenochodech ze Zootropolis! Ovšem byl by to zřejmě nejpomalejší film v historii animovaného film! :-D ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príliš často som mal dojem, že to malo skončiť radšej ako videohra, kde hlavní hrdinovia idú z jednej časti mesta do druhej, objavujú jeho zákutia a pračudesných obyvateľov. Takto je to originálny koncept zvieracieho mesta vtesnaný do 100 minút príbehu, o ktorom nemožno povedať, žeby nebol originálny, no až pričasto sa spolieha na deus-ex-machina zvraty a účelové náhody. A čo sa týka toho presahu - no neviem, celkom by ma zaujímalo, čo si z toho odnesú deti, lebo mne sa z tých meta-metafor krútila hlava (ale je možné, že som nad tým príliš uvažoval). Za mňa priemer. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (61)

  • Ve filmu se vyskytují pouze savci, avšak jednou je vidět i hmyz. Je to v momentě, kdy Judy a Nick vejdou do nudistického klubu. Dále je hmyz zmíněn na začátku filmu, kdy se Judy přistěhuje do nového bytu. (Superstein)
  • Aby hlavní hrdinka měla správné grimasy, sledovali animátoři během natáčení filmu králíky, což je ve výsledku znát na takových detailech jako pohyb uší či čumáčku. (ČSFD)
  • V závěrečné scéně na koncertu Gazelle je v jednom záběru Judy u obrazovky s titulky a v dalším záběru tancuje s Nickem. Celkově zde nesedí kompozice zvířat a zvířatům se opakují pohyby. (PAULOO)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama