Reklama

Reklama

Mune - Strážce měsíce

  • Česko Mune (festivalový název) (více)
Trailer 3

Aniž by o to žádal, je malý Mune, snílek a šibal, v bájném světě jmenován strážcem Měsíce, tedy tím, kdo přináší noc a bdí nad sny. Mune ale přitahuje katastrofy a omylem umožní strážci temna, aby ukradl Slunce. S pomocí hrdého strážce Slunce Sohona a křehké Ciry se Mune vydává za neobyčejným dobrodružstvím, jež z něj učiní legendu mezi strážci! (Freeman Ent.)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (76)

Ripley 

všechny recenze uživatele

CGI animovaný film na kterém je vidět,že není americký.Animace je velice zvláštní a zajímavá.Trochu připomíná anime ve 3D animaci.Ocenil jsem to,že se nedívám opětovně na animované užvaněné zvířátka nebo zkarikaturované lidi,ale že francouzští tvůrci vytvořili nový originální svět s roztodivnými tvory a zajímavou mytologií.Velice příjemný,vizuálně i dějově krásný animák.70%. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Než jsem na tento film vyrazil do kina, tak jsem si přečetl recenzi, na kterou jsem někde narazil a z té mi uvízlo v paměti, že: "hlavním důvodem, proč na Muneho jít je svět a prostředí, kde se to odehrává". No a je to vlastně pravda. Příběh je totiž velice jednoduchý, předvídatelný a musím říct, že se mých emocí příliš nedotkl, postavy mě také tak úplně neoslovili a třeba Sohona jsem po většinu filmu příliš nemusel. V hlavě mi uvízl kromě Muneho a Ciry už asi jen Splín, který byl svou povahou jako robot Marvin ze Stopařova průvodce po Galaxii. Co se mi ale opravdu hodně líbilo byl ten svět, jeho barvy, jeho nápady, jeho fyzika a logika, tohle vše mělo své kouzlo. Stejně tak všechna ta stvoření co zde žila od obrovských "chrámů" až po roztomilé "chlupaté tenisáky" a nejrůznější "křížence" (nejčistší stvoření na planetě - jehně s ptačí hlavou a parohy...). Takže místo sledování jednoduchého příběhu u kterého jsem povětšinou věděl jak to bude dál mi pozornost odbíhala na nejrůznější detaily a zákoutí této krásné planety. Také musím ocenit změnu animace když naši hrdinové vstoupili do "Říše snů" bylo to překvapivé a líbilo se mi to. Když to shrnu Mune pro mě byl po většině stránek slabší průměr, ovšem ty nápady a nádherné prostředí to u mě vytahují na mírný nadprůměr - 6,2/10 ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4*, ale myslím si, že aktuálních 67% je tu fajn. Má to "jinou" animaci, zajímavý svět (měsíc tažený pavučinami "snovým velbloudem", zaharpunované slunce, dvourozměrné sny), není to legrační, dějově prosté. Určitě nedoporučuju 3D. Z nedostatku času jsme byli. Minimální přidaná hodnota a s brýlemi je zbytečně tmavší. Budu chtít koupit DVD. ■ S odstupem a když s rovnám s jinými věcmi, kterým jsem dal 4* (např. Song Of The Sea), hodnocení snižuji. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vytáhl jsem dnes dcerku do kina a vybrala si tento film. Počítal jsem s mimoni, tak jsem byl trochu zaskočen a nepřipraven. A nejspíš to bylo dobře. Byl jsem velmi potěšen "neameričností", co se týká přístupu k animaci a podání příběhu. Velmi se mi líbila nedokonalá animace, která asi nebyla záměrem, ale znouzectností. Nad vším pak ční "snové" pasáže v plochém podání. Co se týká příběhu, jde o takovou směsku, kde objevíme inspiraci v Avatarovi, Jak vycvičit draka a dalších počinech. Ono ale stejně není už moc kde originalitu brát, tak musí divák vzít za vděk vnímáním prazvláštního světa divných postav a divných fyzikálních zákonů. Pokud našinec nedokáže na základě učiva páté třídy zkousnout, že slunce tahá jakýsi kamenný buldok na řetězu kolem planety, neměl by se na tento film raději vůbec dívat, protože to je to nejmenší... Postavy jsou pro přehlednost seřazeny podle přímé úměrnosti: čím roztomilejší, tím hodnější. Hned tak víme, na čem jsme a v tomto směru nemusím nad ničím bádat. Můžeme se tedy bez starostí soustředit na tisíckrát omletý děj - nejslabší figurka na planetě ji nakonec zachrání a získá svou milou. Svíčku. ;-) Není mi úplně jasné, komu přesně (co se týká věku) je tento film určen, ale má tříletá dcerka ho hltala celou dobu, jen při závěrečném souboji si mi vlezla na klín, řkouc: "Kdybych tam byla, tak bych volala tatínku, maminko!" ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Někdo udělal animovaného Ori and the Blind Forrest byla první úvaha poté, co jsem uviděl modrého Muneho. A jakmile planinu zaplavilo slunce, připomenulo mi to Godus. A musím uznat, že jsem se vísostně bavil. Příběh byl vcelku jednoduchý, avšak tak nádherně zpracované s takovými kouzelnými zvraty, že jsem od toho nemohl odtrhnout oči. Roztomilé, zábavné, rychlé, originální, nádherné, nápadité. 85% ()

Galerie (54)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama