Reklama

Reklama

Medvědi grizzly na Aljašce

(TV film)
  • Velká Británie Great Bear Stakeout (více)
Velká Británie / USA / Německo, 2013, 2x52 min

Režie:

Justin Kelly

Hudba:

Dan Berridge

Hrají:

Billy Connolly, John Goodman (vypravěč), Chris Morgan (moderátor)

Obsahy(1)

Odborník na medvědy Chris Morgan vedl tým filmařů, kteří se k divokým šelmám chtěli dostat co nejblíže. Jedinou jejich zbraní byl i ve vypjatých momentech pepřový sprej. Nekonečná divočina Aljašky, jedno z nejodlehlejších míst na Zemi, oblast zasněžených hor a lesů, a také medvědů grizzly. Nikde jinde na světě jich nežije více než tady. A do tohoto odlehlého království medvědů vyrazil špičkový tým dokumentaristů a průvodců, aby po boku zvířat strávili pět měsíců. Přivezli s sebou vlastní, na míru sestavené vybavení, aby mohli natočit medvědy úplně novým způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Aljaška není zase tak častým objektem přírodopisných dokumentů. A medvědi jsou úžasná stvoření. V tomto dvoudílném pořadu se navíc dozvíme i něco o práci tvůrců. A že to nemají jednoduché, to můžeme vidět. Nové, moderní technologie navíc umožňují parádní záběry. Škoda, že jsou oba díly krátké a že se nejednalo o více dílný seriál. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

U prírodopisných, ale nielen u nich, je skvelé, keď ich robia za dohľadu profesionála. Až to je niekedy kontraproduktívne, lebo si divák pri odvážnych záberoch neuvedomuje veľkosť medveďov a ich silu. Vlastne iba expresné zabitie medvedice ho vráti do reality. Veď Donutil si musel vysadnúť na Polívkove ramená, aby nakreslil rysku pokiaľ siahajú takéto medvede. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Velkorysá záležitost. Nedotčená příroda a nádherná řada nezapomenutelných scén. Kromě toho lze říci, že jsou tu okamžiky napínavější, než v kterémkoli hraném filmu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmári sa dostávajú k medveďom skutočne blízko, až sa zastavuje dych aj mne ako divákovi. Medvede medzi sebou zápasia sto metrov od nich alebo len pár krokov od kameramanov pokojne prechádzajú s mláďatami. Medvedí sprievodcovia sú však ich skutočnými znalcami a všetko sa zaobíde bez akéhokoľvek konfliktu s človekom. Dokonca sa medvedica spoliehala na ľudí ako na ochranu mláďaťa pred vlkmi a pri love lososov to vyzeralo akoby to robila práve pre film. Dokumentov o medveďoch je veľa, ale tento patrí medzi najlepšie a najodvážnejšie, scéna s "ukradnutým" tuleňom je vrchol adrenalínu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to dívá, užíval jsem si krásných záběrů medvědů a také ty řeči kolem a kolem byly vtipné. Čili fakt povedené. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama