Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (258)

noriaki 

všechny recenze uživatele

SYFY se asi nikdy nezmění. Tohle je Helix zase a znova. Áčkové ambice pohřbili céčkoví scenáristé a béčkoví herci a nic na tom nezměnil ani údajný velkorysý rozpočet. Obraz je potemnělý, jak už to v brakových projektech bývá a místy slušné efekty špatný dojem moc nevylepšily. První epizoda nabídla přehlídku nevýrazných charakterů hozených do nezajímavého dobrodružství a ty další v tom pokračovaly. O napětí, nebo atmosféře se téměř nedá mluvit. Ať už proboha ta stále tápající televizní stanice konečně investuje i do někoho, kdo ty slibné náměty i kvalitně zpracuje. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Překvapivě svěží a rozmáchlé vesmírné béčko plné kvalitně napsaných postav, silného příběhu v pozadí (předloha je dle všeho výborná), ale zároveň taky nevyhnutelně průměrného CGI s minimálním počtem "wow" momentů a pekelně nezvládnutým koncem. Nejvíc tomu paradoxně škodí ta snaha být něco víc, než jen béčko... protože kdyby se na to tvůrci raději vykašlali a servírovali divákům víc akce, hodnotil bych nejspíš o dost výše. Takhle slušných 7/10 a doporučení pro všechny milovníky sci-fi. P.S. ignorujte fakt, že je to od SyFy. Na tomhle si fakt někdo dal záležet. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3* tento seriál se drží na konci seriálové TOP 300 a podle počtu hodnocení není zase až tak známý, i když je to škoda, protože kvalitních a vážněji pojatých sci-fi seriálů není tolik. Na první pohled může podle produkční společnosti Syfy vypadat jako nízkorozpočtový béčkový slepenec, bez ladu a skladu. Ale skutečnost je taková, že je to docela přesvědčivý, žádné béčkové herecké výkony a příběh (zatím) stojí na pevných základech. V prvních třech sériích se děj rozpínal do epických rozměrů jako to bylo třeba ve Hře o trůny. Po převzetí Amazonu to šlo po obsahové stránce trošku z kopce, ale nevím jestli to není tak i v knížkách, které jsem nepřekvapivě nečetl ;-). Čtvrtá série nebyla tolik o vesmíru, ale kolonizování a politikaření. Ale stále je to koukatelné a zajímá mě jakým směrem se to povede. Pátá série je opravdu nejslabší (v mém hodnocení by měla kolem 3 hvězdiček) a ani mi nepřinášela tolik napětí a zvědavosti, jak jsem byl zvyklý. Je víc komornější než předcházející, navíc mi přijde křečovitá a s několika nepochopenými střihy a zvraty. Bojím se, že to půjde do kytek s poslední 6. sérií a celkové hodnocení zatím nechávám s velkým otazníkem! ... Jak jsem se obával šestá série snížila celkovou známku celého dílka. Důvody jsem rozepsal v komentáři k sérii. Takové zakončení si opravdu seriál nezasloužil a to raději nemělo být natočeno než takto ;-( [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Vynikajuce sci fi, ktore sa zaujimavo vyvyja. Zacina na to ako komorna vesmirna detektivka a socialna sonda. Ale postupne dostaneme vsetko. Politiku, intrigy, akciu, horor, objavovanie nastrah vesmiru, velkolepe sceny aj komorne klaustrofobicke situacie. Postavy sa vyvyjaju. Rovnako ich ulohy v deji sa meni. Zakoncenie je dostojne. Jedine postava Dominique Tipper ma obcas srala. Bavil som sa. Je to tak na 4 a pol hviezdy. Ale zaokruhlim hore. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První sezona ukázala, že Expanse je ze současných scifi seriálů černým koněm. Špinavý a nemilostný svět budoucnosti, který kombinuje několik příběhů (vysoká politika a intriky s noir detektivkou a klasickou spaceoperou). Tady lidi umírají poměrně ve velkém, vesmírné lodě jsou ničeny a tajné technologie zneužívány pro sledování dlouhodobých cílů. Seriál se tak přibližuje civilnosti BSG, bere si trochu z retra Blade runneru a nebojí se občas vytáhnout prázdný vesmír jak z Firefly. Až na tu nepřítomnost naivity a zatím i romance. Na tohle jsme zvědav v další sezoně, zda načatý konspirační příběh bude pokračovat a nabalovat na sebe nejen kvalitní postavy, ale i smysluplné zápletky. Za mě očekávání překonána a i přes méně "epický" závěr sezony, 5* (aby si toho všimlo víc lidí:-)). Třetí sezona je jedním slovem fantastická. Dojde k rozvětvení všech příběhů, postav, jejich postupnému spojení do hlavní dějové linie včetně závěru, který bere dech. Je tu pár zlomů, které velice potěší a i přes jeden scenáristický sprint (skok v čase), jde o sezonu, která neztrácí dech i přes svou opět obrovskou rozmáchlost. Expanse je tak pro mě aktuálně nejlepší scifi seriál a i přes ne tolik početnou fanouškovskou základnu (porovnejte s BSG?) jsem rád, že autoři dostávají prostor tvořit tento fantastický svět v dalších sezonách a doufám, že jim to ještě chvíli vydrží. PS: výkon Davida Strathairna v roli Ashford bere dech, dlouho nebyl v lepší formě ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Na područkách křesel v lodi Rocinante jsou použity navigátory SpaceMouse od společnosti 3Dconnexion, které se ve skutečnosti používají pro pohyb v 3D grafických a konstruktérských programech. (ČSFD)
  • Prvá séria seriálu je založená na prvej polovici knihy "Leviathan wakes". (WalterIK7)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama