Reklama

Reklama

Expanze - Série 2

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 9 h 18 min (Minutáž: 41–48 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Kamera:

Jeremy Benning

Hrají:

Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Frankie Adams, Florence Faivre, Shawn Doyle, Shohreh Aghdashloo, Thomas Jane, Nick E. Tarabay (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V druhé sezóně se napětí mezi všemi stranami i nadále zvyšuje, čímž se posádka Rocinante dostává do ještě riskantnější situace. Protomolekula ohrožuje bezpečnost celé sluneční soustavy, zatímco ona velká konspirace, jež vedla k jejímu uvolnění, začíná být odhalována. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší vesmírný seriál co tady teď máme. Kvalita má vzestupnou tendenci a druhá řada směle překonává tu první. Malinko chybí detektivní linka, tu ale nahrazuje mysteriózní odhalování modrásků. Dost prostoru získává Ganymedes i Mars a Venuše v závěru příjemně překvapí. Nehorázná pecka. Snad si udrží své kvality. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria prekonala tú prvú a to nebude vždy v tomto žánri pravidlom. Podľa ohlasov na také Wayward pines napríklad. Iba treba dúfať, že Netflix či SyFy či kto to financuje najviac nezačne zase zmätkovať a seriál nezruší, to by bola škoda, ale tri série asi budú stačiť. Dejovo podľa mňa celkom nadupané, pretože v každom dieli svižne striháme medzi viacerými dejovými líniami a tým pádom to má celé spád, tempo a rytmus. Škoda straty jednej dôležitej postavy, jej návratu sme sa na konci nedočkali a ja dúfam, že k tomu dôjde o rok. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se vyznačuje především ohromným tempem - po vygradování a uzavření hlavního dění z první série se ihned vrhne na řešení následků věcí a všeho, co s nimi souvisí - od osobních tažení a pokračujících hlavních příběhových linek přes změny a turbulence ve vztazích hrdinů až po masivní politické změny v soustavě. Občas to je náročnější sledovat, ale rozhodně se to vyplatí. Zejména když víte, že nic nemíří do "ztracena" jako u jiných seriálů, ale že se nakonec vše skutečně uzavře. Nicméně to až ve třetí sérii - stejně jako s01, ani s02 není "rozsahem" zcela odpovídající ději druhé knihy a na svém konci má "rozuzlení", které sice ukazuje, jak věci dopadnou, ale co to znamená a k čemu to povede zůstává viset ve vzduchu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schválně jsem si zkontroloval, jak jsem hodnotil epizody první řady, a bylo to tak, jak jsem si myslel. Druhá sezóna na mě působila lépe, než ta první, měl jsem pocit, že tvůrci už přesně ví, co chtějí, a příběh vypadal, i přes mnohé dějové linie, uceleněji. Tím víc mi vadilo, že se i tentokrát objevilo několik větších nelogičností (ty drobné jsem prostě ignoroval), chtělo by to zodpovědnější kontrolu kvality:-) Každopádně je mi už teď jasné, že nevynechám ani další pokračování ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti z vás, kteří nezvládli prvních pár dílů 1.s. a zapíchli to (což se jim ale paradoxně na 2.str. nedivím z důvodů např. nepřílišného zaujetí danou látkou apod.) udělali velkou blbost. Bez legrace. Je to pořád ten stejný (naštěstí) tv s., ale z poněkud komornějšího rázu jsme se hned v 1.díle 2.s. dostali konečně na Mars, kde obyvatelé sní o dni, kdy bude zelený a se šmolkově modrou oblohou. Já se jim samoz. nedivím, ale až tohle nastane, Mars přestane býti pro mě Marsem. Z pochopitelně classických důvodů onoho SF romatismu, který tak nádherně sepsal Ray Bradbury. Dále tu máme všeho ještě více...akce, pletich a vše jest o 100% vytuněno. V 50% této série nastupují neskutečně kulervoucí záběry na Jupiter, Ganyméd a zaskočí do záběru i Io. Já už tam čekal jen ten Monolith.;-) Vskutku. Takovýto výrazný posun (přesto, že se navazuje přesně tam, kde se přestalo) ihned od 1.dílu 2.s. jsem snad ještě u SFíček seriálového typu, nezažil. Rozdíl je dle mého opravdu velký. Autoři se zřejmě rozhodli část diváctva ukolébati ze zpětného pohledu relaxační:) 1.s. a pak jim narvali nekompromisně do hlovy toto. Esli to tak půjde dál, nebude mi stačiti max. možné hodnocení. To se uvidí. Special quest star...jakýsi hybrid co vypadá jako Asimovův robot šmrncnutý Tronem legacy.;-) Dobrý nápad byl též s počtem dílů na sezonu. Ani moc, ani málo. Takový počet 13 dílu/s by rozhodně např. STSNW, pomohl. P. s. absolutně žeru ty rotační kulomety (aspoň to tak vypadá) co mají zdejší lodě a atomové rakety. Zdravím Pozemsko-Romulanskou válku.;-) ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama