Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1942 jednotka mladých námořních dělostřelců opouští svou vlast. I když jsou připraveni k boji, jejich úkoly nesplňují to, nač byli vycvičeni. S příchodem roku 1944 jsou však povoláni do skutečného válečného boje (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi bude veľa divákom vadiť, že na vojnový film je tu príliš málo akcie, tej sa dočkáme len v zhruba poslednej polhodine, dovtedy sledujeme príbehy vojakov či v cvičnom tábore v USA, alebo na základni v Novom Zélande, hlavne ich romantické vzplanutia a problémy s tým spojené. No mňa to celkom bavilo a až tak mi tá streľba a výbuchy nechýbali. Pekný film 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od začátku nám film představí ústrední postavy, které jedou do války, a kde je každá postava naprosto jiná. Intoš v brejličkách, co čte nějakou tlustou bychli. Správnýho Amíka, co je borec jako sviňa, chudýho kluka, co je snad ještě větší borec s kapkou skromnosti a indiána, ze kterýho si dělaj prdel. Pak naběhne příběh z války s velkou dávkou milostných příběhů, které vyplní asi 125 minut filmovýho času a já je po chvíli popřepínal, protože se to vydržet nedalo. No a nakonec proběhne hodně masivní závěrečná válečná scéna, která je masivní hlavně v počtu herců a komparzistů a na rok 1955 to v ní docela slušně bouchá. Pak si ale vzpomenu na 70 minut dlouhý Kubrickovi Stezky Slávy, kde to válkou sršelo, natočilo se to ve skoro stejném roce a bylo to nabušený napětím jako svině a prostě nemůžu jinak, než dát dvě hvězdy. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Výcvik postáv a nasadenie v akcii sú celkom fajn, aj keď netvoria jadro príbehu. To tvoria mikropríbehy jednotlivých vojačikov, s ktorých najzaujímavejší je ten s Aldo Rayom. Množstvo mladých budúcich hviezdičiek si tu zahralo, ale najviac som si popri Heflinovi užíval práve frajera Raya, ktorý postupne mäkkol. L.Q Jones zasa tradične v roli baviča jednotky. Žiadne svetoborné vojnové dielo, ale svoje si zastane. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl před mnoha lety, odbyl jsem ho jako slabý, protože válečné akce je v něm skutečně sotva čtvrthodinka. Dnes oceňuju psychologické prokreslení postav, výborné dialogy a brilantní režii R. Walshe, díky které Battle Cry vůbec nepůsobí nudně nebo utahaně. Tu pátou (nezapomenutelnou) hvězdičku přihazuju za Dorothy Maloneovou v rudém svetru (bez podprsenky) a záběr, v němž se převléká do plavek a který Walsh a Hickox báječně vymysleli a zrealizovali. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama