Reklama

Reklama

Geomeun sajedeul

Trailer

Obsahy(1)

Vzpurný diakon Choi (Dong-won Kang) dostane od nadřízeného zvláštní úkol. Má doprovázet svérázného otce Kima (Yoon-seok Kim) při vymítačských obřadech Young-shin (So-dam Park) z farnosti a podat zprávu o tom, zda je dívka opravdu posedlá, či pouze vážně nemocná. (kklepkaa)

Recenze (9)

Zíza 

všechny recenze uživatele

To že film nepřinesl do žánru vymítání nic nového mi nevadí, mám pocit, že ten už je tak vyčerpaný, že aby v tom bylo něco nového, tak by museli přijet mimozemšťané vymítat ďábla z amerického prezidenta… Jenomže ač mám tuhle tematiku docela ráda, tak tenhle film mě neskutečně nudil. Zajímavý byl až proces samotného vymítání, to mi přišlo velmi dobře udělané. Následná akce s prasetem už mi zase tak dobrá nepřišla. No a všechen ten pomalý kolotoč předtím mě vůbec neoslovil, filmu chyběl spád. Nějakou atmosféru to má, ale bohužel mě nedokázala vtáhnout. Pokud máte rádi Kang Dongwona a vymítání všeho druhu, tak určitě mrkněte. Lepší 2*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Takže už aj v juhokórejskej produkcii sa rozhodli natočiť svojho Exorcistu a nedopadlo to vôbec zle, aj keď o nejakej výraznejšej spokojnosti tiež nemôže byť ani reči. No to som ani nečakal, k tejto téme som aj tak nikdy nemal moc blízko a tak som rád, keď je z toho aspoň obstojná žánrová zábava, čo sa podarilo aj tentokrát. Škoda hlavne tej horšie zvládnutej prvej hodiny, ešte úvod mi prišiel dostatočne atmosférický a bol som veľmi zvedavý, čo z toho bude, no následne sa atmosféra nielenže vytratí, ale dokonca to miestami pôsobí úplne odľahčene a to sa tu jednoducho nehodí. V tomto subžánri je podľa mňa najdôležitejší ten neustále nepríjemný pocit, že v pozadí je niečo diabolského, čo môže kedykoľvek uškodiť, ale v tomto filme o to vôbec nejde a tvorcovia skôr priestor venovali trochu odľahčenejšiemu zoznamovaniu hlavných postáv. Ich tvoria moji dvaja obúbenci, ale Kim Yun-Seok sa mi zdal trochu málo úderný, už som si od neho zvykol na trochu nekompromisnejšie postavy. Ale aspoň Gang Dong-Won je stále ten správny sympaťák, ktorý ideálne predstavuje toho empatickejšieho z dvojice. Len škoda, že tie dialódy medzi nimi nie sú až tak zaujímavé, ako by som vzhľadom na tému čakal. Ale dá sa na to bez problémov pozerať, tempo je svižné a po tej hodine to už predsa len začne byť zaujímavejšie. Samotné vymietanie síce tiež nie je až tak pôsobivé, ako by mohlo, ale patrí medzi to lepšie, čo som v tomto type filmu videl, aspoň to nie je až tak prehnané a aj k postave dievčaťa sa dá vytvoriť vzťah, aby som jej fandil. Len to finále sa mi už zdalo až moc preakčnelé, niektoré scény, ako hromadnú haváriu si mohli radšej odpustiť, to sa tu vôbec nehodilo, ale inak mi aj toto prišlo zaujímavé a do subžánru prinieslo opäť niečo nové. A vizuálne sa tu nedá prakticky nič vytknúť, ale od juhokórejskej produkcie som už na takýto vysoký štandard zvyknutý. Takže sa určite nejedná o nejaký klenot, ale mňa to celkom uspokojilo, obstojná žánrová zábava na jedno pozretie. 65% ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Na to, že na satanské filmy vůbec nejsem, se mi Priests líbili. Nenudila jsem se, výborná kamera dodala vymítání skvělou atmosféru. Kontrast zapadlého koutu a živého nočního velkoměsta byl dokonalý. No a jazýček vah v mém rozhodování vychýlil k nadprůměrnému hodnocení pochopitelně Kang Dong-won, který svoji roli dokonale zahrál. A jak psala Langi, scéna, v které zpívá při vykuřování místnosti, byla naprosto úchvatná. Za mě rozhodně spokojenost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Možno to neprináša do žánru nič invenčné ale ja som sa bavil. Páčilo sa mi že posledných 40 minút tu máme exorcizmus, že postavy vo svojej šablonovitosti fungujú aj že tu zaznie Bach a určitá mýtotvornosť súvisiaca so svätým Františkom. Odsýpa to a stojí to na skvelom herectve ústrednej dvojky. Vravím neprináša to nič nové. Na to, že sa jedná ale o Korejskú verziu Exorcistu je to dosť slušné. Kľudne by som ti to pozrel aj druhý krát. Jae-hyeon Jang si točenie tohto očividne užíval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmov príliš nemusím a tak som si ho pustil len kvôli Dong-won Kangovi, ktorý nesklamal a spolu s Yoon-seok Kimom tvoria dobrú dvojku exorcistov. Ale nechápem prečo sa museli stretnúť až po 40tich minútach filmu. Vďaka ich charizme som film vydržal sledovať, ale samotný prípad a ani spôsoby vyháňania nič nové ani zaujímavé neprinášajú, takže výsledkom je len žánrový priemer. 5/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel Korejci v tomhle případě nepřinesli nic nového a v podstatě se jen dívají na klasické téma vymítání svým způsobem, který je až neskutečně křesťanský. "Vymítače ďábla" tenhle film rozhodně nepřekoná, a už vůbec ne ve chvíli, kdy ze sebe postižený chrlí digitální krev. Trochu zklamání, ale Korejci jsou zruční filmaři, což je na filmu pořád vidět. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Prostě paráda (aspoň pro mě). Trochu jsem se toho obávala vzhledem k zdejšímu hodnocení, ale už jsem to viděla dvakrát a pokaždý naprostá spokojenost. Filmy na tohle téma mám ráda a i Korejci dokázali, že umí. Při výběru hlavní dvojice měli filmaři šťastnou ruku, Kim Yoon-seok a Kang Dong-won si sedli a fungovalo to mezi nimi po celou dobu i přes vývoj jejich "nepřátelsko-přátelského" vztahu. Film doprovází skvělá hudba a scénu, kdy Kang Dong-won při vymítání zpívá, jsem si musela pustit několikrát :) Navíc je tam spousta super záběrů, jejichž tajemnou atmosféru umocňuje právě hudba, hlavně na noční Soul z výšky a hemžení lidí po ulicích, kteří netuší, co se děje v bytě v zapadlé uličce kousek od nich. Přeloženo. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Vymítačské horory mám ráda a ano, v tomto ohledu vlastně nepřináší tenhle korejský snímek nic moc nového. Nicméně se to, dle mého názoru, Korejcům podařilo skvěle zmáknout. Skvělá atmosféra, propracované postavy a taky bych řekla, že oba kněží úplně typičtí nebyli, ale prostě korejští :-)) Ústřední trio podalo skvělé herecké výkony (hlavně Dong-won Kang), ta scéna se zpěvem byla rozhodně efektní. Já jsem spokojená. ()

f7r 

všechny recenze uživatele

Vymítání na korejský způsob - teda, na ten klasický, jen bylo přidáno pár elementů z korejské kultury. Než pak došlo k procesu vymítání, tak se film možná zbytečně dlouho táhl. Prasátko mne také moc neoslovilo a nejvíce mi ve filmu vadila asi kolize á la Kobra11 bezprostředně po vymítání, když by vše splnil i obyčejný střet, celkově ale film rozhodně neurazil a i přes uvedená negativa se na něj pěkně dívá. ()

Reklama

Reklama