Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Prapodivnej kočkopes, u nějž jsem dlouho váhal, nakolik se bere vážně - a ono to ve finále není na škodu. Tichá jitra jsou totiž ve svým celku tak nějak nepodlejzavě bezelstný, na emoce si dávaj bacha, nenudí ani chvíli a - možná SPOILER - je strašně sympatický, jak neslavně nechá všechny skončit. O tom byla celá řádka silných historických okamžiků - hrdinové totiž často neumírali v okázalých a důstojných pozicích. Sílu měl až dopad jejich činu. "Pět děvčat, jen pět děvčat! A neprošli jste. Nikam jste nedošli a teď zdechnete!" ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film od sameho zacatku zaujme krasnou kamerou, hudbou a prirodou kdesi v Rusku. Vyborne jsou i vsuvky, ktere nam kratce priblizi zivot hlavnich hrdinek pred nastupem na frontu. Herecke vykony dobre, jen nevim, zda v sovetske armade bylo tolik kocek pohromade:-). Film je to dobry, jen si myslim, ze budovani atmosfery v lese se dalo ztvarnit i lepe, stejne tak jako zaver. Kazdopadne se budu chtit podivat na puvodni verzi z roku 1972. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je...ze všech ruských filmů co jsem viděl, jeden z nejméně ruských. A abych pravdu řekl, ta "ruskost" mi tam chyběla. Poetika jako z artových filmů západní evropy a akce jak béčkoidní USA.. Přitom základ vystavěný na "chemii" velitele a bandy ženských funguje dobře a zápletka samotná je ve své jednoduchost taky dost napínavá.... Jsem zvědavý na původní film.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To bylo ale příjemné překvapení! Doufal jsem, že se Rusové pokusí vylepšit původní snímek, ale netušil jsem, jak dobře se jim to povede. Jak jsem tak sledoval boj probíhající v lese a ve skalách, napadlo mě, že by se na film měli povinně podívat tvůrci amerického spektáklu Lone Survivor, aby se naučili, jak se to dělá. Po celou dobu jsem se dobře bavil a ani mi nepřišlo, že uběhly dvě hodiny, spokojenost. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)
  • Hlavná časť natáčania prebiehala v Karélii v lete a na jeseň 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama