Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zaměříme se na život Ježíše a seznámíme vás s politickými a historickými událostmi, kvůli nimž byla jeho smrt nevyhnutelná a navždy změnila svět. Jedná se o příběh, jenž zná téměř celý svět s více než 2,2 biliony lidí, kteří následují učení a principy Ježíše Nazaretského. Známý příběh ale uvidíte v novém kontextu díky intimním historickým detailům z jeho života a politickým konspiracím, jež vedly k zániku. Dokument National Geographic Channel Proč zabili Ježíše vznikl v produkci společnosti Scott Free Productions. Předlohou dvoudílného filmu je knižní bestseller Billa O'Reillyho a Martina Dugarda, kteří pronikli hluboko do historického příběhu o muži, jehož poselství a kázání vedlo k pronásledování a popravě, protože v něm skupina spiklenců viděla hrozbu. (National Geographic)

(více)

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mezinárodní obsazení klasického příběhu o Ježíšovi, který skutečně nenabízí nic nového, ale jen klasické pojetí s mezinárodním obsazením v čele s libanonským Ježíšem a českou Máří Magdalenou (Klára Issová). Není v tom naprosto nic, co by bylo až tak zajímavé, ale násilnými scénami se tvůrci očividně inspirovali u Mela Gibsona. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý už všetci veľmi dobre poznáme - či z Biblie, kníh, dokumentov či nespočetného počtu filmov. Preto nerozumiem prečo sa pomaly každý rok vynorí ďalší film s tematikou Ježišovho života. A pritom má Biblia obrovské množstvo úžasných postáv a krásnych príbehov, ktoré by si tiež zaslúžili filmové spracovanie... Čo sa týka tohto TV filmu z dielne National Geographic, po vizuálnej stránke (kostýmy, kulisy a všetko okolo toho) veľmi veľmi príjemné. No bohužiaľ, celý film sa utápa napokon v akejsi priemernosti spracovania a nekomplexného výberu Ježišových skutkov. Keď už mám porovnávať s nejakým iným nedávnym filmom o Ježišovi, tak minuloročný Son of God sa mi zdal o dosť lepšie spracovaný a bolo tam lepšie vystihnuté posolstvo Ježišovho života. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Zcela standartní zpracování biblického příběhu, jak ho zná každý. Nic nového či něco výjimečného jsem nenašel. Režisér se drží zaběhlých postupů, snímat se snaží spíše tradičně a klasicky, ničím nenarušovat hladké plynutí příběhu. Film tak postrádá jistou dynamiku, divák přesně ví, co ho čeká, jaká slova kdo pronese. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné dobové kostýmy i výprava. To je nicméně vše pozitivní na celém filmu, který je příběhově skokový (Ježíš si najednou uvědomí, že je syn boží) a kde jsou vynechány i důležité scény jako volba mezi Ježíšem a Barabášem atd. Na co koukat na tenhle zbytečný film, když tu máme The Bible anebo dodnes aktuální Gibsonovo Umučení Krista? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Moderné spracovanie Nového zákona, ktoré iba vychádza z evanjélia, nekopíruje ho. Preto nie je výnimkou, že sa v ňom neobjavuje množstvo momentov z blibie a naopak, veľa pasáží sú vycucané z prsta. Tvorcovia sa snažili o také menej fantastické prevedenie, neviem presne akého diváka s ním chceli osloviť. Niečo naznačuje aj to, že viacero hlavných postáv obsadili modelovskými a modelskovskými typmi hercov. Každopádne, nie je to vyslovené zlé, ale existujú oveľa lepšie spracovania. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama