Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální teen horor čistě pro zábavu mající obvyklé klišé a šmrnc 80. let. Představa, že si najednou vlastní ruka bude dělat co chce, je víc než děsivá a zvlášť, když se rozhodne zabíjet. Tak proč na tom nepostavit příběh? Devon Sawa to po herecké stránce zvládl velice dobře a dá se říci, že se v této roli doslova vyřádil. I tvůrci speciálních efektů na oné ruce udělali kus poctivé práce. Originalitou to sice neoplývá, neboť snímků o vraždící ruce je více než dost, ale proč si tím kazit zábavu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovejhle masakr se prostě musí vidět, ruka která sama zabíjí a je jí vcelku jedno jestli je jejím majitelem líná veš Anton nebo jestli si to jako useknutá štráduje na školní ples kde urve kus hlavy Dextru Hollandovi z The Offspring, k tomu Seth Green s flaskou v hlave a pěkná Jessica Alba. To by samozřejmě na 5* nemělo být, ale nějak si nemůžu pomoct ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Asi by nebyl od věci trochu rychlejší rozjezd, ale od prvního viděného mordu už nebylo co řešit. Solidní hodně ujetý černohumorný vtípky a to já rozhodně rád. Parádní postavy (nejvíce se mi líbil Seth Green s flaškou od piva v hlavě a ten metalista s velkou károu) a jako bonus natřásající se Jessica Alba, které to (a to byste určitě nečekali) velmi sluší :) ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

No strašná úchylárna, ale v hodně koukatelném slova smyslu. Svým nadhledem a absurditou mi to v lecčems připomělo Rodriguezovu Fakultu, tohle má ale ještě větší koule, hlavně ještě více vtipu (CO BLÁZNÍŠ? BEJT NA ŽIVU, TAK UŽ JE DÁVNO PO SMRTI!) Jako bonus ve filmu hraje neokoukaná Jessica Alba, její vztah k Antonovi je sice trochu šlapkoidní, ale to rádi přehlédneme. Naprostá spokojenost! Tedy, na 80% určitě. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Pro některé kultovní film, který paroduje slashery a různá velká díla světového hororu (Evil Dead 2, Halloween a další). Tehdy ještě prosazující se Devon Sawa (později hrdina prvního Nezvratného osudu či klipu rapera Eminema) vzal hlavní roli v tomhle filmu a udělal rozhodně dobře. Druh humoru obsažený v tomto filmu, ač může někomu kazit dojem, dokáže být někdy velmi věcný, jak se ukáže v mnoha zručně natočených scénách (zakročující policisté v domě, větrák na konci). Duo těch, kteří Devonovi sekundují (Green-Henson) se taky povedlo a Jessica Alba vypadala tehdy taky lépe. Vedlejší zápletka s jeptiškou taktéž ujde. Celkově můžu být spokojen. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Anton, Mick a Pnub objeví v autě mrtvá těla Tiffany a Curtisa, Anton poté odchází, přitom se ale dotkne Mickova ramena nejprve pravou rukou a poté i levou. Pravou ruku si ale přitom Anton již dávno usekl a zde má opět obě v pořádku (Stocki)
  • Tento film, ve kterém hlavní hrdina zabije své rodiče i své dva nejlepší kamarády (i když všechny nechtěně), musel o několik dní odložit premiéru a to na 30. duben roku 1999. Důvodem byl masakr na Columbine High School, který se odehrál 20. dubna 1999. Dva náctiletí studenti Eric Harris a Dylan Klebold zde zastřelili dvanáct studentů, jednoho učitele a dalších dvacet čtyři lidí zranili. Oba poté spáchali sebevraždu. (Stocki)
  • Když Anton sestupuje po schodech, všimněme si jeho inhalátoru na krku. V kuchyni totiž inhalátoru chybí trubička, která se při použití strká do pusy. Když usedá na gauč, trubička tam opět je (Stocki)

Reklama

Reklama