Návrat dětí z Bullerbynu
Mer om oss barn i Bullerbyn
Rodinný
Švédsko, 1987, 89 min
Lasse HallströmHrají:
Catti Edfeldt, Tove Edfeldt, Harald LönnbroObsah
A jsou tu zpět - Lisa, která nám vše vypravuje, i její bratři Lasse a Bosse a kamarádi Anna, Britta a Olle prožívají veselé i vážnější každodenní příhody na švédském venkově. Strávíme s dětmi jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou a zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále neutuchajícímu zájmu malých i velkých diváků na celém světě. (oficiální text distributora)
Faye
Další příběhy dětí z Bullerbynu. Pokud se budu držet knihy tak se jedná například o :Veliký nečas (to se museli schovat u ševce); Jak slavíme v Bullerbynu Vánoce (pečení perníčků, Agda našla mandli v kaši s mlékem); Lasse spadne do jezera; Čekáme na Nový rok; Jedeme na hostinu k tetě Jenny; Jdeme do školy a děláme si legraci z paní učitelky; Velikonoce v Bullerbynu; Dostanu jehňátko; Ollovi se viklá zub; Pontus jde do školy; Anna a já budeme ošetřovatelkami dětí-možná; Anna a já nevíme samy, co děláme atd. Film je nádherný, ale knížka je přeci jenom nepřekonatelná.(30.7.2006)
JANARYBA
Kupodivu dokonce o něco lepší než první část, ale již jsem nic neočekávala...(24.12.2008)
Disk
Totéž hodnocení jako u Dětí z Bullerbynu (1986).(25.9.2008)
Ještěřák
Krásná příroda. Já vím, měl bych ve filmu hledat i hodnotnější jevy, ale... krásná příroda. Švédská příroda je ten nejkrásnější svět pod Sluncem, včetně Alienů a dalších úspěšných fiktivních univerz. :-) Přesto výtka: postavy a vůbec všechno působí strašně uměle (možná český dabing). Jednak proto, že v knize jakási vyumělkovanost nedostala šanci, pokud na to nemáte fantazii, jednak proto, že Lasse Hallström je prostě kýčař jak Stockholm.(4.1.2010)
Mbali
Knižní předlohu nemůže absolutně nic překonat, nicméně film byl takové nostalgické pohlazení, což ještě umocnilo vánoční ladění volného pokračování "Dětí z Bullerbynu". A nechyběla ani má nejoblíbenější kapitola "Veliký nečas"! Byla jsem také mile překvapena ústřední šesticí dětských herců. Roztomilá lehce ušmudlaná vypravěčka Lisa, vedle níž Anna - její největší kamarádka - působí velmi způsobně; Olle, jenž má tak málo vlasů; kapinku přitroublý Bosse, chudák, a jeho starší brácha Lasse, rozumbrada a pěkné kvítko (buďme "in" a řekněme hyperaktivní =)); a nakonec velká slečna Britta, jež hází po Lasse nenápadně očkem. =)(28.11.2008)
tomtomtoma
A zase obraz šťastného a spokojeného dětství šesti (respektive sedmi) dětí na švédském venkově. Jen je to tentokrát z průběhu školního roku. Samozřejmě nemohou chybět vánoce, škola, sněhová vánice, spadnutí do díry v rybníce při bruslení a také velikonoce. Zkrátka obrazy z bezstarostného dětství tak, jak by mělo být. Je to přece jen pro děti, a tak je to jednoduší, ale i tak velmi příjemné.(30.11.2009)
Lish84
Platí totéž, co jsem napsal k prvnímu dílu. Návrat se mi ale líbil o něco víc, protože uvádí mj. mé nejoblíbenější zimní příběhy. A kromě toho příběhy jarní a podzimní, což jsou přeci jen více fotogeničtější roční období než léto, takže druhý díl je tak o fous atmosféričtější.(28.10.2008)
| Na DVD od: | 12.09.2008 LevneKnihy |
|---|
Související
- Děti z Bullerbynu (TV seriál) (1987)
- Děti z Bullerbynu (1986)
- Děti z Bullerbynu (1960)