Reklama

Reklama

Mladý papež

(seriál)
  • Itálie Il giovane papa (více)
Trailer 2
Itálie / Francie / Španělsko / USA, 2016, 8 h 38 min (Minutáž: 50–55 min)

Tvůrci:

Paolo Sorrentino

Kamera:

Luca Bigazzi

Hrají:

Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli, James Cromwell, Ignazio Oliva (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Nový seriál od režiséra oscarového snímku Velká nádhera vypráví kontroverzní příběh o začátku pontifikátu hlavy katolické církve Pia XIII., vlastním jménem Lennyho Belarda. První americký papež je složitá a rozporuplná postava, která je ve svém počínání tak konzervativní, že to hraničí až s obskurností. Přesto má ale hluboký soucit s chudými a potřebnými. Je to velice vlivný muž, který si zatvrzele drží odstup od vatikánských pochlebovačů, aniž si připouští možné důsledky svého postoje. V desetidílné sérii se představí držitel dvou nominací na Oscara Jude Law v hlavní roli Pia XIII. a oscarová Diane Keaton jako řádová sestra Mary, jeptiška ze Spojených států žijící ve Vatikánu. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (286)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Tak jsem podruhé zkusil tento oceňovaný Sorrentinův seriál a konečně se mi ho podařilo dokoukat do konce (při prvním pokusu jsem vydržel jen první čtyři díly, protože mě papež svým chováním silně iritoval). Tentokrát jsem se obrnil větší trpělivostí a silnými nervy a stálo to za to. Téma je zajímavé a rozhodně hodně provokativní a dobře ukazuje instituci církve, která má blíž k byrokracii než k náboženství. Mladý papež je opravdu nezkušený a se svými ideály musí (i se svými nejbližšími) projít hodně zkouškami, aby se mu k osvícení přidalo i kus lidskosti a pochopení. Myšlenkově nabitý seriál, který však není pro každého. Takže nakonec zvyšuji na 4 hvězdičky a můžu doporučovat dále a zároveň se těšit na jeho pokračování. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to svoje chyby (občas nuda, niekedy stagnuje tempo a celkovo by som alebo skrátil počet epizód, alebo aspoň ich minutáž), ale po vizuálnej stránke je to neskutočne opulentné (kameraman sa vyložene hrá), kasting je parádny (samozrejme v čele s hustoprísnym Judeom Lawom), scenár sa nebojí kontroverzií a drsností (je tu viacero zabití hriešnikov Bohom) a niektoré nápady sú fakt úžasné a nečakané (klokan). S prižmúrenými očami 4*. A to nie som katolík. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo. Sem tam zajímavá myšlenka, sem tam originální bonmot, sem tam povedená epizoda, ale chybějící sjednocující silný příběh. V polovině jsem zjistil, že mě vlastně vůbec nezajímá kudy a kam to půjde dál, začalo mě to nudit a posléze otravovat. Nicméně impozantní výprava, zajímavé prostředí a dobří herci. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

*Komentík dost možná obsahuje (ne)chtěný product placement* Mocné, skvostné, nádherné, rouhačské, sexy, dráždivé, vizuálně dechberoucí, hudebně vyladěné, emotivní, umělecké dílo. Jude Law hraje jako ďábel, což je paradox, protože hraje papeže. Papeže, který něvěří v Boha. Protože pokud v Boha věříte, nevěříte vlastně ničemu. Ani v nejšílenějších snech mě nenapadlo, že někdy přilnu k postavě papeže. Moment, ve kterém jsem se našel, připlul již v prvním díle, kdy si chtěl papež vychutnat svoji tradiční ranní Coca Colu Cherry Zero, avšak ve spíži byla pouze Cola Light, nad kterou náš Poup jen znechuceně odfrkl. Ani se mu nedivím. My, co máme vyladěné postavy, bifidus esencis shit, přece nebudem pit Lightku s malým obsahem cukru, ale pěkně Zero (0 % cukru, 100 % chuti). Je tam sice snůška takových sraček, že z toho dostanem nejspíš rakovinu, ale aspoň budem umírat jako fešáci! Ty ale co ta Eshter, brácho? Cudná holubička nepopsatelných půvabů. Při jejích scénách jsem neměl pevnou půdu(matraci) pod nohama ani klid v kaťatách. Love you big time girl! Thinking 'bout ya! <3 PeS: Aby těch superlativů nebylo málo, intro seriálu je jednoduše geniální a tak stylové, že jsem to nepobíral...ostatně, posuďte sami - https://www.youtube.com/watch?v=dPjW75fIbUo ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Nevšední zážitek. Pius XIII. je fascinující postava, nesnesitelná i neodolatelná zároveň, a zahalená rouškou tajemství. Nelze však mluvit o one-man show: kardinálové Voiello a Guttieréz mu charismatem šlapou na paty. Potenciál církevního prostředí využit na maximum se všemi jeho rozpory a s velkým citem - Sorrentinův opulentní styl může působit samoúčelně, ale na katolické prostředí jako by byl stvořen. Možná jsem ke konci čekal více zvratů a část prvotního nadšení vyprchalo, Sorrentino zato nabídl nespočet silných scén, které mě zasáhly jako máloco. Nikdy bych si nemyslel, že budu věřit na zázraky. Po zhlédnutí (nebo spíš prožití) Mladého papeže si to i dovedu představit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (21)

  • Koordinátorem kaskadérů je Lubomír Mišák. (jungewolf)
  • Ani jediná scéna v seriálu nebyla natočena ve Vatikánu. (Hopkins)
  • Sídlo filmového pápeža je v priestoroch Pápežského učilištia a internátu sv. Anzelma v Ríme. (crescenzio)

Související novinky

John Malkovich a Nový papež

John Malkovich a Nový papež

05.07.2018

Kontroverzní seriál Mladý papež s Judem Lawem (Král Artuš: Legenda o meči, Sherlock Holmes) zaznamenal před dvěma lety na kabelovce HBO relativní úspěch, oceňovaný režisér a scenárista Paolo… (více)

HBO a jaderná katastrofa

HBO a jaderná katastrofa

08.06.2018

HBO ve spolupráci s britskou Sky Televion začalo natáčet novou pětidílnou minisérii o jaderné katastrofě v Černobylu. Natáčení momentálně probíhá v Litvě, v hlavních rolích se objeví herci Jared… (více)

Co chystá Paolo Sorrentino?

Co chystá Paolo Sorrentino?

07.09.2016

V současnosti nejopěvovanější italský režisér nezahálí. Loni nám nadělil Mládí, letos vytasí minisérii The Young Pope (ohlasy z Cannes jsou náramně spokojené) a už nyní chystá svůj další film. O co… (více)

Reklama

Reklama