Reklama

Reklama

Mr. Robot - Série 2

(série)
USA, 2016, 9 h 51 min (Minutáž: 41–65 min)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Fsociety spouští revoluci. Skupina dál bojuje proti E Corpu a zvrácené myšlenky nutí Elliota, aby se neustále pral sám se sebou. (Netflix)

Recenze (36)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud něco první sérii vyčítat, tak občasné potíže s tempem. Což je problém, který přetrval a kvůli vyššímu počtu epizod je v první polovině této série o poznání znatelnější. Jednoznačná výtka směřuje i na adresu velkého zvratu v polovině série. Nic proti němu, je sám o sobě vynikající. Jenže je použit na špatném místě; respektive pozdě. V té době to totiž díky všem těm pečlivě rozesetým náznakům aktivní divák (a pasivnímu "seriále bav mě" divákovi Mr. Robot vskutku určen není) alespoň do nějaké míry prokoukne. Měl přijít již na konci úvodní epizody série; tam by měl ještě potřebný wow efekt a zároveň by umožňoval řádově zajímavější interpretaci v epizodách následujících. Tolik k problémům a je čas na klady. Tak především je třeba s povděkem kvitovat, že tvůrci nejdou po cestě vyšlapané první řadou (jakkoli, pravda, někdy na té nové cestě zbytečně přešlapují na místě). Audiovizuál je ještě o chlup vypiplanější a důmyslnější (také si to tentokrát celé zrežíroval Esmail sám), Malek a Carly zase o kus působivější. Chytré, uvědomělé, promyšlené, pomalu gradované, inovativní. To vše platilo a platí i nadále. Ve výsledku nesporně slabší první řady, ale stěží to považovat za vyložený ústup kvality. A když se vezme v potaz s jakým koncem museli tvůrci pracovat, že se museli obejít bez jednoho ze dvou největších tahounů (dějově i výkonem) první řady, že většinu sezóny jede každá z postav svou vlastní oddělenou linii a že se tentokrát opustilo od epizodického vyprávění, tak je výsledek vlastně ještě o dost lepší než by jeden čekal. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série jsem příliš nadšený nebyl, ale říkal jsem si, že když už jsem začal, tak tomu dám šanci i letos. Ne, že by se nenašly díly, které utekly jako voda i když ne zcela pohltily, ovšem té vaty a matení diváka neustále dokola těmi nejpodlejší praktikami bylo vážně moc. U zásadních odhalení to funguje a tak nějak se s tím počítá, ovšem zde byl cílem tvůrců mást naprosto v každém díle a pravdu se dozvědět až za bůhvíkolik dílů, na což jsem se úplně nenaladil (tohle přeci jen nejsou Lost). Jinak totéž jako loni, Rami Malek se snaží zničit jednu Evil korporaci, ale podle jeho tempa tu budem ještě pět sérií...5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru kvalita seriálu rozhodne neklesá, ale je jasné, že vyšľapané cestičky série prvej sú už tentokrát kľukatejšie, rozmanitejšie, ešte viac klamú telom, čiže formou, je to ešte väčší mindfuck a zvraty sú menej predvídateľné. Mám dojem, že objektívnejšie hodnotenie druhej série príde s koncom celého seriálu, prípadne s odpoveďami na viaceré otázky položené počas uplynulých dvanástich epizód. Posledná epizóda dosť mlží a je to trochu škoda, pretože mohla vykopnúť celú túto sadu do nie jednoducho prekonateľných výšin. Konkrétne teda ak by sa jedna Elliotova vízia zo začiatku stala skutočnosťou napríklad v poslednej scéne, bola by to dostatočná satisfakcia za tých cca 11 hodín. A ono si to celé treba nechať trochu dlhšie uležať v hlave. Inak je zaujímavé, že samostatné komentáre k tejto sérii píšu väčšinou nespokojní diváci. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U první série jsem váhal. Měla skvělý rozjezd, řadu výborných scén, ale jako celek vše bylo matoucí a zbytečně roztahane. Věděl jsem, že pokud budu mít stejné pocity i u té druhé, tak se seriálem skončím. Druhá série je pro mě ještě o něco slabší, protože nemá tak skvělý rozjezd a vlastně už od začátku jede tempem, které mi vadilo od půlky první série. Malek je fajn, na oko vypadá seriál výborně ale je to pouze matoucí nuda. Je to škoda, protože jsem věřil, že by se mohlo jednat o další ze silných a originálních seriálů. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lynchovská noční můra, která vynahrazuje nedostatek děje neustálým klamáním diváka i zcizujícím filmařským uchopením. Druhá sezóna, kompletně v kreativní režii Sama Esmaila, je ale záměrně vyprázdněnější než ta první, jelikož ukazuje, že po vytouženém podkopání základů společnosti nenásleduje lepší svět, jen další zmatení a rutina – ta se odráží zejména na psychice Elliota, jehož pokřivené vnímání světa se prolíná do samotné narativní výstavby sezóny. Umělecky pojatá quality TV. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Elliot! Come back to Earth!" _____________ Naozaj až do úplne poslednej chvíle som si vôbec nebol istý, či dám druhej sérii Mr. Robota štyri alebo päť hviezd... Nevyrovnáva sa tej prvej, ale aj napriek tomu ju dobieha so sakra tesným zaostávaním. Pôvodne som sa kvôli nižším hodnoteniam a niekoľkým negatívnym recenziám bál, že kvalita poriadne klesne, ale to sa podľa mňa vôbec nestalo. Úvod je síce celkom pomalý a miestami dokonca aj trochu nemastný neslaný, ale postupom času sa tu začne objavovať stále viac scén, v ktorých je kamera v dokonalom súlade so zvukom a hudbou a práve to na Mr. Robotovi najviac zbožňujem. Okrem toho tu zostala pekne zachovaná aj atmosféra z prvej série a to ma veľmi potešilo, pretože tá tajomnosť tomuto seriálu neskutočne sedí. K tomu pridajme ešte geniálny soundtrack, ktorý je výnimočný práve preto, že dokáže diváka pripútať k obrazovke bez ohľadu na to, aká scéna sa pred ním práve odohráva (napríklad také hackovanie FBI bolo mimoriadne pútavé a napínavé), ak sa bude tá latka takýmto spôsobom aj naďalej posúvať, tak Mr. Robot získa miesto medzi mojimi obľúbenými seriálmi (zatiaľ to ešte nemôžem povedať naisto, ale tá pravdepodobnosť je obrovská, ak kvalita pôjde už iba hore). Veľký palec nahor dávam aj za to, že Elliotova cesta je tu oveľa kľukatejšia ako bola v prvej sérii a zvraty sú oveľa menej predvídateľné a to mám na seriáloch veľmi rád (hlavne vtedy, keď ich nemám kompletne vyspoilované 😅). A množstvo nezodpovedaných otázok pôsobí už iba ako fajn čerešnička na torte, ktorá diváka perfektne navnadí na pozeranie ďalších sérií... Druhej kapitole Mr. Robota dávam 8,5 basketbalových košov z 10, nebyť toho pomalšieho tempa v niektorých epizódach, tak by som určite dal o trochu viac... _____________ "I'm the only one that exists... It's time to finally take back control." ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: No, mám chuť s tim seknout. Twist z konce sedmého dílu mě opět překvapil, zpětně jsem si však uvědomil, že je naprosto hloupej. Polovina věcí zůstane neobjasněných a působí to tak nechutně vatově. Hackingu moc teda není, a kdyby se druhá série odehrávala mimo mříže, bylo by to pěkně civilní. Ze začátku se mi i líbila agentka Dom, ale vinou špatnýho scénáře zde přestává všechno fungovat. Darlene je nesympatická, nikdo z tý party vlastně nedělá nic zásadního, krom Elliota, což v nemocnici samotná Darlene přizná, že vše musí odsrat on. Tempo a děj neustále drhnou, protože se přeskakuje z jedný dějový linky do druhý, spousta otázek s vykřičníkem bez odpovědi, a ke konci mi to přišlo jako úplná telenovela. Jak by nakonec seriálu prospělo, kdyby Elliot nebyl schizofrenik. Nyní má v sobě možná všechny osobnosti v tomhle seriálu, ani by mě to nepřekvapilo, protože už ani nejsem schopný orientovat se v tom, co realita je a co je fikce. Protože za dalších 5 dílů se to může úplně překlopit díky rádoby úžasným twistům. Nesmysly se kupí na hromadu, Angela čumí zmateně do kamery a nijak se to nevyvijí. Zkusím pár dílů třetí série, ale tohle je kurevský propad a jsem docela naštvanej, protože jsem v tom utopil spoustu času. Každopádně, s tim klidně seknu, protože polovinu série čekat na neúplné odpovědi fakt nehodlám, když mi neustále tvůrci cpou vatu, která děj brzdí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak celkově se už psalo a mluvilo o nastavované kaši a je to tak. Sice se začátek psychedelicky odvíjí a twistuje a i graduje, ale nikam. Celou dobu čekáte, co se z toho vyvine a nakonec se vlastně nestane skoro nic a konec je zase tak otevřený, že za rok, nebo kdy má být pokračování, už si z téhle série nebudu nic pořádně pamatovat. Nic moc tam nemělo příliš co utkvět v paměti. Nejde ale nepochválit herce, protože ti jsou stále dobří. Jenže 12 dílů celkově o moc málu. Bojím se bojím, jestli autoři vůbec ví, kam to směřovat. Ne, bohužel tahle série mě ve výsledku celkově moc nenadchla. Škoda. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérii beru jako nejslabší z celého seriálu. Je to ukecaná nuda, která vás po celou dobu připravuje na něco velkého, ale pak se nakonec nic nestalo, což mě děsně nas*alo. Navzdory hereckým výkonům to prostě byla nuda. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač mne první řada celkem překvapila a navnadila na další řady, tak tady z té mám chuť si dát od seriálu pauzu. Nejspíš to udělám. Nejlepší je Malekův herecký výkon, kamera, kdy jednotlivá kompozice je slast a hudba, kdy poslech navodí výborný euforický pocit. Co se týče příběhu, tak ten je slabý a roztažení do 12ti epizod tomu moc nepomohlo. I toho hackování je míň. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá první řada, u níž jsem nakonci ani nepochyboval o páté hvězdě, dostala velmi komplikovaného nástupce, který prý mnoho fandů naprosto odradil s rozhodnutím, že dávají od seriálu ruce nadobro pryč. Já jsem byl naopak několikrát upozorněn, že druhou řadu musím přelouskat kvůli geniální třetí a velmi zdařilé čtvrté, tudíž jedu dál, i když tady nic jiného než průměr fakticky udělit nelze. [viděno na Netflixu] ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naneštěstí seriál, velmi silný v úvodních epizodách první série, postihl jev, který bych nazvala "The House of Cards effect". To znamená, že první díly vás uchvátí, abyste si po nějaké době uvědomili, že je to vlastně pořád to samé dokola. Nemůžu uvěřit, že tu za díly, ve kterých se nic nestane, padají čtyř a pětihvězdičková hodnocení. To vážně diváka může jen a pouze bavit fakt, že postava SPOILER! vidí někoho, kdo není? KONEC SPOILERU. Scénáristi jsou bezradní stejně, jako jejich postavy tápající v plochosti a nedomyšlenosti svého plánu rozpoutat revoluci. Proto jsou rozhovory mezi všemi postavami tak nekonkrétní, jako byste sledovali řeči politiků v Otázkách Václava Moravce. A prázdnotu děje nezachrání ani slušná filmařina. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád mě sice zajímalo (a zajímá), co bude dál, ale obzvlášť první čtyři díly, v nichž se Elliot pokoušel přísnou rutinou vytěsnit Mr. Robota, na mě působily jako spolehlivé anestetikum. Pak už to bylo o fous lepší (geniální parafráze sitkomů z osmdesátek v E06), i když o alespoň středním tempu mluvit opravdu nelze; o unikátní filmové řeči a profesionálním řemeslu však bez debat ano. Ve výsledku se stalo naprosté minimum a od úspěšného hacku E Corpu (a pádu (?) megakorporátní světové ekonomiky) na konci S1 postavy i jejich anarchistické plány matoucně tápou. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se objevuje kurevskej problém. První série tohoto seriálu přeci jen disponovala jistou originalitou. Ten seriál měl spád a příběh. Poté už se začal trochu kabonit, ale doufal jsem, že se to nějak vyvrbí. A taky že ano. Ale ke kurevsky horší variantě. Proč mi přijde, že každá druhá série nějakého seriálu, který byl započat minulý rok stojí za totální hovno. Wayward Pines jsem ani neměl koule dokoukat, protože to byla kravina prvotřídních kvalit, ale druhá série Mr. Robot mi tuplem přijde jako kokotina první jakosti. Omlouvám se všem, který v tom vidí nový smysl života, a že přes tento seriál promlouvá Bůh, ale mne to po necelých třech dílech přijde jako největší kravina jakou jsem měl tu čest po dlouhé době vidět. Je toho škoda. Je milé vidět jak se seriál rozvíjí, ale nyní to půjde i beze mne. Končím po nedokoukané třetí epizodě, která mne tak negativně odjebala, že to nemá obdoby. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť pokles oproti vydarenej prvej serii. Snáď bude tretia lepšia a napraví chuť. Lebo okrem výkonu Maleka tých 12 epizód za veľa nestálo a išlo fakt len o priemer. Mierne sklamanie, lebo fakt som čakal viac. 3* ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sérii jsem odstartoval tím, že jsem si omylem pustil druhou epizodu místo první. Nebyl jsem zmaten dost na to, abych si svou chybu během sledování uvědomil, ale pořád šlo o docela frustrující a ne zrovna snadno vstřebatelný zážitek. Tenhle vrtkavý start tak trochu předznamenal, jak se budu cítit během sledování zbytku série. Přitvrzení v oblasti surreálna jsem sice uvítal s otevřenou náručí, a nejpodivnější momenty téhle série patří podle mě mezi ty nejlepší a nejzajímavjěší (sitcom, Angelin výslech v předposlední epizodě), ale pokud jde o hlavní dějovou linku, dost jsem se ztrácel a až příliš často jsem se musel sám sebe ptát, jaká je vlastně motivace a plán jednotlivých postav. Oproti první sérii, tahle prostě už nepůsobí tak soustředěně a vyváženě. Neustálá snaha o matení diváka, servírování dějových zvratů a pokládání nových otázek místo poskytování odpovědí na ty již položené tady prostě už místy hrozila ztrátou mého zájmu. Asi teď zním dost negativně, ale ve skutečnosti se mi druhá série pořád hodně líbila, po technické i herecké stránce je to stále špičková podívaná, a hodně momentů se mi určitě zapíše do paměti, jen se to prostě sledovalo podstatně hůř, než série první. Ale i v té nepoddajnosti jsem místy nacházel půvab. 8/10 ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl je opět hodně výživný. Ukazuje se, že některé problémy se vyřeší samy. Ukazuje se, že ti nejúspěšnější napříč obory jsou mnohdy tak trochu antisociální blázni. Poškozené osobnosti, bez závazků, bez zodpovědnosti, ani za svůj život. Mnoho zoufalých myší zahnaných do kouta. / V druhém díle, nejlepší monolog o náboženství EVER. Tohle znovu posunulo seriál nahoru. / Řeší se tu opravdu surové, ale i praktické záležitosti. Jak se třeba vypořádat s majitelkou bytu. Ke každé takové brutalitce fajn song. / Ke konci to už však začíná být příšerně překombinované. 9/10 ()

Reklama

Reklama