Reklama

Reklama

Mr. Robot

(seriál)
  • USA Mr. Robot
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 52 min (Minutáž: 41–65 min)

Tvůrci:

Sam Esmail

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Rami Malek, Carly Chaikin, Christian Slater, Portia Doubleday, Martin Wallström, Michael Cristofer, Stephanie Corneliussen, Michel Gill, Grace Gummer (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Seriál Mr. Robot, ověnčený Zlatým glóbem za nejlepší televizní drama, sleduje mladého programátora Elliota (Rami Malek), který zdokonalil umění počítačového hackerství. Elliot trpí vysilující sociální fobií. Má pocit, že se s okolním světem může bavit pouze tak, že hackuje jejich přístroje. Když zrovna nepracuje jako inženýr kybernetické bezpečnosti, používá své hackerské dovednosti k ochraně těch, na kterých mu záleží. Svět Elliota, rozčarovaného z moderní společnosti, se náhle změní poté, co potká Mr. Robota (Christian Slater), záhadného vůdce tajné hackerské organizace, která chce s jeho pomocí zničit nadvládu jednoho procenta nejmocnějších lidí světa a zažehnout celosvětovou revoluci. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (58)

  • Každá epizoda obsahuje vizuální nebo slovní odkazy na jiné filmy a televizní pořady. (NifKor)
  • V září 2018 bylo oznámeno, že seriál skončí čtvrtou sérií. Tvůrce seriálu Sam Esmail se k tomuto rozhodnutí vyjádřil následovně: „Od prvního dne jsem vše stavěl k jedinému zakončení, během příprav na další sérii jsem se rozhodl, že nastal ten správný čas. Všichni v tvůrčím týmu se nechtějí se seriálem rozloučit, ale máme k Elliotově cestě tolik respektu, že ji nechceme za každou cenu uměle prodlužovat. Čtvrtá série tak všechno zakončí.“ [Zdroj: kinobox.cz] (CrypzzXD)
  • Herci absolvovali semináře o hackování na přípravu své role. Rami Malek (Elliot Alderson) navíc kurz v psaní pro scény, které zahrnují programování. (Axarus)
  • Logo Ecorpu je velice podobné logu Enronu, korporaci se sídlem v Houstunu, která zbankrotovala 2001 po podvodu v účetnictví. (Axarus)
  • Operační systém který Elliot (Rami Malek) nejvíce používá, je Linux/Unix, jeho domácí počítač používá Kali Linux s Gnome plochou. (Axarus)
  • 21. července 2016 byla vytvořena speciální epizoda ve virtuální realitě. Epizoda je dostupná na Youtube. (Axarus)
  • Žádná postava se neobjevila v každé epizodě. (Axarus)
  • Skupina fsociety je inspirována hackerskou skupinou Anonymous. (Axarus)
  • Mikina, kterou Rami Malek (Elliot Alderson) nosí, je z jeho vlastní šatny. (Axarus)
  • Název každé epizody z 2. série končí zašifrovaným formátem souboru, v 1. sérii končí formátem videa. (Axarus)
  • V 10. dílu 2. série hraje Mr. Sutherland (Jeremy Holm) v obchodu s elektronikou hru "Watch Dogs", která je také o hackerech. (Axarus)
  • Dne 19. září 2016 získal Rami Malek (Elliot) za svůj výkon v kategorii nejlepší herec v drama seriálu prestižní cenu Emmy. (mrborn2lose)
  • Celkem 164 herců bylo zvažováno pro hlavní roli Elliota, nakonec si tvůrce seriálu vybral Ramiho Maleka. (Streeper)
  • Rami Malek (Elliot) si při natáčení několikrát vystřelil ze svých kolegů. Například herečce Carly Chaikin (Darlene) vyzdobil auto gumovými medvídky, což je nejoblíbenější sladkost její postavy. (Streeper)
  • Rootkit je v seriálu i zajímavostech definován špatně. Jedná se o aplikaci, která získává (často chybou v systému) práva nejvyššího administrátora (v Unixech je to ROOT proto také název Rootkit - Root Toolkit). Díky tomu pak dokáže maskovat nejen svou činnost, ale i činnosti dalších aplikací nebo procesů. (grovik.net)
  • Elliot (Rami Malek) má zalepenou kameru svého notebooku páskou, protože ví, jak snadné je ji hacknout. V seriálu se hackne Cisco (Michael Drayer) pomocí cedéčka do Angelinina notebooku a pak ji sleduje pomocí webkamery. (Axarus)
  • V 6. epizodě 1. série se objeví český antivirus Avast. (kiwi135)

Související novinky

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Freddie Mercury míří do kin

Freddie Mercury míří do kin

06.11.2016

Biografie největší hvězdy Queenů se chystá už řadu let. Freddieho Mercuryho si měl zahrát Sacha Baron Cohen (Borat, Diktátor), ten ale po neshodách se členy kapely z projektu odstoupil. Hudebníky… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama