Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Grace (Julia Roberts) má skvělý život... alespoň je o tom přesvědčena - až do chvile, kdy spatří svého manžela, jak se během polední přestávky vášnivě libá s neznámou ženou. V tom okamžiku se jí náhle začne její přikladný život jevit jinak. Dříve proplouvala Grace životem jaksi automaticky, pořádala dobročinné večírky, rodičům byla poslušnou dcerou, manželovi a dceři starostlivou ženou a matkou. Věřila, že to tak půjde i dál, naprosto bezkonfliktně, jak se její život vyvíjel vždycky. Ve chvíli, kdy spatří Eddieho v objetí jiné ženy, má pocit, že prohrála vše. A na všech frontách. A s tím se přece musí něco udělat...!!! (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (44)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Klasické rozvláčné romantické drama s nestorkou tohoto žánru Julií Roberts. Jednoduchý scénář i zpracování, nic převratného pod Sluncem. Vlastně není co vytknout, protože nemám pocit, že by si film hrál na něco víc, než na co doopravdy má. Julia Roberts k sobě opět nafasovala herce bez charismatu, který působí jako ňouma, a tak nejvyrovnanějším partnerem jest jí Robert Duvall. Ovšem, sami si udělejte obrázek o tom, o jak velkém herectví může být u tohoto filmu řeč, ať již u kohokoli. Tím nejzajímavějším, co mi Síla lásky nabídla, je pro mě skutečnost, že spoluautorem hudby je sám veliký Hans Zimmer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať sa na to dá, ale je to v negatívnom slova zmysle americky ukecané, ako v Ally McBealovej. Každý má svoju pravdu a vytasuje životné múdrosti kedykoľvek spoza kuchynskej linky. Lenže po dvoch dňoch už neviete, že ste niečo videli a najlepšie bude, ak si ani nezapamätáte meno režiséra, pretože vynechať jeho ostatnú tvorbu by bola škoda. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, tak každý člověk má nějakého toho kostlivce ve skříni. Od Lasseho bych čekal něco víc, než jen tuctový romantický film, který se sice snaž být vtipný a dramatický, ale vůbec mu to nejde. Hlavní příčinou je scénář. Ten je naprosto k ničemu, jelikož nic nedrží pohormadě, dialogy jsou sice občas celkem povedené, ale ve většině případů dosti banální. Ani režisér takového formátu, prostě nedokáže udělat ze špinavé vody víno, i když se snaží. A tak jedinou kladnou věcí je zde kromě režiséra pouze Dennis Quaid, který hraje narozdíl od Julie alespoň trochu přirozeně a zajímavě. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak na téhle skoro komedii nebo téměř dramatu mě toho opravdu moc nezaujalo. Ke shlédnutíé mě snad přimělo jen dobré herecké obsazení, které však podává výkony nevalné kvality. Příběh dvou hlavních hrdinů mohl být zasazen kamkoli, ale umístění na jezdeckou farmu mě teda ničím nenadchlo. Scény zaobírající se jezdeckými závody a patáliemi kolem toho jsou naprosto směšné a nezajímavé. Až na ty oně, ty docela ušly. Avšak nějaký další problém tam být musel, protože samotná komplikace vztahu manželů by na film nestačila. Už vůbec se mi nezamlouvala Julia Roberts jako nadšená milovnice koní, jejíž role má zřejmě předvádět Graciny znalosti života koní a všeho kolem toho, ale scénář to podle mě bere jako samozřejmost a nějaký hlubší vztah Grace k jejímu povolání jsem nezaregistroval. Pár dobrých okmažiků se ale najde: např. povedené nakopnutí Kyry Sedwick do citlivých míst záletníka Dennise Quaida, promluva Geny Rowlands ke svému kdysi také záletnému manželovi Robertu Duvallovi nebo působivý taneček útředního páru. Ale jinak - kde nic, tu nic. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Hodně velká nuda... Od režiséra Hallströmova formátu bych takový vyloženě podprůměrný a hlavně povrchní film neočekával. Mixování žánrů nedopadlo zrovna nejlépe... přičemž o drama rozhodně nejde. Kdyby alespoň ta komedie nebo romantika měla ve filmu své místo, ale ono ne. Celý film na mě působil značně nekompaktním dojmem. Na to aby byl dostatečně komický, se až často tváří příliš vážně a diváka nudí, někdy až stupidními dialogy a ve své podstatě i scénářem. Vyzdvyhnout si zaslouží jen pár povedených vtípků a lehce nadprůměrná Julia Roberts. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Film sa mal pôvodne volať "Grace Under Fire", ale tvorcovia prišli na to, že už 2 roky existuje seriál s týmto názvom. (Smok)

Reklama

Reklama