Reklama

Reklama

RYTMUS sídliskový sen

  • Slovensko RYTMUS sídliskový sen
Trailer 1

Obsahy(1)

Film RYTMUS sídliskový sen vznikal 8 let a zblízka dokumentuje život jedné z nejznámějších osobností česko - slovenské hudební scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrůstal v obyčejné rodině na sídlišti v Piešťanech a kvůli romskému původu se nejednou potkal s předsudky okolí. Dnes vydává alba v desetitisícových nákladech, byl porotce Superstar a jeho videa vidělo na internetu víc než 200 milionů uživatelů. Film nabídne i exkluzivní záběry z rodinných archivů; videí a fotografií, doložené osobními výpověďmi lidí z nejbližšího okolí Rytmuse. (Falcon)

(více)

Recenze (197)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Duc, duc, duc, duc … Tak pome na to, dopiči!: Raz, štyri, sedem, deväť – áááá - / Keď vychodniarská gazdzina raz pojebala cigoša, tak potratila niečo, čo hneď mala hodiť do koša / No dobrá každá sociálka, aby bol aj chlast aj chalka, tak ta pokurvená zygota rástla v riadneho kokota, oujé. / Obe triedy na základke robil peklo svojej matke, a všetci s nádejou dúfali, že raz aspoň bude kopať kanály (Keď gádžo dá...) / No tri sfetované sudičky chceli morgošské básničky, tak ta vypatlaná briketa začala grcať do geta: – Tak teraz akože refrén, dopiči, nie? Poď, Darinka, ty kurva prijebaná, a trtni mi tam dáke tie poondiate Zvončeky - Rytmus v piči, to je to čo máme spoločnééééé, cigánska dikcia, maďarské smažky nie sú náročnéééé. Čo je to rým? Na to ja jebem zvysoka! Veď za tie sračky aj tak mám Bently do roka.... Oujé / A meníme Rytmusa, tak pozor, tupí robotníci, všetci ruky hore a nech sa hlási ten, kto je rovnaký cicinbrus ako ja. Tak raz, dvanásť, tri, deväť - / Keď si vyprážaný hňup myslí, že je Ajs Kjub, prednáša ako retard a Kompton robí z Piešťan. / Potom si vlastný film aj zaplatí a v ňom si sprosto strieka do gatí a ty len zízaš, čo je to za hnusa, ta kopa cigánského nevkusa, oujé. / A tak ta mrdnutá dilina prepchala sa až do kina, lebo lepší než každá robota je robiť zo seba kokota. / Ale národ, čo platí takú hnidu, zaslúži plošnú genocídu, ou kurva jé!!! / Tak pocem znova, ty suka moja silikónová, jebneme to tam ešte raz. Bude to popiči! – Jebání / jebanie, krásně zní / krásne znie, táto recitácia ozaj skurvene. Odkundes som a nemám vôbec žiadny hlas, no jebem na to, nech vidia, aký som mamľas. / A všetci: Je to mrazivé memento, koľko tu žije dementov, čo také hnusné lopaty posadia rovno do vaty, ou kurva kurva jé! Aka fuka funda luka ... / ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $445,767▐ takmer národný hrdina za to čo dokázal showbiznise no ne a k tomu si ešte nájsť svoj rodokmeň až niekde v indii no pekne, dokument nakoniec neponúkne nič čo by nejak zvlášť donútilo uznávať tohto lepšieho heftára než hip-hopera a ani tie slzy moc nebrali čo vycedil, z tej ako že hudobnej kariéry sa nedozvieme z hola nič, skôr sa tu preberá len jeho nulový vzťah z tatkom, pár rodinných pochvál a krívd, čakal som od neho ale aj tak omnoho viac zábavných heftov, dosť suché to bolo /videl v kine: 25%/ ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Známý raper Patrik Vrbovský je právě v těchto dnech zabořen do odborné vysokoškolské literatury a pečlivě se připravuje na státní závěrečnou zkoušku, díky které v případě úspěšnosti završí své magisterské studium… ne, počkat, to je chybně. Tak znovu. Známý raper Patrik Vrbovský se nedávno nechal slyšet, že svoji neziskovou humanitární organizaci nechá rozšířit i do zahraničí, aby tak jeho finanční, materiální, vzdělávací, osvětovou a duchovní pomoc mohli čerpat i ve světě… kurva, zase špatně. Ach, už vím! Známý raper Patrik Vrbovský si nechal udělat na levou kozu novou tetovačku Ježíška... jo, teď už to dává smysl. Loni došlo na poli kinematografie k tak zlomové události, že o ní psal kdekterý deník od New York Times, přes S jógou ku zdraví, až po Feru Lakatoše se svým blogem MarryMePatrik.sk - do kin totiž dorazil kultovní dokument Rámus: Syfiliskový sen. A snad by i trhal rekordy v tržbách, kdyby většina Rámusových fanoušků nebyla zavřená. Ale ti ostatní uvědoměle odnesli do místního kovošrotu veškerý obsah své lednice, protože jim někdo prozradil, že v potravinách je železo, a švihali podpořit svého nejoblíbenějšího cirkusáka zakoupením lupenu. Příběh je to vskutku dojemný; sledujeme osudovou cestu neschopné cigánské solviny, která odmaká sotva dvě směny u mekáče, aby zjistila, že práce nebude to pravý ořechový. A tak začne své spřízněné kohortě mongoloidních lopat recitovat oduševnělé básničky ve stoprocentním rýmu (čo ti jebe čo ti jebe, na gebulu ti to jebe) a zarobí takové peňazy, ze kterých se nám, nulám bez Breitlingů, závistí převrací čínská polívka v žaludku. Ono se není čemu divit. Rámus je jediný frajer, který se narodil až v pěti, poněvadž věděl, že ty první čtyři roky budou nuda a jeho mrzká grupa ho za to uznává. To ostatně můžeme zpozorovat i v některých záběrech; davová hysterie při jeho nástupu na pódium by se dala přirovnat k situaci, kdy donesete do pavilonu retardovaných šimpanzů talíř sušenek. Já teda ty Rámusovy autistické cákance naživo ještě neslyšel, protože jednak se s Hamánkem neúčastním soutěží o lístky na jeho koncerty a jednak jsem alergický na blbečky, ale nemyslím si, že v reálu by to nesrozumitelné blekotání znělo nějak líp. Pro dobro našich dětí bych proto doporučoval příští koncert situovat do areálu nějakého hezkého tábora, ideálně koncentračního. Aby tento komentář měl aspoň nějakou informační hodnotu - aktuální Barmský kurz: 1 USD = 6,5 kyatů. ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

"V osemnácti rokoch zistil som, že môj foter je cigán. Šok." Já Patrikovi fakt nic nezávidím. Ani prachy, ani ego, ani brýle, ani řetěz, ani hodinky, ani tetování a už vůbec ne Darinku. Mně je ho spíš líto, ale o to on určitě nestojí. On touží po obdivu a tak mi nabídl jeden z nejvtipnějších dokumentů své doby. Je to prostě hrozně škodolibá sranda sledovat, jak své mumlání do rytmu bere vážně. Já nikomu nechci hanět jeho hudbu, ale tohle mi připadá hodně trapné, což přimělo moc vrozenou lakotu schovat si hvězdy pro něco, čemu až tak moc "nejebe". ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost důsledné, aby to Rytmuse relativizovalo, což je mnohem víc, než jsem čekal, ale ne dost odvážné, aby mu to nedalo vždy poslední slovo. Až závěrečná epizodka v Indii zavání sebeparodií, jinak spíš standardní polotovar. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád niektoré skladby tejto prestriekanej "beloby" čo dala prednosť snu pred poberaním dávok. Išiel si tvrdo za svojím, všetka česť mu kam to dotiahol. Ale tento dokument je jedna veľká pretvárka, s množstvom preafektovaných prejavov. "Nedalo sa na to kukac" ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

O.D.P.A.D z velkým O. Nejsem žádnej hejtr řiťmuse z principu, do teď mi byl ukradenej, ale po tomhle ho začnu nenávidět, protože něco tak nechutně pozérskýho a samoúčelnýho se fakt jenom tak nevidí. Všechny ty rádoby dramatický scény jsou jenom naoko a navrch ještě špatně zahraný, protože se to dá dobře poznat. Jenom, aby ukázali jakej měl chudák cigán těžkej život, kdy tvrdě robil a něčeho dosáhl to vše proloženo i takovými chuťovkami jako detailní záběr na diamantový hodinky na ruce. Třeba si ho žerte já nikoho neodsuzuju každýho věc, ale z takový pózy se mi chce blejt. Řečeno slovy mistra : to ste fakt zabili!!! 0% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najväčším kladom je, že snímka odhalila a potvrdila, že "náš" sídliskový cigi je pôvodom z Indie, ako v podstate všetci rómovia. Neviem čo iné by aj Paťo čakal, možno si v kútiku srdca prial, že je z Bronxu. Toto nie je dokument, toto je reality show. Pôvod a vzťahy v rodine sa stali základom dokumentu, ktorý len v obmedzenej forme načrtáva jeho hudobný "vzostup". Práve ten mal predstavovať ústrednú líniu snímky a vzťahy mali len dokresľovať jeho hviezdny vývoj. Posadiť hiphopera na gauč, sledovať jeho reakcie a žmýkať z neho emócie nie je práve najšťastnejšie riešenie, ako priniesť divákovi pravdivý zážitok. Následkom toho sa z dokumentu stala elégia Patrika Vrbovského a zároveň podvratná óda na Rytmausa. Amatérske prevedenie s maskou profesionality určite robí z raperského objektu režiséra Mira Drobného ľahko zabudnuteľnú figúrku slovenskej smotánky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že dokument teď o sobě může mít každej týpek, kterej nosí kapucu v pondělí proto, aby byl drsnej a v úterý protože je smutnej. Doba je holt taková. Čemu ale nerozumím je to, jak se něco takovýho může pro boha živýho dostat do kina? Myslel jsem, že zase až tak pošahaná ta doba není... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto amatérskom dokumente stojí za zmienku je, že je o niekom, čo to z nuly niekam dotiahol, bez ohľadu, či sa niekomu páči jeho hudba alebo nie. Mne sa nepáči, ale to je v tomto smere vedľajšie. Inak je to trápnosť prekrytá ešte väčšou trápnosťou a blbinami, čo nestoja ani za zmienku. Napr. to ako vážne bol treba DNA test, aby si Rytmus dokázal, že ako poloróm má korene v Indii? No vravím, smiešne sentimentálna, nezmyselná a zbytočná trápnosť. 10/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to srovnání bude hodně nepatřičné, stejně se mu nemohu ubránit, protože se oba dokumenty sešly v kinech ve stejnou dobu. Zatímco u skvělého dokumentu Amy o životě zpěvačky Amy Winehouse jsem měl pocit, že ho mohou vidět i lidé, kteří od Amy znali maximálně pár písniček z rádia (a klidně i lidé, kteří ji neznali vůbec), a stejně to pro ně bude zajímavé, u tohoto dokumentu se nemohu ubránit dojmu, že jeho cílová skupina je omezena výhradně na Rytmusovy fanoušky. Proč? Protože se dokument zaměřuje výhradně na něj, a ačkoli to tvůrci zpochybňují, ve výsledku jejich film nakonec stejně není nic jiného než další střípek do mozaiky člověka, který je mistr ohledně své sebepropagace (stačí se podívat na jeho Facebook, Instagram nebo bulvár, který pravidelně píše o každém jeho novém autě apod. - v tomto ohledu mu jen těžko věřit, že má bulvár u piče, když ho zcela nezbytně potřebuje). Pokud se člověk nezajímá o jeho hudbu ani osobnost, může tento dokument s ledovým klidem ignorovat, protože pro něj není důvod vědět, jak vypadá Rytmus po probuzení nebo jak to má se svojí rodinou apod. Dokumentu podle mě nesmírně chybí jakýkoli přesah, který by ho činil zajímavým i pro lidi, kteří se o Rytmuse nezajímají - nedozvíme se zde nic o tom, jak se vyučenému číšníkovi podařilo prosadit se jako úspěšný rapper a vymanit se z rodného sídliště, nedozvíme se nic o bulváru, slovenské hudební scéně, slovenském vztahu k Romům nebo co já vím, co by mohlo být nějak zajímavé v souvislosti s tímto zpěvákem. A co je nejhorší, ten dokument podle mě není moc dobrý ani sám o sobě, a to ať už jako voyeurské nahlížení skrytou kamerou do zpěvákova soukromí, nebo více či méně přiznané inscenované scény z jeho osobního života - obojí je sestříháno dost nešťastně, a celé to korunuje prapodivný režijní přístup, kdy samotný Rytmus průběžně sleduje hotový dokument na notebooku a komentuje ho. Po účasti na tiskovce s tvůrci po novinářské projekci navíc člověk na tento dokument zase kouká trochu jinýma očima - samotný Rytmus se vyjádřil, že vznik dokumentu neinicioval (jednou chtěl dokonce natáčení zcela ukončit), do jeho podoby nezasahoval (nebo prý jen zcela minimálně) a je mu úplně fuk, jak se bude divákům líbit (tomu se dá ovšem jen těžko věřit). Režisér s producentem mě pro změnu překvapili informacemi, že měli dohodu s Rytmusem, že v dokumentu nepoškodí jeho rodinné vztahy, a že scéna s prvním setkáním s jeho biologickým otcem vlastně nebyla tak úplně první, a tak podobně - obecně mám divný pocit z toho, když si člověk musí odsedět hodinu na nějaké tiskovce, aby mu docvakly nějaké věci, které z dokumentu patrné nejsou (na vině bude z velké části i radikální střih, kterým dokument prošel - podle všeho se do výsledného filmu nedostala značná část z natočeného materiálu, a na výsledku je to hodně znát). Za sebe nemohu než vyjádřit značnou znuděnost a více než mdlý dojem z dokumentu, který se moc nepovedl. Pokud nepatříte mezi Rytmusovy fanoušky, nevidím žádný důvod, proč chtít tenhle film vidět. Btw. dokumentu by možná neuškodily české titulky - v situaci, kdy naprostá většina slovenských spisovatelů u nás vychází výhradně v českém překladu, mi přijde minimálně zvláštní uvést do kin film ve slovenštině, kde jsem celé řadě slov prostě nerozuměl (a to si myslím, že slovensky rozumím velice slušně). () (méně) (více)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rytmus pozerá na kompe dokument o sebe, ktorý sledujeme aj my a komentuje jednotlivé scény. To, čo znie ako zaujímavý filmový experiment je ale iba prejavom bezradnosti, o čom vlastne točiť. Ono totiž Kontrafakt a Patrik nie sú Elán a Jožo Ráž, aby vypredávali štadióny a (v minulosti) predávali státisíce z jedného albumu. Dnes je iná doba a točiť dokument o tom, že tento song, alebo album bol ten prieraz do absolútnej špičky a vtedy nás začali všetci milovať, nie je reálne. Takže sledujeme iba nejaké Rytmusove traumy ohľadom rodiny a pôvodu. On si ale myslí, že nie je na úrovni Elánu, ale pomaly až Beatles a ľudia ho riešia presne kvôli tomuto "úspechu". Nie, ľudia ho riešia práve preto, že on tak rád mediálne rieši samého seba a tento dokument to každým záberom dokazuje. Bohužiaľ ale nechtiac, pretože zamýšľaná adorácia cesty k úspechu jednej osoby sa minula účinku. Koľko ľudí išlo do kina osláviť Rytmusa a koľko z irónie? Nepochybujem, že Patrik by môj komentár považoval za závisť. Ostatne on si myslí, že každý, kto ho nezbožňuje kvôli v podstate priemernej hudbe, mu závidí. Ide ale o to, čo je meradlom úspechu. Pre Paťa diamantové hodinky, pre iného napríklad vyštudovaná vysoká škola, vďaka ktorej zarába tisícku mesačne. Aj to je úspech, nie len byť mediálne známy a bohatý. Mohol by si to uvedomiť aj samotný protagonista dokumentu, ako hovorí, získal už dostatočne veľa životných skúseností a mal by získať už konečne ten veľmi dôležitý nadhľad. Ale možno mu iba podvedome závidím a ani si to sám neuvedomujem. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Rytmusova muzika se mi líbí a občas si ji rád poslechnu, nicméně tenhle dokument šlápl vedle. Patrik se asi nechal inspirovat seriálem Kořeny, takže vypátral, že cikáni pochazí z Indie a jsou tam nejnižší kastou. Zjistil si svůj původ a zapařil s příbuznejma v Dílí. Asi tak. :) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že veľa odpadov tento film dostal z dôvodu, že rozpráva o osobnosti, ktorý má svojich fanúšikov, no rovnako aj veľa hejterov. Ja osobne nie som fanúšikom, no nechcel by som sa radiť ani do druhej kategórie. Takže, keď si vytiahnem z filmu fakt, že rozpráva o Rytmusovi, ako sa naň dokážem pozerať. V mojich očiach, ide o priemerný počin. Nemám stále pocit, že je to dokument, ktorý by nutne musel existovať a súčasne mi niektoré scénky dávali najavo, že pozornosť mala smerovať inde než k tomu, o čom sa hovorí. Najmä keď máme niekoľkosekundový záber na Patrikové nové hodinky. Takisto mi nesedí systém, kde Patrik dokument pozerá s nami, občas to zastaví a niečo k tomu povie. Absolútne to nie je nutné. Radšej by som asi bol, keby to bolo urobené ako dokument a nie ako dokument v dokumente. A to ako hľadal svoje korene v Indii... to mi skutočne nesedí. Ale keď si to vezmem ako celok, tak sa to snaží podať príbeh o jeho živote mimo kariéry. Čo je fajn. Dozvieme sa niečo o jeho rodine, jeho vzťahoch a je to podľa mňa v pohode. Okey, nie je to nič, čo by som si v živote chcel pozrieť znovu, ale na moje očakávania, mohlo to dopadnúť oveľa horšie. Celkovo hodnotím film ako ľahký podpriemer. Tohto roku som videl oveľa zaujímavejší dokument o oveľa zaujímavejšie osobnosti s názvom Amy, ktorý vyšiel dokonca v presne tom istom mesiaci ako toto dielo. Z toho dokumentu som sa ale dozvedel niečo tak ako o živote, rovnako aj o jej kariére. A niečo také tomuto chýba. S odretými ušami tomu dávam 3* ale to len z dôvodu, že film ma prekvapil, že bol lepší, než som si myslel, že bude. Fanúšikovia to budú milovať, hejteri nenávidieť, ja sa zaradím niekde do stredu. Nebolo to podľa mňa hrozné, no nebolo to podľa mňa ani výrazne zaujímavé. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to film ze své povahy, ať už to slovo skrývá jakékoliv nástrahy, bulvární – určený především nekritickým fanouškům osobnosti Patrika Vrbovského jako takového. Využívá archivních záběrů a rozhovorů s jeho blízkými, ale režisérovi se z nich daří vystavět jen minimum navíc. Když sedí na hotelové posteli jedna z raperových přítelkyň a vypráví, že právě tady se při natáčení talentové soutěže dali ti dva dohromady, protože přeskočila jiskra, vyznívá to jen jako o něco lepší a nafouklejší vydání speciálu Top Star magazínu nebo VIP zpráv. Stejně nadbytečné je i čtení zamilovaných esemesek, které si vyměňoval s Darou Rolins po focení pro Adidas, které už ostatně Vrbovský zvěčnil v rozporuplném songu 8. Október. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je nutné natáčať dokument o niekom, kto nemá ani 40 rokov a stále žije. Ale zarobiť treba a ľudia do 25 rokov sa bijú o lístky do kina. V dokumente sa nájde aj pár zaujímavých vecí, hoci všetky tlačené do predstavenia Rytmusa svätuškára s dobrým srdiečkom. Bolo dobré, že nevystrihli scény, kde jeho vlastná rodina hovorí, že jeho texty sú len pozérske a nestavajú na reálnom základe. Je ale zaujímavé, ako sa Rytmus stavia na verejnosti, v zábavných programoch a podobných projektoch ako hlboko veriaci človek, ktorý nedroguje, nepije, nefajčí a potom natočí pesničku, ktorú nesmie odvysielať žiadne médium, plné nenávisti, obscénností a vulgarizmov. A mládež mu to stále žerie. Tak aký vlastne Rytmus si? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o nejlepším a nejúspěšnějším rapperovi na česko-slovenské scéně. Myslím, že nikdo nedokázal to, co dokázal on. Rytmus neměl nic, pochází z chudé a rozvedené rodiny, přesto se dokázal stát králem česko-slovenské hudební scény. Myslím, že dlouho nikdo nedokáže to, co dokázal on. Jinak dokument chválím, dozvěděli jsme se mnoho informací, které jsme o Patrikovi nevěděli. Objektivně dávám 4*, ale jelikož mnoho uživatelů tomuto dokumentu dalo odpad, aniž by ho viděli, prostě jenom nemají rádi Rytmuse, tak dávám 5*, abych to vyvážil. ()

Reklama

Reklama