Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte do 23. století. Píše se rok 2274 a světu vládnou pouze počítače. A byla to také právě umělá inteligence, jež rozhodla, že po velké katastrofě nyní mohou lidé, soustředění do obskurní komunity nedaleko bývalého Washingtonu, žít pouze do třiceti let. Pak následuje tzv. „omlazení“. Jenže za touto procedurou se neskrývá nic jiného než obyčejný holocaust. V tomto světě není nikomu dopřáno dožít se Kristových let, protože třicet svíček na dortu rovná se automatická smrt. K tomu, aby tento zákon nebylo možné obejít, byly vytvořeny speciální policejní jednotky a mezi jejich členy patří také Logan, ztělesněný ikonou 70. a 80. let Michaelem Yorkem. A právě on byl nyní počítačem vyslán, aby vyhledal „útočiště“, místo, kde se skrývají uprchlíci před svým osudem. Všechny nalezené má exterminovat, jak káže řád. Jenže více než smysl pro povinnost probudí útočiště v Loganovi otázky. Otázky, zda-li je systém, jemuž slouží, správný. A záhy přicházejí také odpovědi a s nimi touha po nápravě. Režisérem na svou dobu silně inovativního a přemýšlivého sci-fi z roku 1976 není nikdo menší než na Oscara nominovaný Michael Anderson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Člověk se může dožít i více než třiceti let? Co je to za blábol? Každý přece ví, že člověk nejprve zezelená, pak zčervená a nakonec se radostně rozprskne v karuselu. Takové nesmysly jistě šíří ti, co nepoznají rozdíl mezi zabitím a vypnutím uprchlíka. Mne tedy Logan 5 při svém poznávání pravdy tak nějak nedokázal zaujmout a jeho prsatý komplic Jessica 6 to zvládla pouze při svlékání. K nikomu jsem zkrátka nic necítil, prehistorické interiéry byly k smíchu a o kvalitě střelby Strážců se snad nebudu ani zmiňovat. Jediným zábavným pozitivem bylo to zmatené cosi, co všechno zmrazilo, ale to zase mělo tak krátký výstup, že to tu konzistentní nudu příliš nenarušilo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Představte si svět bez důchodců. Už žádné šťouchání holí do žeber, když si nevšimnete staříka, který má zálusk na vaše místo v autobuse. Už žádné: ,,Mladíku, co to děláte s tou slečnou na veřejnosti. Že se nestydíte." nebo ,,No, jak to mluvíte." Ale na druhou stranu by chyběly vzpomínky na to, jak babička či dědeček pohupovali mladého komentátora čsfd na koleni a vyprávěli mu nejrůznější historky... Ve světe 23. století má člověk dvě možnosti. Buď přijme víru a ve svých 30 letech se nechá zlikvidovat a nebo se vydá na zoufalý běh v jehož cíli leží vlastní přežití. Logan je zaslepeným nástrojem víry, který se shodou okolností dostává na druhou stranu barikády (podobně třeba Minority report) ve velice povedeném sci-fi filmu, který mi zůstal v hlavě ještě dlouhou dobu po jeho skončení. A to především díky zdařilým výkonům Michaela Yorka a půvabné Jenny Agutter, povedené výpravě (Na pár průletech nad městem budoucnosti je sice znát, že se jedná o pouhý model, ale to člověk rychle zapomene po vizuálních orgiích v druhé polovině snímku), výborné hudbě Jerry Goldsmithe a chytrému scénáři. Díky těmto aspektům filmu klidně odpustím divné kostýmy a drobounké chybičky (Pruh na Loganově triku se během útěku podivně přestěhoval na límeček kolem krku a Jessice se zase během honu za svobodou změnila barva kalhotek, i když neměla věci na převlečení- teda né, že bych se nudil, abych si všímal podobných blbostí). Poctivé 4* P.S. Mslím, že Michaelu Bayovi se tento film také líbil :-) ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Ucházející dystopická sci-fi, kterou však sráží přílišná rozvleklost (především v prostřední části) a až dětinská naivita - a to přestože Loganův útěk, jak si můžeme být jisti díky jedné "plnonahotinkové" scéně - pro děti rozhodně není. Vyjma těchto dvou bodů a s přihlédnutím k vyššímu stáří filmu celkem spokojenost. Za zmínku rozhodně stojí i hudba Jerryho Golsmithe (vím, proč tohoto pána žeru). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Loganův útěk pro mne byl zpočátku velmi zajímavým snímkem, na který jsem se patřičně těšil. Ovšem to, co z dálky vypadá moc hezky, je zblízka docela průměrné. Mrzí mě, že byl příběh natažen na dvě hodiny a že obsahuje plno zbytečných momentů a zdrženlivostí. Také efekty jsou dnes opravdu zastaralé (i pro mne, jakožto milovníka oldschool triků) a Michael York mi napřišel jako úplně nejlepší volba pro hlavní roli. Není mi moc sympatický. Logan's Run je jeden z těch sci-fi filmů, u kterých bych velmi uvítal remake. Uvidíme jak dopadne ten plánovaný s Ryanem Goslingem, určitě mu fandím. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Fantasticke a silne nedocenene oldschool sci-fi. Uz jen skvely soundtrack Jerryho Goldsmithe plny syntezatoroveho pipani by byl za bura. Futuristicka barevna hippie kultura v interieru, post-apokalypticky Washington ala Fallout 3 v exterieru, k tomu sympaticke hlavni postavy. Scenar je mozna trosku jednodussi, ale ja jsem se bavil vyborne. Pocitove je v tom trosku mix THX a Planety opic. Pro me velmi prijemne prekvapeni. Obavam se jak moc sprasi planovany remake, Ryan Gosling? Eeegh. 9/10 ()

Galerie (135)

Zajímavosti (16)

  • V ústech robota „Mráze“ je možné zahlédnout během jeho dialogů zuby. (Pavlínka9)
  • Scéna v „dílně lásky“ původně trvala mnohem déle, ale kvůli cenzuře musela být zkrácena. (Pavlínka9)

Související novinky

Loganův útěk má další šanci

Loganův útěk má další šanci

23.07.2015

Současná vlna filmových sérií, jejichž mladí hrdinové bojují s tuhým režimem (Hunger Games, Divergence, Labyrint: Útěk...), se vzhledem k vysokým tržbám jen tak nezastaví. Studia naopak hledají… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Wonder Woman je stále naživu

Wonder Woman je stále naživu

19.08.2011

Snažili se ji na plátna kin dostat mnozí. Třeba Joss Whedon a McG. Neuspěli. Snad ještě hůř dopadly loňské plány televizního veterána Davida E. Kelleyho zhmotnit komiksovou superhrdinku v televizním… (více)

Logan konečně zdrhne

Logan konečně zdrhne

20.06.2010

Tohle není novinka týkající se Wolverinea. Tohle je jiný Logan. Konkrétně hrdina kultovní sci-fi z roku 1975 Loganův útěk, jejíž remake už několik let připravuje studio Warner Bros. Odlepí se projekt… (více)

Reklama

Reklama