Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Louie Psihoyos, tvůrce oscarového filmu "Zátoka", je zpět s novým přelomovým dokumentem "Zastavte vymírání". V tomto novém pořadu se Psihoyos a jeho tým aktivistů pokusí odhalit dvě hlavní hrozby, které ohrožují divokou zvěř po celé planetě. Za prvé je to mezinárodní obchod s divokými zvířaty a podvodné léky a přípravky, které jsou prodávány veřejnosti na úkor zvířat, jež na této planetě žijí už miliony let. Druhá hrozba se nachází všude kolem nás. Jsou to skryté emise uhlíku a překyselené oceány, které zabíjí živé organismy. Díky nejmodernějším technologiím odhalíme, že velké ropné společnosti nechtějí, aby se o těchto skutečnostech vědělo. Psihoyos se nám pokusí ukázat, jaký dopad má naše chování na planetu a co je potřeba udělat, abychom zajistili vzkvétání našeho světa pro budoucí generace. (Animal Planet)

(více)

Recenze (34)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Přesně takový dokument bych sám natočil. Shrnuje všechny nejzásadnější problémy na tomto bitevním poli. Nuceným sledováním tohoto dokumentu bych trestal všechny ignorantské duše. Je to prostě brutálně akutní a už nebude někdo jiný, kdo by to řešil místo nás! Jako společnost se nedokážeme semknout a spolupracovat ani na základních věcech, takže si nedělám iluze, leč každá statečná akce má svůj smysl. 11/10 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým je na tomto dokumente vidieť obrovské úsilie a vynaloženú mravenčiu prácu ochranárov, tak ako aj celkom široký záber v rámci možností obmedzeného času, ktorý dokument trvá. Nie len, že sa snažia o ochranu zvierat, ale snažia sa aj o uvedenie do chodu určitých alternetív pre ľudí, ktorí sa podieľali na love ohrozených druhov a záviseli na tomto deštruktívnom životnom štýle. Preto sa zóny lovu menia na turistické, kde máme možnosť tieto živočíchy sledovať, miesto aby sa masakrovali po tisícoch. Ochranári tu nachádzajú a dokumentujú pašerákov volne žijúcich zvierat a to predovšetkým v ČÍNE! kde je to skutočne veľmi nutné, ale aj dosť riskantné. Zaoberajú sa osvetou, ako v Amerike tak aj v krajinách tretieho sveta. Zatvárajú podniky, ktoré sa podieľajú na love ohrozených druhov pomocou premietania ich nelegálnej činnosti na obrovskej obrazovke, umiestnenej priamo pri vchode do daného podniku, po dobu niekoľkých dní. Úžasní ľudia, ktorých mená som ani nepoznala, vážne vykonávajú neuveriteľný kus obetavej práce bez akéhokoľvek nároku na odmenu či vďačnosť ostatných. Snažia sa svetu povedať, že naša planéta nie je náš nepriateľ, práve naopak, že je naším jediným priateľom v pre nás inak nehostinnom vesmíre. Naším útočiskom a domovom a my preto musíme začať počúvať a musíme vidieť čo všetko jej sposobujeme a zmeniť naše stereotypy. Nepochybujem, že aktivistom a dokumentaristom skutočne záleží na každom jednom zvierati, na každom kúte našej Zeme. Preto mohol vzniknúť tento veľmi cenný a po informačnej stránke hodnotný dokument, ktorý vám teraz vrelo doporučujem. Veľmi sa mi páči motto - "Celá Zem spieva, len my sme prestali počúvať". Tak možno, keď si tento dokument pozriete posunie vás správnym smerom a zbaví vás hluchoty... ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Režisérova Zátoka pro mě společně s Cowspiracy představují dvojici naprosto objevných, zásadních a nezapomenutelných dokumentů. Z těch jsem si doslova sedl na prdel a v hlavě mi rezonují už roky. Do delfinária se nechystám a z kraviček na pastvě se mi oči nemlží, spíš se mi při tom pohledu otevírá kudla v kapse. Zastavte vymírání už na mě tak silně nepůsobí. Je to více méně opakování téhož. Pozitivum vidím v tom, že je to současně i připomínka, že se nic nemění. A to vnímám jako osobní problém. Proč se mám u podobných filmů trápit, když nevedou k nápravě? Když není politická vůle tyto negativní jevy odstraňovat. Pět hvězd nedávám za famózní filmový zážitek (špatné to ale rozhodně nebylo), nýbrž proto, aby podobné filmy vidělo co nejvíc lidí- a mnozí si stejně jako já pouští filmy s vysokým bodovým hodnocením. Jsem přesvědčen o tom, že nestačí, abychom se nad sebou zamýšleli jako jednotlivci. To už je dnes málo. Někdo “tam nahoře”, hodně moc nahoře nám k tomu musí dát noty. Chce to politickou vůli největších ekonomik a nejmocnějších institucí světa. Pak mají lidstvo a někteří ohrožení živočichové možná ještě šanci. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Naprosto :´(soucítím s těmito tvory-lépe řečeno taktéž obyvately naší planety, ke kterým se naše rasa Aneb lidský zrůdný predátor chová v nejhnusnější podobě jaké může a likviduje ještě zbytky teho krásného mála, co nám zbývají...ty zmeráky, jež bez sebemenší známky lítosti, ať už z jakéhokoli důvodu decimují takřka bezmocné živočichy, bych naopak já rozemlel na masokostní moučku atd./ani nechci zauvažovat jaké individua(pro jejich lepší budoucnost?) vyrostou do příští generace z děcek, zobrazených v oné "vesnici na vybíjení mant".V určitých momentech jsem skutečně byl na pokraji slz a vůbec se za to nestydím ba naopak, a tak si i skoro říkám že té naší populaci by prospěla jenom další fáze vymírání_ třebas po avizované katastrofě globálního rozměru nejrůznějšího druhu, jenž dříve či později s jistotou určita nastane, a začlo sa z uvědomováním hodnot svým způsobem odznova;také sem hrozně spíš zvědav, kdy v hlavnějších časech nejznámnějších TV někomu zodpovědnému s charakterem konečně sepne a místo neskutečného množství úrovně 0 jakožto blábolovolovin tyto nahradí jedněmi z nejprioritnějších záležitostí téhle nemilé doby a uvolní své možnosti bezpochyby k tomu, kam mají směřovat! ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Udělat z lidstva příčinu šestého masového vymírání je extrémě přehnané. A tento dokument přehání v mnohém, pomale 2/3 informací jsou nějakým způsobem (více či méně) poupraveny tak, aby zaujaly diváka a předali mu jejich představu o evoluci a životě kolem nás. Naštěstí nic není tak horké jak se snaží zde ukázat. ... Ale také to nemění nic na tom, že 1/3 informací je znepokojivá pravda a mělo by se něco dělat. .. Leč na masové vymírání je i člověk krátký a pokud se opravdu začne dít, tak k tomu bude zapotřebí vulkány, zemětřesení, meteorit, extrémní změna klimatu, výbuch supernovy, atd... .. (P.S.: S tou kamerou co "vidí" oxyd uhličitý si dělají srandu, ne?! :D) .... HODNOCENÍ: 33,3% (2*) ()

Galerie (15)

Související novinky

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

Vstupte do fascinující Oblasti #AFO51

18.04.2016

Olomouc se ve dnech 19. – 24. Dubna 2016 stane magnetem na fanoušky aktuálních blockbusterů s vědeckou tematikou. 51. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc … (více)

Reklama

Reklama