Reklama

Reklama

Listen to Me Marlon

  • Velká Británie Lying for a Living (pracovní název)
Trailer
Velká Británie, 2015, 95 min

Režie:

Stevan Riley

Scénář:

Stevan Riley

Hrají:

Marlon Brando (a.z.), Stella Adler (a.z.), Bernardo Bertolucci (a.z.), Dick Cavett (a.z.), Connie Chung (a.z.), Christian Brando (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Život a kariéra Marlona Branda. Z plátna k nám promlouvá sám Brando, prostřednictvím svého "deníku" audionahrávek, které si velkou část svého života nahrával. Režisér Stevan Riley získal přístup ke stovkám hodin těchto nahrávek a přetvořil je v unikátní dokument. (Shadowland)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando vlastními slovy aneb Ojedinělá cesta do hlubin duše geniálního herce a komplikované osobnosti. Viděl jsem několik různých dokumentů o různých velikánech, ale žádný se svým zpracováním tomuto ani zdaleka nepřibližuje. Je to podobné jako fakt, že žádný herec se nikdy nevyrovná hereckému umu Marlona Branda. Ne nadarmo v dokumentu zazní informace, že se bude jeho herectví připomínat ještě za 500 let... ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Tvář velké filmové hvězdy Marlona Branda, který měl své velké role, osobní tragédie, snahu být jiným než jeho otec, prožil vzestupy i pády. Ale také hlas člověka hledající lásku, pochopení a klid. To všechno byl Marlon Brando, jenž za svým pohrdavým člověkem skrýval citlivost, aby mu nikdo nemohl ublížit. Dokument mi změnil pohled na tohoto herce, jímž se konečně mohu dívat na jeho role, jako na lež skrývající tuhle poetickou duši. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Krásná, poetická, srdcervoucí zpověď legendy. Umělečtějším pojetím podobné LOVE, MARILYN, ale tady je dopad ještě o malinko silnější. Kombinace jeho hlasu ke sklonku života, záběrů, fotografií a hudby, cesty od spontánního mladíka přes opěvovanýho "nejlepšího herce všech dob" (k čemuž bych se možná přiklonil i já), snahy uniknout z falešnýho světa showbyznysu a konat dobro pro jiný, po těžký boj se sebou a tvrdý osobní tragédie, kdy se stal spíše anti-miláčkem Ameriky... tohle je vážně práce hodná velikosti jeho hvězdy a talentu. Zbývá mi doplnit si pár z klíčových rolí, tohle vyloženě přeju vidět každému z vás, kdo se rád dívá do historie filmu. Ač Marlon v jedné z nahrávek říká, že jeho duše je jen a jen jeho soukromá, tak jsem mega rád, že se k nám takhle dostala. "You are the memories." ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Parádní práce.Hodně zajímavé informace,myšlenky,svoje sny,názory.Všechno na autentických páskách,filmový archiv,filozofie své osoby do povedeného střihu.Žádný BBC dokument,pěkně po filmařsku,kde asi těch pásek si Marlon musel dělat za svůj život vážně hodně,aby jak říkal se nezaprodal svojí duši a Steva Riley to ukočíroval fantasticky.Dokument jsem sledoval jako nezaujatý fanoušek Marlona,viděl pár filmů a vnitru své duši nebyl asi taky tak na ruku všem těm režisérům a studiím,když Coppolu nazval hajzlem. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nečakajte úplne klasický dokument. A už vôbec nie s ucelenou štruktúrou typickou pre biografiu. Toto je spoveď. 13. Komnata Marlona Branda kde on sám v úlohe rozprávača dovoľuje divákovi vojsť aspoň trochu do jeho sveta. Pohltilo ma to napriek tomu že som okrem Kmotra videl iba Brandove menej výrazné filmy (zatiaľ). Miesto klasického gradovania ku koncu sa stále viac ponárame do temnoty, čo sa mi na jednej strane nepáčilo, no uznávam že to malo silu. Psychadelická atmosféra čo určite nesadne každému. Ani ja nemám pocit že som videl bezchybnú záležitosť. Miesto dokumentu o skvelom hercovi som dostal dokument o smutnom mužovi. Ajtak by som si ale prial viac podobných vecí kde forma a obsah presahuje bežnu tvorbu akou nám sú rozprávane príbehy iných filmových velikánov. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • V závěru filmu zazní skladba "Měsíčku na nebi hlubokém" z opery "Rusalka". Skladba zazní v českém jazyce. (Shadowland)

Související novinky

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama