Reklama

Reklama

That Sugar Film

Trailer 1

Obsahy(1)

Damon Gameau se vrhá vstříc experimentu, ve kterém hodlá dokumentovat účinky potravin s vysokým obsahem cukru na zdravé tělo. (geklon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

Tosinek 

všechny recenze uživatele

Cely dokument jsem se dobre bavil, Damon srsi vtipem a nekdo odvedl uzasnou praci v postprodukci. Skvele napady, vhodne volena hudba a famozni zaverecny klip. I kdyz mi pro vetsi objektivitu chybel pohled druhe strany a napadaly me kacirske myslenky jako "driv se bojovalo proti tukum, pak proti kaloriim, ted proti cukru, a priste mozna proti piti cukru brckem", petku si That Sugar zaslouzi. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pravdivý, poctivý dokument, podávající skutečné informace formou nejen zábavnou ale i pochopitelnou pro diváka, kterého zdravý životní styl výrazně nezajímá a ve všech těch výrazech, termínech a faktech se tudíž orientuje třeba jen minimálně. Živit se jako výživový poradce, je tenhle film jeden z prvních povinných tipů, co bych klientovi doporučila k nastudování si. A přesně tak, povinně by to měli pouštět rodičům, za léta práce na hospodě jsem nevyšla z údivu, co rodiče do dětí nejraději cpou, to už by jim fakt měli dát pivo a udělali by lépe. Osobně se o pohyb, stravu a celkově healthy lifestyle zajímám už dlouhodobě, mám o tom načteno mnoho poctivých i blábolících knih a pro That Sugar Film musím zvednout palec hore, že je poctivější, objektivnější a pro diváka informativnější než třeba Super Size me, nebo Fast Food Nation. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mě úplně zhrozilo, kolik (lžiček) cukru normální "zdravé" potraviny obsahují. Zajímavý dokument o stravovacím experimentu sem tam příliš tlačil na pilu v takové té estrádní, trikovo-klipové zábavnosti, a ke konci vedl vyloženě zaujatou křížovou výpravu proti ziskuchtivým potravinářským společnostem sponzorujícím studie o (ne)škodlivosti fruktózy, ovšem důležitou zprávu s varováním srozumitelně předal. Shodou okolností mám doma zrovna koupený Mountain Dew a nějak mě přešla chuť. :-) ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Princip spočíval v pravidelném konzumování vyšších či středních dávek cukru v běžných potravinách, nehledě na kalorie a výsledek se dal možná předpovídat. Větší dávky cukru jsou rozhodně špatné, ale taky není snadné se jim vyhnout úplně, když jsou skoro vše. Každopádně to má vypovídající hodnotu a je to k zamyšlení, jestli je nutné jíst toho tolik. Rád bych zkusil dojít do stavu, kdy dejme tomu měsíc nepozřu denně větší dávky cukru, jestli to bude mít vliv na náladu :-) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, jsem Damon a dřív jsem hodně kouřil, pil a žral trash, protože jsem měl všechno v píči a nic mi nechybělo. Pak jsem poznal afektovanou čůzu, která mě zasvětila do kouzla alternativní výživy, takže teď pořád dlabu avokádo a jsem plný nově nalezené radosti a energie. A protože změna životního stylu mě nepřekvapivě vybavila mesiášskym syndromem, povím vám něco o tom, proč jsem uvědomělejší než vy ostatní a jak byste měli žít jako já. Vím, že dokumenty Murdocha mají úspěch a já jsem přesvědčen o tom, že moje hyperaktivní demence se dá zaměnit se smyslem pro humor, servíruju vám tak tento srandovní pop-dokument, který dozajista upoutá vaší pozornost, a to zejména tím, jak nejsem schopný do filmu přidat záběr bez nějakého post produkčního stock nesmyslu. Poučíte se v něm, zjistíte, jak si trávíte své vlastní tělo a proč jste vy všichni, kdo žerete cukr tlustý. Včetně těch, co žerou cukr a tlustý nejsou. A vůbec." ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama