Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clemens nemá na své děti čas. Pracuje totiž na velké změně územního plánu města a smlouvy jsou na spadnutí. Chybí už jen, aby pár nájemců opustilo své byty a výstavba může začít. Když Rolf přijde o svůj byt, chce se pomstít a rozhodne se stát chůvou Clemensových dětí. Plán je víc než jasný – sabotáž. Nepočítá ale s tím, že Clemensovy děti Winnie a Theo jsou připraveny na všechno. Udělaly si totiž sport z toho, že se dokážou zbavit všech svých chův. A věřte, že neznají slitování – což nový Chůvák zjistí velice brzy. Ale zatímco se Rolf snaží zachránit svůj domov, nechtěně se stává i zachráncem Clemensovy rodiny. (Fénix Distribution)

(více)

Recenze (38)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €9miliónovTržby Celosvetovo $15,736,000▐ Nemčúri sa akosi rozbehli a chytili sa na komédiách, zapáčili sa im tvrdšie vtípky a prevažne im to tam aj sedí, a okatý Gloom boduje, pobavilo /videl v kine: 60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Matthias Schweighöfer je rozhodně šikovný,co se týče komediální německé scény. Líbil se mi v Armádě Mrtvých i v Armádě Zlodějů a tady tomu není jinak, ikdyž o humor se tu spíše starají jeho děti a Chůvák Milan Peschel. Matthias Schweighöfer tu hraje úspěšného podnikatele, který na své parchanty nemá čas a hledá chůvu, jenže žádná u nich nevydrží déle jak den, protože děti si libují v naschválech a chůvám vytváří vyloženě peklo ( Scéna, kde děti fingují před chůvou vraždu, kde bratr uřízne motorovkou sestře ruku je fakt Top!! :D), jenže do bytu zrovna nakráčí jeden muž, který se chce pomstít za to, že Matthias jim chce zbourat čtvrť, ale nepustí ho ke slovu a okamžitě ho příjme za novou chůvu. První půlka filmu je opravdu vtipná, Milan Peschel je takové správné kopyto a dokáže zabavit. Druhá půlka už na humor tolik nesází, ale musím říct, že to bylo fakt pěkné a dojemné. Celkově hodně feel good věc. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie je to zas tak vtipné, a je pravdou, že je samotný humor viac oplzlý, než by bolo treba. Mne však samotný snímok aj napriek otrepanému námetu nezdravého vzťahu medzi otcom a deťmi, zas tak tragický neprišiel. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, mám takovou soukromou teorii, že čeští filmoví distributoři mají nějaký problém s mluvenou němčinou. Protože už ani nepamatuji, kdy jsem byl v kině na německém filmu v původním znění s titulky (paradoxně, ještě než jsem dopsal tuto větu, na mysli mi hned vytanuly dva skvělé filmy z nedávna Fénix a Neviditelná, které ovšem považuji za výjimku, která potvrzuje pravidlo, protože to jsou artové filmy, které se vymykají z mainstreamové produkce, kam naopak dokonale zapadá Chůvák). Jinak si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že každý německý film uvedený do českých kin je zprasen - pardon, předabován - do českého znění. Nejsem si vědom toho, že by podobný osud stíhal filmy z jiné jazykové provenience, a jak jsem obecně na dabing alergický, zde mi teda vadil brutálně, ten film je jím zabitý naprosto dokonale. Když si k tomu navíc přičtu naprosto debilní scénář narvaný samými klišé, příšerné herectví většiny zúčastněných a ubíjející stopáž, vyjde mi z toho film, kterému je lepší obloukem se vyhnout. Lidi v kině se ovšem většině filmových fórů - které jsem osobně shledal dokonale nevtipnými - nasmáli dost a dost, z čehož jsem usoudil, že cílovka si tuto komedii užije stejně jako nedávnou kravinu Fakjů pane učiteli 2, kterou jsem podobným způsobem protrpěl a které se dostalo podobně vřelého diváckého přijetí. P. S. Mou inteligenci vyloženě uráží film, který se mi snaží tvrdit, že je reálné, aby 14 letá holka nasedla do Mercedesu třídy G a bez jakékoli předchozí průpravy ho dokázala řídit. Kristebože, vždyť by ani nedosáhla na pedály, natož aby se s tím rozjela. Z té lolitky - jistá Paula Hartmann, narozená 2001 - ovšem dle mého soudu roste minimálně příští Karoline Herfurth, ne-li větší německá herecká hvězda, a na celém filmu je nejzábavnějš právě ona. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale Německo má poslední dobou ty nejlepší komedie. Není to taková ta klasika jako v USA. Má to vždy něco do sebe. Ostatně jako tenhle výtvor. Opravdu příjemná podívaná. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Strašně ujetá a vcelku i stupidní záležitost, ale vše zachraňuje spousta vtipných scén, u kterých jsem se upřímně od srdce zasmál, což se mi tak často nestává. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Vulgárna a presexualizovaná hrôza, ktorá je o to horšia, že vychádza z úst dvoch detí, ktoré máte chuť 2/3 filmu minimálne posadiť na garotu. Humor je postavený na tom, že tieto deti nadávajú vlastnému otcovi, správajú sa k nemu, ako k nejakému odpornému švábovi, no na vine je on. Následne z úst šerednej slečny vychádzajú také slová, ako sex, orgazmus a iné intímne veci presahované do extrému, pritom sama vyzerá tak, že by ju nechcel ani pedofil, lebo aj pre neho by bola príliš mladá. To si asi nikto nevšimol, pretože nemá problém dostať sa diskotéku, tam povedať, že má dvadsať a vypiť kľudne aj fľašku vodky za mľaskotu dvoch buzerantov, ktorí sa lížu hneď vedľa nej. Jednoducho moderná komédia suterénového typu, ktorej nerozumiem, ako môže niekto prísť na chuť. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná a milá komedie s dost netradičním fajn nápadem. Clemens chce v centru zbourat starý dům a postavit nový komplex, ale obyvatelé jsou naštvaní, a tak vyšlou jednoho z nich, aby se Clemense zbavil, ale ten u něj úplným omylem dostane práci jako chůva, akorát děti jsou pěkní hajzlíci a všem chůvám dělaly dosud ze života peklo. Dost situací je zábavných, občas tam děti prohodí šílenou hlášku a celé je to taková feelgood zábava, která sice jede pořád v zajeté šabloně všech podobných komedií včetně happy endingu a vlastně není zas tak ikonická ani zapamatovatelná nebo extrémně humorově ujetá, ale na jednohubku jde o dostačující průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková kýčovitá hollywoodská klasika, kdy bezohledný táta nemá čas na děti a musí si projít prozřením, aby zjistil, co je na tom světě vlastně nejdůležitější. Že vyvede i nějaký ten hrdinský čin navíc, to se rozumí samo sebou. Ale i když se jede od začátku podle jasných not, mě přišla tahle německá klišé variace taková nějaká upřímnější a mému středoevropskému naturelu i bližší. Peschel na čele i tak výborného obsazení pak byl vítaným bonusem. Chůvák asi díru do světa neudělá, ale mě pobavil. 70% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem si připadal, jako když před patnácti lety v sobotu dopoledne zapnu béčkovou komedii na Tv Nova. Totálně old school film bez vtipu a vyšších ambicí. Je vám naprosto jasné, jak se bude film vyvíjet, jak skončí a co přesně budou kecat postavy za klišé moudra. Přežít se to dalo, ale nezasmál jsem se fakt ani jednou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas sa napíše tak klišovitý scenár, až to vlastne pripomína skôr paródiu zabehaného. Tento snímok práve s takýmto naratívom operuje, ale jeho plusom je vyváženosť ingrediencií. Takže celkom sympatická minútka, na nudný podvečer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je prvoplánové a z toho závěru mi bylo na nic, jak je to hloupé a naivní, ale o to asi stejně šlo, na to se musel člověk připravit. Cesta k tomu závěru je ale fajn, postavy se mi líbily a děcka byla prostě skvělá, hlavně v tom úvodu, kdy jsou ještě za ďábly. Bavil jsem se a to bylo účelem filmu. Já jsem spokojený. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Postdederónský film jako když vyšije. 1)  Jediným důvodem, proč jsem se díval na film, je 34letý velmi přitažlivý Matthias Schweighöfer. Neodolal jsem tím spíš, že jsem byl zvědavý, jak se navíc popere s rolí scenáristy a režiséra. No, na rozdíl od svého stále atraktivního zjevu, mě jako filmový tvůrce nepřesvědčil._____ 2)  Snímek totiž svým humorem jakoby z oka vypadl komediím Německé demokratické republiky (ne)blahé paměti. A ono ani není divu. Schweighöfer stejně jako řada dalších herců jsou z východního Německa. Film natáčeli rovněž v bývalém východním Německu. Východoněmeckou mentalitu prostě nepřehlédnete._____ 3)  Vzpomínám si na výstižný vtip z doby reálného socialismu. Jaké jsou opory RVHP? Polský ateismus, ruská svoboda, maďarská světová řeč, česká neúplatnost, rumunské zemědělství, bulharská elektronika, mongolský vědecko-technický rozvoj, kubánská organizace práce a, teď to přijde, pruský (rozuměj enderácký) šarm._____ 4)  Dávám dvě hvězdičky. Jednu za Matthiase a druhou za lehké dojetí, které ve mně film přece jenom vybudil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Očakával som niečo na štýl The Sitter, a zas až tak ďaleko od predpokladu som nebol, aj keď tento nemecký Nanny ma bavil o niečo viac. Aj keď sa tá klasická šablóna tam bola pomerne dosť citeľná a vývoj deju prakticky dosť priamočiary a predvídateľný. Na druhú stranu, fajn postavy (najmä chúvak Rolf), a niektoré scénky mali veľmi príjemný sociálny rozmer. Bohužiaľ, komédie v tom bolo dosť máličko, aj keď snahy o humor tu boli - lenže to bol dosť prízemný humor. Ale tak aspoň na tie 3* by to bolo! ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že když děti zahrneme luxusem a nemáme na ně čas, odmění se nám pořádným peklem. Milá komedie s roztomilým Matthiasem, který tentokrát zasedl i do režisérského křesla. Ideální film na vyčištění hlavy, pobavení a možná i zamyšlení nad zapeklitou výchovou dětí, která v této době není vůbec snadná. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších nemeckých komédií. Do polky. Potom je to o rodinných drámach stratí to dych a už len tak dobehne na vlne emočného útoku a happyendu. A na to som tu teda neprišiel. 2 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Stáhl jsem si to jelikož jsem čekal něco ve stylu Pana Chůvy, ale chyba lávky. Chlápka násilím vystěhují z baráku a zdemolují mu ho on má další kámoše, kterým to taky hrozí tak jde za chlápkem co ho vystěhoval s tím, že to s ním vyřeší ten ho najme , ale jako chůvu což on vezme s tím, že ho donutí změnit názor. Na obalu se píše boj s harantama začíná, ale realita je taková , že oni ho přijmou takřka od začátku dají mu pouze vypít vodu s chilli omáčkou jinak mu nic neudělají děcka jsou strašně nesympatické  a osobně bych jich zabil asi po 5 minutách. Humor zde taky takřka žádný není a navíc mám dilema jestli je lepší chlápek co chce připravit lidi o bydlení nebo lidé co chtějí kvůli tomu mu zabít ty děcka a ho? 40 procent ()

Móó 

všechny recenze uživatele

Již několikrát zpracované téma, trochu hollywoodské klišé, ale humor mi sedl. Dala bych tři hvězdy, ale za Matthiase, kterého zbožňuji, musí být i čtvrtá, nemůžu si pomoct. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Matthias Schweighöfer je strašná držka. Je to jako napůl chlap, napůl ženská, ale zároveň ani jedno. Jako zahraje to dobře, ale stejně se mi na něj špatně dívá. Jinak zas tak vtipné mi to nepřišlo. Ale na zabití času plně dostačující. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Matthias Schweighofer a Milan Peschel uz u mna zabodovali naplno vo filme Rozchod na objednavku z roku 2013 a aj v tejto komedii to zopakovali,vyborna zabavna zalezitost,ktora nielen pobavi,ale i trosku zahra na city,predsa len rodina je na prvom mieste a hlavne deti,takze nemam o com rozmyslat,velmi sa mi to pacilo a to je to najhlavnejsie...:-) ()

Reklama

Reklama