Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I přísný a nepříliš oblíbený učitel může u svých žáků dosáhnout mimořádné obliby. Když si jejich oblíbený učitel zlomí nohu těsně před chystanou cyklistickou výpravou, nahradí ho právě onen přísný kolega. Jeho nedobrovolní svěřenci sice zprvu nehoří nadšením, ale nakonec se přesvědčí, že není dobré člověka okamžitě zavrhovat jen proto, že si s ním zprvu nerozumíme... Jednoznačné výchovné tendence prý lze vysvětlit účelem filmu: vznikal na počest Pionýrské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást možná trochu nepěknými fotkami z filmu, celý film je krásný, milé písničky a hezký příběh ve kterém se děti podívají do krásných Vysokých Tater a zažijí pravé prázdninové dobrodružství za asistence zprvu možná trochu nepřístupného vedoucího, ale později v něm najdou pravého kamaráda a velitele, aby se z léta stal opravdu nejkrásnější čas v roce a zanechal v nich pocit veselosti, her, sluníčka a trochu lumpáren a osamostatnění od jinak svazujícího systému školních lavic. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ono to tam je. Léto, dobrodružství, první lásky, rebelství, přátelství, úchvatné slovenské reálie, tehdejší dětské hvězdy, …………..ale taky pionýrské šátky, poplatné herectví a uši trhající dialogy. Pro někoho nostalgie, někdo zná, někdo vyloví z paměti, někdo nemá tuchy, o čem se tady bavíme…..každopádně tohle není snímek, který by padnul na první dobrou při zmínce o dětské tvorbě 70-80 let. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sokolové byli rozprášeni, Skauti také... pro malé a odrůstající děti zbyla tedy jen ČSTV, Jiskra a Pionýr. Ten si kladl za cíl nejen vychovávat zdravé tělo budoucích pracujících, a ve zdravém těle i zdravého ducha, a hlavně aby ten duch byl i ideově uvědomělý. Soudě podle komentujících musím smutně konstatovat, že se řadě z nich tato éra slila ve vzpomínky na tábory a poklidná léta a prázdniny... Nic proti létům ani táborům. Vadí mi tam ta ideová pachuť a rudé šátky... Samozřejmě i já zavzpomínal při dívání se na tento film na dobu, kdy cyklisté měli jen ukrajiny, esky a favority tu více tu méně vytuněné... Stany vážily 20 kg, smrděly po pogumavaném impregnovaném plátnu a člověk měl co chvíli nějakou tu část těla opřenou o jednu z výstuhových tyčí.... Města ještě neznala cykloterorismus a cyklisté proti tomu měli na silnicích volněji. Vždyť v tom roce 1978 na to vysněné embéčko dosáhla jen každá třetí rodina.... Průhledy na slovenské hory byly asi jediné nad čím srdce mohlo při sledování v klidu zaplesat. Milovníci kvákajícíh kytar si přijdou na své... Film sám je o ničem a abych glosoval obsah, pokud tento film ihned zavrhnete, protože je o pionýrech, uděláte dobře. Dávám dva ventilky od duší. * * ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Mám moc ráda tento nestárnoucí příjemný rodinný film, který dýchá prosluněnou letní prázdninovou atmosférou a pokud mám čas, ráda se na něj vždy podívám znovu. Je natáčený skoro celý v krásné tatranské přírodě. Připomíná mi letní prázdninové podnikové tábory a seznamovací středoškolské tábory na Jablůnce. Taky mi připomíná školní zážitek, kdy se spolužáci snažili žertem vyhodit třídního šprta jménem Drozd z okna s výkřikem : Leť, ptáku, leť! Žádná šikana, jen legrace, bylo to v přízemí. Ve filmu je cítit mládí, dobrodružství, humor a radost ze života. Současné děti nebudou mít mnoho vzpomínek na školní léta, snad jen, jak seděly na lavičce v parku a bušily do mobilu. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

O existenci tohoto filmu jsem neměl ani tušení. Našel jsem ho až na ČSFD, když jsem se díval, v kterých filmech hrál Michal Dymek. Tento film se mi zdál takový průměrný až pohodový. Není v něm sice nic, co by mi vadilo, ale také jsem zde nenašel nic takového, abych se k tomuto filmu častěji vracel. Lehounce nadprůměrný a docela reálný děj, standardní herecké výkony. Ale je něco, v čem tento film vynikal a za co bych ho chtěl moc pochválit. Bylo velmi milé poslouchat, jak se Češi i Slováci (včetně dětí) perfektně domluví. Dnes už by s domluvou byly větší problémy. Hlavně u českých dětí. (Čtvrtek 08.04.2010) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Začátek filmu byl natáčený na Kladně, zbytek filmu na Slovensku, konkrétně v Ružomberku, Bojniciach a Banskej Bystrici. Ve filmu se také objevily obce jako Horná Poruba, Zvolen a Zvolenský hrad, Kráľova Lehota, Trenčín, Šutovce, Liptovský Michal, Podbiel, Liptovská Ondrašová, Liptovská osada, Vlkolínec, Ludrová, Partizánska Ľupča, Demänovská dolina, Horná Lehota a Kováčová. Natáčelo se také na Berounce u lomu Alkabar. (Cucina_Rc)
  • Filmový debut Radky Stupkové. (M.B)
  • Námětem snímku je jediná realizovaná filmová povídka odborného učitele Josefa Tenglera. (Gwaihir)

Reklama

Reklama