Reklama

Reklama

Laure je úspěšná dětská psycholožka, která mimo jiné řeší složitý vztah své přítelkyně, spisovatelky Jeanne, a její dcery. U Laury se objevuje syn Julien, který žil dvanáct let s otcem v Africe. Laure je zaskočená, že místo dítěte, které znala, před ní stojí mladý muž, ale překvapení střídá radost ze setkání. Laure se pak musí za prací vydat do Španělska a Julien souhlasí, že pojede s ní. Na cestě se ale dostávají do konfliktu jejich komplikované povahy a dávné neduhy jejich složitého vztahu...
Film SRDCE NARUBY (Le coeur a l'envers) je dílem začínajícího režiséra Francka Apprederise, kterého známe z pozdější doby jako tvůrce kriminálních seriálů (Komisař Moulin), režisér se podílel i na vzniku scénáře. V hlavní roli se zaskvěla Annie Girardot, roli její přítelkyně Jeanne ztvárnila někdejší hvězda francouzské nové vlny, Stéphane Audran (obě herečky se ve filmu setkaly v tomto případě poprvé). Film vznikl ve francouzsko-španělské koprodukci a podíleli se na něm také španělští tvůrci včetně několika herců ve vedlejších rolích. Francouzská premiéra proběhla 10. září 1980. (argenson)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele

Jean (Laurent Malet) svou matku Laure (Annie Girardot) téměř nezná. Po rodinné tragédii následuje svého otce a cestuje po světě. Nyní se ve svých 23 letech vrací do Paříže a v Laure nachází svůdnou 45letou ženu, která si svobodně vybírá milence. Tím posledním je Guillaume (Charles Denner), něžný, kultivovaný a umělec. Jean na Guillauma brzy začne žárlit a naváže s jeho matkou vztah, který hraničí s vášnivou láskou. Laure je naopak uchvácena tímto pohledným mladíkem, synem, který se pro ni stal cizincem. Při příležitosti kongresu psychologů ve Španělsku - Laure pracuje v oboru dětské psychologie - se s Jeanem vydávají na romantický výlet. Při setkání se synovými mladými přáteli si však Laure uvědomí, jaká propast je mezi nimi, a náhle ho opustí, aby se připojila k Guillaumovi a Paříži. ()

Reklama

Reklama