Reklama

Reklama

Two Thumbs Up

  • Hongkong Chong feng che (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nebývale sympatická nízkorozpočtová akční krimi, s typicky hongkongsky hravým mixem humoru a vážnosti. Do extrému vymazlený vizuál je sice v základu pořád nechutně digitálně laciný, ale narozdíl od většiny podobných snímků se Two Thumbs Up díky své skoro až přehnané načančanosti jistý šarm upřít definitivně nedá. Parádní je obzvlášť scénář, který příjemně překvapí svou promyšleností. V žádném případě nešlo jen o uspěchanou afterthought. Francis Ng a Simon Yam jsou dostatečně cool a krom trochu zbytečně utahané a přepísklé závěrečné scény je filmu těžké něco významnějšího vytknout. Díky sympatickému scénáři a režii, na kterých je vidět jasná snaha odlišit se od podobných laciných snímků, si Two Thumbs Up zaslouží aspoň One Thumb Up v podobě slabších 4. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zasloužilý scenárista Lau Ho-Leung klidně mohl svou režijní prvotinu zpracovat jako vytříbené indiečko ve stylu filmů Johnnieho Toa cílící na mezinárodní festivaly. Ale místo toho v zájmu lokálního publika stvořil hyperaktivně přeplácanou lidovou báchorku. Z pohledu zahraničních diváků může formální styl, který navazuje na domácí komiksy a nonsensové komedie, působit příliš excesivně a narušuje pohroužení se do vyprávění. Jenže o to právě že Lauovi vůbec nejde. Naopak jeho cílem je držet diváky vně filmu, aby se mohli o to víc bavit jeho absurdními zvraty a neřešit nějaké prostorové a logické nesrovnalosti, které by jinak bily do očí. "Two Thumbs Up" totiž nechce řešit hodnověrnost, ale naopak nese srdce na dlani a lidově okouzlujícím způsobem vzdává hold typicky lokálním hrdinům, kteří sice nenosí slipáky přes kamaše, ale vlastně tím víc jsou superhrdinové. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film o jedné krádeži je místy tak ujetý, až jsem se musel smát. A bavilo mě to. To finále s bowlingovými koulemi je vážně ujeté. Jsou zde momenty, které jsou zbytečně vyhrocené, ale po té komediální stránce film většinou funguje. Hongkongský film má pořád ještě co nabídnout, a to i bez velkých známých hvězd. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama