Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2015, 5 h 2 min (Minutáž: 43–65 min)

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"The only way how to survive in mad world, is to embrace madness." No, ako by som len začal. V prvej sérii FEAR THE WALKING DEAD sa určite nejednalo o šialený svet, počas prvých troch epizód som sa dokonca nudil. Jediné tri prvky, ktoré držia celú túto sériu nad vodou sú pôvabná Alycia, ktorej vstupy na scénu ma zakaždým potešili, potom to, že celý príbeh sa odohráva v slnečnej Californii a napokon finálna epizóda, ktorá bola najlepšou z celej série. Ale ako by som mohol zhodnotiť poslednú epizódu, bez toho, aby som zhrnul (viac-menej sám pre seba) všetky predošlé? Prvá časť nám ponúka veľmi vlažný a pomalý úvod do celého diania, a to najmä tým, že sa z väčšej časti odohráva vo svete, ktorý ešte nebol poznačený apokalypsou oživlých mŕtvol. V druhej epizóde zavládol absolútny chaos a ja už som si aj začínal myslieť, že seriál naberie to správne tempo, no nestalo sa tak a tvorcovia sa v tretej epizóde rozhodli naladiť na hororovú vlnu, čo veľmi oceňujem a po pravde sa im to aj vydarilo, no koľko bolo okolo zbytočných kecov, to jediné mi vadilo. Potom prichádza na rad štvrtá časť, v ktorej sa dokopy nič neudialo, no nasledujúca, piata epizóda svojim záverom iba predznamenala to, že finále bude "podľa môjho gusta". A aj bolo. Šiesta časť priniesla to, čo mám na pôvodnom seriáli najradšej – napätie, nepredvídateľné rozuzlenia, ale najmä obrovské hordy "chodiacich mŕtvych". Ale samozrejme, že pôvodnému seriálu tento určite nemôže konkurovať, pretože dôvod jeho vzniku je pre mňa nad slnko jasnejší – vidina vyššieho zisku z dobre predávanej značky THE WALKING DEAD. Keď som sa rozhodol, že si pozriem prvú sériu tohto spinoffu, tak som si myslel, že viem do čoho idem, no v konečnom dôsledku ma FEAR THE WALKING DEAD príjemne prekvapil. Ale, tak, či tak, na druhú sériu sa v najbližšej dobe nechystám, pravdepodobne až po zhliadnutí celého pôvodného THE WALKING DEAD. Nevadí, aj keď to bolo celé neuveriteľne urozprávané, aspoň 7/10 si prvá séria zaslúži. "They do evil, because of fear. " ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 1- Trestuhodně nevyužitý potenciál FTWD přicházel se slibnou premisou. Dostali jsme šanci vidět propuknutí celé nákazy a reakci společnosti na neočekávanou katastrofu. Přístup seriál zněl možná dobře na papíře, výsledný produkt je nepodařený. Dostali jsme bandu nezajímavých postav, které jsou úplně nepoužitelné a hloupé. Téměř nikdo vám nedokáže přirůst k srdci a po většinu času si budete rvát vlasy nad rozhodnutím, jaké udělají. Děj se snažil působit záhadně, přesto pohořel. Napětí či nějaký strach se nedá vybudovat okolo postav, které nikoho nezajímají. Navíc každý ví, co přijde, tím se ve velké míře eliminuje složka překvapení. Jediná postava, která dokázala zaujmout, byla feťácká troska. Je smutná, že pouze Nick dokázal pochopit závažnost vzniklé situace. Charaktery zkrátka stály za prd, dějově to také nebyla žádná sláva. FTWD je nepovedený zombie seroš, přesto měl obří sledovanost a dostal druhou sezónu. Předpokládám, že další rok bude už pouze klasický WD akorát v teplejším podnebí. Season 1 - 50% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.séria je skvostná, pretože nám dala to, čo nám nedal original the Walking Dead. A to absolútny začiatok apokalypsy, kedy ešte ľudia nevedeli, čo sa to deje. A tiež ešte mala vplyv armáda a uzatvorila mestá. To bola príjemná zmena. Navyše sú tu zaujímavé postavy a rovno dve sexi riťky Madison a Alicia. Páči sa mi na tejto sérií všetko od akcie, postáv a predovšetkým práve ten úplný začiatok apokalypsy. Bolo skutočne zaujímavé sledovať, ako sa tá situácia počas týchto šiestich epizód zhoršovala, ako svet išiel čoraz viac do sračiek a ako boli všetci ľudia zúfalí. Rovnako ako v the Walking Dead, tak aj tu je prvá séria nezabudnuteľná a môžem tie epizódy sledovať dookola. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,3,4,5,6 ***** ) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spin-off veleúspěšné značky zblízka a v omezeném zorném poli sleduje jednu rozvětvenou rodinu při samotném vypuknutí zombie (pardon, toto je ve světě Živých mrtvých nepoznané slovo) infekce. Takže, očekávaje bezobsažné půtky mezi mužem, ženou, jejími dětmi, jeho ex, jejich synem a několika dalšími, co vůbec nepatří do rodiny, jako základní pilíř, zvedám opatrný palec nahoru. Jinak opět je hrozně moc cítit ta pesimistická podstata Kirkmanova díla, že těmi největšími sviněmi i tváří tvář apokalypse zůstávají živí -malicherní, sobečtí, pomstychtiví- lidé. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončilo TWD, a tak bylo načase se pustit do všemožných spin-offů, abych pak do budoucna (například do chystaného seriálu Rick a Michonne) měl povědomí o všech možných postavách a organizacích, které se můžou objevit, tak abych pak nebyl zmatenej a nemusel si to pozjišťovávat na internetu. Opravdu oceňuji, že to nekopíruje TWD a seriál tak vytváří úplně jiné prostředí a postavy, takže jde vlastně o zcela něco jiného, ale přesto si drží svou atmosféru a kvality. Za mě vypadá dokonce FTWD nadějněji než původní seriál - je hodně reálný, má originální lokality, postavy, vztahy a průběh, kterým bych se já osobně řídil. Nejsou tu žádné, ano vím, teď mě ukamenujete, postavy typu Rick a Daryl, takže se při sledování zbytečně nerozčiluji a všechny charaktery mám v oblibě. Až na Chrise, který není ale bezdůvdoně de*ilem, takže to je v pořádku. Nejradši mám Travise, se kterým se ztotožňuji. Dalším velkým plusem je, že stojíme při samotném počátku. Tempo samo o sobě není nějaké rychlé, ale já to naopak vítám, že je pomalejší. Je to tak reálnější a věřím, že by tomu tak bylo i ve skutečném světě (nekosili byste hned jednoho zombíka za druhým jakože nic). Sleduje se to skvěle a celý děj s postavami žiju, protože je snadné se do situace vžít. Zakončení je suprové. Nastane velká akce a rozběsněný Travis je teda pecka (ten to zandal!). Závěr je smutný a kamera výborná, přesně pasující k soundtracku. A když už jsme u soundtracku, to je dalším velkým plusem, protože je ho dostatek (oproti TWD, kde by to bylo báječný ho mít víc) a je cool. Mám to rád a jsem za tenhle styl vděčný. Jen tak rád! Vyhodnocení: Bože, ochraňuj mě před spoilerama. Už na mě jeden vyskočil, tak už žádný další! ()

Galerie (202)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku epizody hraje skladba „Perfect Day“ od amerického rockového zpěváka Loua Reeda. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje písnička „Wait for Me“ od amerického skladatele Mobyho. (Doomcourier)

Reklama

Reklama