Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Recenze uživatele Pilda17 k tomuto seriálu (34)

Živí mrtví: Počátek konce (2015) 

Dvě průměrné série a jedna dokonalá. Třetí série posunula FWD k nebesům a jen těžko se bude překonávat. ()

Monstrum (2016) (S02E01) 

Začátek druhé řady dobrý, snad nezůstane jen u jachty. Uvidíme, co nám tvůrci přinesou dále. ()

Krev v ulicích (2016) (S02E04) 

Začíná se nám to příjemně rozjíždět a seriál začíná pomalu ale jistě převyšovat kvality originálu. Nemohu si pomoc, ale to prostředí na vodě je zajímavější než na souši. Jasně nemůže to trvat věčně, ale zatím ty kvality jsou dobré a každý díl začíná být výživnější. ()

Vězeň (2016) (S02E05) 

Po hodech přichází sračka. Po nejlepším dílu přichází nejslabší díl celé série (zatím). ()

Groteska (2016) (S02E08) 

Sice pomalejší tempo, ale pořád se něco děje a na feťaka se dobře kouká, takže zajímavý díl. ()

Duch (2016) (S02E14) 

Kdo by to čekal, ale zatím se jedná o nejlepší díl celého seriálu. Vše co by kvalitní díl měl mít, právě tento měl. Travis se konečně ukáže jako chlap. U feťaka to také žilo, takže není nač si ztěžovat. ()

Sever (2016) (S02E15) 

Závěr luxusní, dva poslední díly bezkonkurenčně nejlepší z celého seriálu a jet v takových kolejích i v další řadě, neviděl bych problém. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Třetí série překvapila, protože průměrný seriál dostala o stupeň výš. Troufám si říct, že originál strčila do kapsy. Ve třetí sérii jsme viděli skvělou práci s kamerou, napětí, atmosféru, zvraty a mnoho dalšího, co originálu chybí. I tento FWD do teď negradoval, ale tohle je příjemná změna. Obávám se, že nebude mít dlouhé trvání a v další sérii nás čeká pokles. Uvidíme, každopádně tato série si jiné hodnocení než plný počet nezaslouží. ()

Oko pozorovatele (2017) (S03E01) 

Akční a napínavý nářez od samého počátku. Nepamatuji si tak nervy drásající díl ani u originálu. Start nové řady se vším všudy a až na pár nelogických detailů výborný vstup. Ukončil jsem druhou sérii s plnými počty a i S03E01 střílím ze startu ostrými 5*. ()

Nová hranice (2017) (S03E02) 

Nemusíme čekat dlouho na další kvalitní díl a hned druhý jde v dobrých stopách. Start nám vyrazí dech a máme tu první pořádný zvrat seriálu, což chválím, ač jsem nerad. Tempo mírně kleslo, ale nic převratného. Možná se mi to zdá, ale při napínavých scénách se zombie buduje atmosféru tato řada nejlépe z celého seriálu a troufám si říct, že i originál předčí. Nebudu předbíhat, ale zatím maximální spokojenost. ()

Konec známého světa (2017) (S03E03) 

Tempo ustoupilo, ale to neznamená, že se jedná o špatný díl. Rodina se teď už bez jedné hlavní postavy usídlila, přesto je zatím co sledovat, protože jsme na začátku. Snad se nedočkáme celosériového usídlení jako bylo ve Walking Dead a to nejhorší druhá série Walking Dead na farmě, které se poslední série přinejmenším přiblížila. Zatím větší námitky nemám. ()

100 (2017) (S03E04) 

Jedna z postav předchozích sérií hlásí návrat. Už v začátku přijde scéna, kde ho zombie pronásleduje, dech beroucí scéna a její záběr neměl chybu. Hudba tomu dává ještě větší grády. Celý díl nás seznámí se Salazarem a co ve skutečnosti je. Rozhodně není žádný svatoušek, čeká nás napínavý díl, který vyvrcholí v závěru. Celkově v této sérii je prostředí daleko zajímavější a seriál dostává nový směr, který chybí originálu a od Fear Walking Dead tohle nemohl nikdo čekat, což je obdivuhodné, co tady tvůrci v prvních dílech předvádějí. Doufám, že se i v dalších dílech nezastaví, tempo nepoleví a atmosféra nezmizí. Prozatím máme velký důvod k potlesku. ()

Rudá hlína (2017) (S03E06) 

Navzdory menšímu usazení je tempo stále docela slušné. Takřka pořád se něco děje. Blondýna získává na síle a svým způsobem začíná být konečně zajímavá. Série zatím na síle neztrácí a napětí je cítit v každé scéně. ()

Odhalení (2017) (S03E07) 

Nebojím se říct po dalším díle, že Fear válcuje originál ve všech směrech. Ač se tento díl jevil jako průměrný, nakonec se vše zvrtne! A jak? To už se nechte překvapit sami.. ()

Zlobivé dítě (2017) (S03E08) 

Jsme přesně v polovině série a tento díl bych si dokázal představit jako závěr. Doufám, že půjde druhá polovina v kolejích té první. Rýsuje se nám překvapení roku a první polovina série se nedá nazvat jinak než FANTASTICKÁ! ()

Minotaurus (2017) (S03E09) 

Nečekal jsem, že by druhá polovina série přinesla hned ze startu náboj jako začátek. V tomto díle se prakticky nic velkého nestane, ale nastává nový a větší problém pro obě skupiny. ()

Prorok (2017) (S03E10) 

Voda téměř na dně a vyráží se řešit problém. Protnou se opět staré tváře, podíváme se do nového prostředí a jednoho velkého bazaru. Navíc napětí na farmě mezi skupinami začíná vrcholit. Nikdo nikomu nevěří a je jen otázka času, až někomu rupnou nervy. Vyostřené a stále dostačující, ale očekávam víc po perfektní první polovině. ()

Had (2017) (S03E11) 

Obchod s vodou startuje, ale nic jiného nás v tomto dílu nečeká. ()

Brother's Keeper (2017) (S03E12) 

Jeden z nejlepších dílů této série a celého seriálu. Vypadá to na hodně slibný rozjezd, nechme se překvapit. Hladové stádo je na cestě, kdo ho zastaví .. ()

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama