Beyond the Valley of the Dolls

Drama / Komedie

USA, 1970, 109 min

Russ Meyer

Stu Phillips

Rozpočet $900,000Tržby USA $9,000,000Tržby Celosvetovo $-(16.5.2009)

Nejserioznější Meyerův film a nejmíň typický v jeho tvorbě. Točený jako jediný za trochu větší peníze pro velké studio. Sleduje tu cestu ke slávě jedné dívčí kapely ve světě plném bohémů, smetánky a zároveň také věčných vymetačů večírků.(5.2.2007)

• RHK

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire.(16.11.2009)

Nedělal bych s určitých peněz od studia a většího distribučního přesahu přímo negativum. Nepopírám sice, že mnozí lehkovážní umělci jsou rázem krotcí, když zavrčí kravaťák s bičem dolarů v ruce. Jenže nezapomínejme, co se psalo za rok, očekávat v dozvuku šedesátých let uprděnou zpátečnickou morálku by znamenalo podcenit dobu. Russ Meyer prostě omezil vnady, násilí dostalo o kousek vážnější tón a na konci čeká něco jako výraznější pointa. Jinak Meyer zůstal sám sebou a pod Ebertovým scénářem (fakt ten Roger Ebert, velký pan kritik) připravil velice kvalitní zábavu s hudbou, která je do podobného projektu akorát chytlavá a uhozená, k tomu pěkně doprovázená. Dá rozum, že do filmu o hudební skupině se motá něco kolem slávy, zlotřilých producentů atd. To je nicméně v první polovině celkem přesvědčivé a v druhé zase tak krásně absurdní, že to ani trochu nevadí. Jediným problémem pro mě byl přestřelený počet postav, furt někdo něco řeší a občas na úkor reálných potřeb už tak komplikované zápletky. Ale jinak zůstává palec nahoře a ten konec, kde mi přišlo, že si Ebert s Meyerem házeli korunou o konec, ten to korunuje. Moc dobrá věc do nepohody, o kouzlo nepřišla.(27.9.2010)

• Eldrick

Za zmínku stojí, že se tu objeví Pam Grier, jinak mi ta Meyerova serióznost neseděla, a jelikož se točilo pro Universal, musel si taky odpustit obnažený kozy. Bohužel.(5.10.2009)