Big Bird Cage, The

Women's Penitentiary II

Akční / Drama

Filipíny / USA, 1972, 88 min

Jack Hill

Druhé Hillovo WIP exploitation, odehrávající se někde uprostřed Filipínské džungle v ženské pracovním táboře, kam jsou posílány ženy za trest....Veze se zhruba na stejné vlně s "Big Doll House", "Amazon Jail" nebo" Women in Cellblock 9". Film nemá sice tak exploidní náboj jako jiné, není ani tak drsný co se týče trestů a mučení (i když pověšení za pramen vlasů muselo bolet), ani zde není vidět tolik nahých těl a sexu ale hraje v něm božská vůdkyně Pam Grier (úžasná se saprem nakonec), její milenec, vtipný Sig Haig (přezdívaný Django) ale hlavně pro mne dosud neznámá dlouhonohá brunetka (modelka-to se hned pozná Anitra Ford), to bylo opravdu božské stvoření, radost pohledět svou inteligencí a osobitým šarmem, všechny dostala a nakonec se také jako jedna z mála zachránila...Film obsahuje i špetku zdravého vtipu, akce vzpoury nakonec je natočená dobře, rozhodně stojí za vidění, doporučuji!(15.4.2009)

Natočit exploitační woman-in-prison film a neukázat skoro žádnou nahou ženu je svým způsobem umění. Anitra Ford je úžasná. Od Pam Grier jsem čekal trochu víc.(16.8.2011)